Billig Canon foto-skriver

Canon Pixma TS705
FOTOUTSKRIFTER: Canon Pixma TS705 støtter både blankt og matt fotopapir. (Foto: Canon)
Canon Pixma TS705
FOTOUTSKRIFTER: Canon Pixma TS705 støtter både blankt og matt fotopapir. (Foto: Canon)

Canon har lansert Canon Pixma TS705, den minste Canon-skriveren med fem blekkpatroner. Selv om det ikke er snakk om noen dedikert fotoskriver, håndterer den fotoutskrifter også.

[toc] Canon Pixma TS705 er myntet på mindre kontorer og hjemmekontor-bruk. Skriveren har støtte for en rekke typer papir, inkludert både matt og blankt papir for fotoutskrifter. Den kan skrive ut i alle formater, fra 9 x 9 cm til A4.

Den nye Pixma-skriveren har toveis papirmating med kapasitet på 350 ark, melder Canon Norge i en pressemelding. Skriveren er utstyrt med en rekke tilkoblingsmuligheter, inklusive integrering med Amazon Alexa og Google Home. Man kan for eksempel spørre Alexa eller Google Assistant om å gi Canon Pixma TS705 beskjed om å skrive ut fargeleggingsark til barna, sudoku-oppgaver eller sjekklister og rapportmaler.

Til «hverdagsfotografier»

Også skrivere skal gjerne ta mindre plass i våre dager. Canon Pixma TS705 er 18 prosent mindre enn forgjengeren Pixma IP7250 – som denne skribenten kjøpte til hjemmekontoret sitt for flere år siden og som er en helt kurant skriver til det vi kan kalle hverdagsfotografier, selv om feinschmeckere sikkert vil foretrekke en mer profesjonell fotoskriver til krevende fotojobber.

Canon Pixma TS705
CANON PRINT: Med Canons utskriftsapp kan man skrive ut trådløst direkte fra mobilen. (Foto: Canon)

Kameranytt har for ordens skyld ikke prøvd Pixma TS705, så vi har ingen vurdering av utskriftskvaliteten på fotoutskrifter.

Toveis papirmating

Den nye Pixma TS705 byr på toveis papirmating, og den bakre papirmatingen støtter alle typer papir.

Skriveren har enkel betjening med LCD-skjerm.

LES OGSÅ: Kamera med fotoskriver

De fem medfølgende blekkassettene kan byttes ut med såkalte XL- og XXL-blekkassetter med høyere blekkvolum. Disse er riktignok dyrere i innkjøp, men de byr på lavere blekkostnad per utskrift. Med fem blekkassetter bytter man bare ut den blekkassetten som er tom.

Fotoutskrift fra mobilen

Med Canons Print-app kan man skrive ut trådløst direkte fra en smarttelefon eller et nettbrett, både fra iOS- og Android-enheter. Appen har også en kopieringsfunksjon som gjør at man enkelt kan kopiere og skrive ut et dokument ved å ta bilde av det med smarttelefonen og konvertere det til et PDF-dokument.

Canon Pixma TS705
A4: Canon Pixma TS705 håndterer fotografier og dokumenter på opptil A4-størrelse. (Foto: Canon)

Foruten trådløs WiFi-oppkobling kan skriveren også kobles til et kablet Ethernet for sikker tilkobling med høy hastighet.

LES OGSÅ: PRØVD: Canon Selphy CP 1300

Canon vil gjerne fremstå som en miljøvennlig bedrift, og i pressemeldingen påpekes det at skriveren har en tidsfunksjon der den kan stilles inn til automatisk å slå seg av og på i tråd med bedriftens kontortid eller familiens rutiner. Dermed vil skriveren alltid være klar til bruk til de tider den vanligvis vil bli benyttet, samtidig som strømforbruket begrenses. Dessuten bidrar automatisk tosidig utskrift til at papirforbruket reduseres.

Pixma TS705 er kompatibel med AirPrint for iOS, Mopria for Windows og Windows 10 Mobile for utskrift uten behov for ekstra apper. Skriveren kan også skrive ut på CD og DVD.

Canon Pixma TS705
KOMPAKT: Canon Pixma TS705 tar mindre plass på hjemmekontoret enn forgjengeren. (Foto: Canon)

Prisen

Canon Pixma TS705 kommer i salg i løpet av februar 2019. Canon oppgir ingen pris i pressemeldingen, men ifølge Prisjakt.no skal skriveren koste omtrent en tusenlapp.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.