Kameranytt.no

22. juli-bilde på tredjeplass

Sony
SONY-KONKURRANSE: Sony lager ikke bare kameraer, men arrangerer også globale fotokonkurranser, som Sony World Photography Awards. (Foto: Sony)

Den norske fotografen Werner Anderson har sikret seg tredjeplassen i en global Sony-fotokonkurranse. Motivet hans var fra 22. juli-terroren.

Bildeserien «Scar» – Arr – ble votert til tredjeplass i kategorien Still Life i den profesjonelle delen av fotokonkurransen Sony World Photography Awards 2018.

Andersons bildeserie viser restene av bilbomben som eksploderte utenfor regjeringskvartalet i Oslo 22. juli 2011.

Werner Anderson, Norway
TREDJE PLASS: Norske Werner Anderson fikk tredjepremie for dette bildet av restene av 22. juli-bomben i regjeringskvartalet i Oslo. (Foto: Werner Anderson)

Mer enn 340.000 bidrag fra over 200 land ble sendt inn til fotokonkurransen. Dette er ellevte gang konkurransen er arrangert, og deltakertallet var ny rekord.

Sony-fotokonkurransen inngår i et antall konkurranser som blir støttet av The World Photography Organization.

Forsøk på å forstå

Werner Anderson forteller via en pressemelding fra Sony at hans konkurransebidrag var resultatet av en prosess der formålet var å prøve å forstå hva som egentlig skjedd i Norge 22. juli 2011. Det var den dagen den norske terroristen Anders Behring Breivik først sprengte en bombe ved regjeringskvartalet i Oslo sentrum og deretter skjøt og drepte et stort antall AUF-ungdommer på Utøya. Terroraksjonen kostet i alt 77 mennesker livet.

– Serien Scar er mitt forsøk på å forstå hva som skjedde i min ganske fredelige hjemby, sier Anderson. – Bildene er mørke, splintene er skarpe og dødelige. Bildene viser det som er igjen etter bilbomben i Oslo 22. juli 2011.

Selv befant Anderson seg på et idyllisk hotell langt unna Oslo da terrorangrepet kom. – Sjokket slo oss morgenen etter da vi fikk vite av 77 mennesker hadde blitt drept og mange andre var alvorlig skadet, sier han.

Nordiske fotografer gjorde det bra i Sony-fotokonkurransen. Svenske Fredrik Lerneryd ble kåret til vinner av kategorien Professional Contemporary Issue, mens danske Rasmus Flindt Pedersen vant tredjeplassen i kategorien Professional Current Affairs & News.

25 års erfaring

Werner Anderson er en etablert fotograf i Oslo med sitt firma Photography & Filmmaking, og er bosatt på Nesodden. Han har over 25 års erfaring fra foto- og TV-arbeid samt PR- og kommunikasjonsvirksomhet. Anderson står blant annet bak større fotoprosjekter knyttet til Røde Kors og til Norsk Folkehjelps minerydding i mange land, foruten et stort antall andre typer prosjekter og motiver fra inn- og utland, viser hans portfolio.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.