Canon EOS R/RP får bedre øyefokus

Canon EOS R
OPPDATERT: Canon EOS R – på bildet – og EOS RP har nå fått en viktig fastvareoppdatering. (Pressefoto: Canon)
Canon EOS R
OPPDATERT: Canon EOS R og EOS RP– på bildet – får snart en viktig fastvareoppdatering. (Pressefoto: Canon)

Canon kommer snart med en fastvare-oppdatering for EOS R-kameraene som innebærer betydelig forbedring av øyefokus. Forbedringene vil spesielt merkes når man tar bilder av folk på litt lengre avstand.

Den nye fastvaren, som kommer i september 2019, er myntet på de to EOS R-kameraene som foreløpig er kommet på markedet, Canon EOS R og EOS RP. 

I tillegg til enkelte feilrettinger som det er vanlig å legge inn i slike fastvare-oppdateringer, er nok den viktigste forbedringen knyttet til øyefokus på avstand, ifølge produktspesialist Trond Sliper hos Canon Norge.

Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM
FORBEDRET: Canons nye allround-zoom, RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, er nå kommet i salg i Norge for rundt 10.000 kroner – og nyter godt av fastvare-oppdateringen som Canon har lansert. (Foto: Toralv Østvang)

På pressekonferansen der Canon Norge presenterte firmware-oppdateringen, viste Sliper fram videoklipp som klart demonstrerte forbedringer i øyefokus og følgefokus med Canons nye EOS R-kameraer og RF-optikk.

Bedre optikk-kompatibilitet

En annen fastvare-oppdatering som allerede er lagt ut, bidrar til å forbedre den generelle kompatibiliteten med Canons RF-objektiver, inkludert det nye 24-240 mm-objektivet som Canon lanserte i juli 2019, et 10x zoomobjektiv i vesentlig mer moderat prisklasse enn en del av RF-objektivene Canon har lansert hittil. Objektivet er nå kommet i salg i Norge, og dette er et objektiv som Canon har store forventninger til i markedet, fremholdt Sliper på pressekonferansen.

Den andre oppdateringen, som altså kommer i september, skal også bidra til å forbedre bildekvaliteten på bilder som er tatt under dårlige lysforhold. I tillegg korrigerer den for et såkalt mørkhetsfenomen som har vist seg å oppstå på toppen av noen bilder som er tatt med høyhastighets-synkronisering og ekstern blits.

Oppdatert

Denne saken ble opprinnelig publisert 22. august 2019, men ble oppdatert 29. august 2019 etter at Canon korrigerte den opprinnelige informasjonen og presiserte at det dreier seg om to forskjellige oppdateringer, den ene om objektiv-kompatibiliteten, som allerede er lagt ut, og den andre, om forbedringene av øyefokus, som altså først kommer i september 2019.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.