Adobe utvider Raw-støtten

Pentax K-1, Sony RX100 MIII
RÅFILSTØTTE: Pentax K-1 og Sony RX10 MIII får oppmerksomhet fra Adobe denne gang. (Pressebilder fra Pentax og Sony)
Pentax K-1, Sony RX100 MIII
RÅFILSTØTTE: Pentax K-1 og Sony RX10 MIII får oppmerksomhet fra Adobe denne gang. (Pressebilder fra Pentax og Sony)

To nye kameraer er kommet på listen av dem som har støtte for råfiler i Adobe Photoshop, Lightning og Creative Cloud-applikasjoner.

Adobe har lagt ut versjon 9.5.1 av sin Camera Raw-programvare, som gjør at kameraprodusentenes råfilformater støttes av Adobe Photoshop CC, Adobe Photoshop Lightning CC og andre relevante programmer i Creative Cloud-stystemet.

De nye kameraene som er kommet på listen over dem som støttes av Camera Raw, er fullformatkameraet Pentax K-1 og Sony Cyber-shot DSC-RX10 Mark III, superzoomkameraet som Sony lanserte for kort tid siden med 1-tommes bildebrikke og zoomomfang tilsvarende 24-600 mm.

Kort liste

Med andre ord en veldig kort liste over nye kameraer som får råfilstøtte i denne omgangen.

Foruten utvidet råfilstøtte inneholder versjonen også en del feilrettinger. Blant annet har Adobe fikset en feil som førte til at objektivnavnet ikke ble vist i EXIF-informasjon for noen kameramodeller og at Camera Raw ikke lot seg starte opp på en del Mac-er med OS X versjon 10.7 og 10.8.

Detaljene finner du på denne nettsiden hos Adobe.

Mac-brukere må snart oppgradere

Camera Raw 9.5.1-oppdateringen er naturligvis tilgjengelig både for Windows og Mac OS X.

De som kjører sin Adobe-programvare på Mac må imidlertid forberede seg på å oppgradere operativsystemversjonen sin dersom de vil fortsette å oppgradere Camera Raw.

Dette gjelder Mac-brukere som fortsatt kjører OS X versjon 10.7 (Lion) eller 10.8 (Mountain Lion).

Fra og med neste Camera Raw-oppdatering, versjon 9.6., kreves det at Mac-en kjører OS X 10.9 (Mavericks) eller nyere – de to påfølgende er Yosemite og den i skrivende stund gjeldende, OS X 10.11 El Capitan.

Naturligvis kan man velge å la være å oppgradere operativsystemet på Mac-en, men da får man heller ikke oppdatert neste Camera Raw-versjon.

Den greieste måten å installere disse oppdateringene på er trolig å åpne Creative Cloud-programmet på Mac-en eller Windows-PC-en og oppdatere de programmene som det er oppdateringssymbol ved.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.