– 90 % av datatrafikken blir bilder og video

Huawei P9 - Huawei Honor
DOBBELOPTIKK: Både Hauwei P9, øverst, og Huawei Honor er utstyrt med dobbelt-objektiv, selv om bare P9 har fått Leica-logo. (Foto: Toralv Østvang)
Huawei P9 - Huawei Honor
DOBBELOPTIKK: Både Hauwei P9, øverst, og Huawei Honor er utstyrt med dobbelt-objektiv, selv om bare P9 har fått Leica-logo. (Foto: Toralv Østvang)

Tyske Leica og kinesiske Huawei vil nå i fellesskap opprette et utviklings- og innovasjonssenter. De forbereder seg på en ny digital fremtid.

– I fremtiden vil over 90 prosent av datatrafikken bestå av bilder og video, sier Ren Zhengfei, toppsjefen hos Huawei, den kinesiske it-giganten med 170.000 ansatte.

– Vår nye Max Berek Innovation Lab gir oss kapasitet til å etablere et enda nærmere partnerskap med Leica. Dette vil føre til fortsatte forbedringer av bilde- og videokvalitet, sier Huawei-sjefen.

Sammen med Leicas styreleder Dr. Andreas Kaufmann er overbevist om at resultatet vil bli noen av de mest avanserte fornyelsene i smartmobilmarkedet.

Innovasjonssenter i Tyskland

Det som Huawei og Leica er blitt enige om, er i fellesskap å etablere et utviklings- og innovasjonssenter knyttet til Leicas globale hovedkvarter i Wetzlar, noen mil fra Frankfurt.

max-berek-innovation-lab_ren-zhengfei_dr-kaufmann
SAMARBEIDER: Ren Zhengfei, CEO hos Huawei, og Dr. Andreas Kaufmann, styreleder hos Leica, har stor tro på tettere teknologisk utviklingssamarbeid. (Foto: Leica)

Her skal de to partnerne jobbe sammen om å utvikle optiske systemer og programvarebaserte løsninger som skal bidra til bedre bilde- og videokvalitet i et bredt produktspekter innenfor mobilteknologi, foto og video.

Samarbeider allerede

Det vakte oppmerksomhet da Huawei i vår lanserte to nye smartmobiler med Leica-logo. Huawei P9 og P9 Plus var begge utstyrt med kamera med dobbelt objektiv, der det ene tar fargebilder og det andre sort/hvitt-bilder.

En stund rådet det stor uvisshet om dette bare var en litt uforpliktende bruk av lisensiert teknologi som ble markedsført for mer enn det var. Pressespekulasjonene førte til at Huawei og Leica så seg nødt til å gå ut med en oppklaring.

Partnerne gjorde det klart at de hadde hatt et intenst teknologisk samarbeid om optikken i de nye Huawei-mobilene.

LES OGSÅ: Tett Leica-Huawei-samarbeid likevel 

Lanseringen nå av ytterligere et samarbeidsprosjekt viser at de to selskapene er innstilt på å gå enda dypere inn i disse teknologiske utfordringen sammen.

I tillegg til at de vil utnytte forsknings- og utviklingsressurser fra begge selskapene, har de planer om å samarbeide med tyske og internasjonale universiteter og forskningsinstitusjoner, heter det i pressemeldingen som Huawei og Leica har sendt ut.

Utviklingslaboratoriet, Max Berek Innovation Lab, er oppkalt etter Max Berek (1886-1949), en tysk pioner innen utviklingen av mikroskopet. Han sto også bak mange av de første Leica-objektivene.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.