Åpner igjen etter oversvømmelse

Scandinavian Photo
ÅPNER IGJEN: Etter store vannskader på både butikk og varer åpner Scandinavian Photo i Møllergata på nytt torsdag 8. desember. (Foto: Scandinavian Photo)
Scandinavian Photo
ÅPNER IGJEN: Etter store vannskader på både butikk og varer åpner Scandinavian Photo i Møllergata på nytt torsdag 8. desember. (Foto: Scandinavian Photo)

Etter en ødeleggende oversvømmelse åpner Scandinavian Photo sin butikk igjen i Møllergata i Oslo.

Scandinavian Photo slår på stortromma i forbindelse med gjenåpningen av sin store fotobutikk i Oslo sentrum. I tillegg til gode åpningstilbud på kameraer og kamerautstyr blir det et omfattende program med forelesninger og workshops torsdag 8. og fredag 9. desember.

Blant annet kommer Canon on Tour på besøk med 10 fotografer og kameraeksperter med spennende historier om naturfotografering, action-fotografering og mye mer.

Sprinkleranlegget gikk amok

Det var i slutten av september at den gedigne fotobutikken ble rammet av en kraftig oversvømmelse. Etter det Kamerablogg.no forstår, var det sprinkleranlegget i tredje etasje i den store bygården som gikk amok da det sprang lekk i tilknytning til ombyggings- eller utbedringsarbeider.

Nede i butikken gjorde vannmassene store skader både på lokalene og mange av varene som var utstilt der. Blant annet ble et stort skap med en masse dyrt Leica-utstyr ødelagt.

Torsdag klokka 10

I kjølvannet – bokstavelig talt – av den store oversvømmelsen har fotobutikken gjennomgått store utbedringer og en betydelig modernisering. Derfor blir det storslått gjenåpning av butikken torsdag 8. desember klokka 10.

Utbedringene har vært så omfattende at butikksjef Stig-Gunnar Kolberg nå betegner Scandinavian Photo Møllergata som Norges flotteste fotobutikk.

– Vi er veldig stolte over vår nye butikk og vi ser frem til å få vise den til våre kunder, sier Kolberg.

I den nye butikken skal det bli enda bedre muligheter enn før til demo og «touch & try», lover butikksjefen.

Natur og action

Programmet for åpningsdagene hos «nye» Scandinavian Photo omfatter blant annet besøk av Canon on Tour. Dette innebærer at 10 Canon-fotografer og -kameraeksperter vil holde forelesninger og workshops innenfor emner som blant annet naturfotografering og action-foto.

Blant dem som deltar, er Kimmo Ohtonen, finsk tv-vert og villmarksfotograf, Sophie Odelberg, svensk sports- og eventyrfotograf, og Johnny Haglund, norsk Canon Explorer-fotograf.

Johnny Haglund har besøkt mer enn 80 land som fotograf. Hans foredrag, om hvordan det er å reise rundt med Canon EOS 5D Mark IV, vil bli holdt i Eldorado bokhandel i Torggata 9A, tidligere Eldorado Kino, på fredag ettermiddag.

Butikker og internett-salg

Scandinavian Photo er etablert med fysiske butikker i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Butikkjeden kombinerer butikkvirksomheten med salg via internett.

Selskapet har rundt 140 ansatte og en årsomsetning på rundt 750 millioner svenske kroner (cirka 690 millioner norske kroner), ifølge en pressemelding fra Scandinavian Photo.

Fotobutikken i Møllergata som nå er en del av Scandinavian Photo, het tidligere FotoVideo. Den ble kjøpt opp av Scandinavian Photo i 2011. Scandinavian Photo etablerte seg i Norge med norske nettsider og norsktalende kundeservice høsten 2007, ifølge Tek.no.

Flere detaljer om Canon on Tour-arrangementet hos Scandinavian Photo 8. og 9. desember finner du her.

Og her er link til selve butikken.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.