Canon forbedrer via fastvare

Canon XC10
RIMELIGST: Canon XC10 er det rimeligste blant Canons profesjonelle videokameraer som nå får fastvareoppdatering. (Foto: Canon)
Canon XC10
RIMELIGST: Canon XC10 er det rimeligste blant Canons profesjonelle videokameraer som nå får fastvareoppdatering. (Foto: Canon)

Canon har nå lagt ut omfattende fastvareoppdateringer til sju av sine profesjonelle videokameraer.

[toc] Nok en gang får vi et eksempel på at produsentene av digital kamerateknologi kan gjøre underverker med eksisterende produkter ved hjelp av fastvareoppgraderinger.

Betydelige oppdateringer

Oppdateringene byr på en rekke betydelige forbedringer, blant annet flere filmfunksjoner, forbedringer av arbeidsflyten, objektivkorrigeringer og bedre brukervennlighet.

Ved hjelp av slike fastvareoppdateringer kan produktene oppleves som up-to-date mye lengre enn de ellers ville ha vært.

Om det også bidrar til senere utskiftingstakt og redusert salg for produsentene, vet jeg ikke. Men på den andre siden bidrar det kanskje til at kundene blir mer fornøyd og dermed mer lojale mot merkevaren, noe produsentene sikkert har fordel av på sikt.

LES OGSÅ: For folk med video-ambisjoner

Nå er det ganske varierende omfang på fastvareoppdateringene som Canon har lagt ut til de sju videokameraene, fra noen små detaljer til ganske omfattende oppgraderinger. Her er de i tur og orden.

Canon XC10 og XC15

Canon XC10 og XC15 er vel de mest folkelige – prismessig – på listen over videokameraer som nå får oppgraderinger. For disse kameraene er det snakk om en ganske beskjeden oppdatering. Den går ut på at kameraene får støtte for standarden Video Performance Guarantee 130 (VPG) for Cfast-kort.

LES OGSÅ: Sigma sikter mot cinema-markedet

Canon XC10 koster fra cirka 18.500 kroner inklusive mva., mens XC15 har en startpris på snaut 26.000 kroner, ifølge Prisjakt.no.

Begge disse videokameraene er kompakte 4K- og Full HD-videokameraer med stillbildemuligheter.

Canon EOS C100

Oppdateringene for Canon EOS C100 og C100 DAF aktiverer data for korrigering av vignettering for utvalgte objektiver.

Fastvareoppdateringen gir også Cinema Servo-objektivstøtte for utvalgte objektiver.

Canon EOS C100 Mark II
C100 MII: Canon EOS C100 Mark II har fått fastvareoppdatering. (Foto: Canon)

Også for Canon EOS C100 Mark II er det kommet en fastvareoppdatering. Den inneholder en innstilling for lukkervinkelprioritet som opprettholder lukkervinkelen når bildefrekvensen endres.

Oppdateringen aktiverer også data for korrigering av vignettering for det nye EF 24-100 mm f/4 L IS USM II-objektivet.

Canon EOS C100 fås fra vel 32.000 kroner, mens Mark II-versjonen koster fra cirka 47.000 kroner.

Serien beskrives som profesjonelle videokameraer med sensorstørrelse som digitale speilreflekskameraer og med objektivfatning for EF-objektiver. Sensorstørrelsen er Super 35 mm.

Canon ME20F-SH og ME200S-SH

Den nye fastvaren for Canon ME20F-SH og ME200S-SH inkluderer nye innstillinger for autoeksponering, inkludert lukkerprioritet, blenderprioritet og automatisk gain-kontroll.

Brukerne kan nå også velge å slå på ND-filter manuelt eller at kameraet gjør det automatisk.

Støtten for Cinema Servo-objektiver er oppgradert på ME20F-SH, og det er lagt på en ny innstilling på menyen CP Fine Tuning, som gjør det enklere å forbedre bildekvaliteten ved bruk av Chroma Key-system.

LES OGSÅ: Video for bedriftsmarkedet

De to kameraene får også forbedrede hvitbalanseinnstillinger og noen andre mindre forbedringer.

Canon ME200S-SH ligger på cirka 54.000 kroner.

Med Canon ME20F-SH kommer vi opp i de øvre prissjikt, i dette tilfellet fra vel 200.000 kroner.

Det rimeligste av disse videokameraene har Super 35 mm CMOS-sensor, mens den dyrere modellen har sensor i fullformat. Begge filmer i Full HD. De har særdeles høy lysfølsomhet, opptil ISO 204.800 for ME200S-SH og utrolige fire millioner ISO på ME20F-SH.

Canon EOS C700

Nye oppdateringer for Canon EOS C700 legger til ekstra opptaksinnstillinger samt mulighet for å oppgradere fastvaren på Codex CDX-36150 RAW-opptakeren.

Canon EOS C700
NYE INNSTILLINGER: Canon EOS C700 – dyrt proff-videokamera som nå får ekstra opptaksinnstillinger. (Foto: Canon)

Canon EOS C700 ligger i prisklassen fra 320.000 kroner og oppover. Kameraet omtales som et toppspesifisert flaggskipskamera for profesjonelle produksjoner og kan ta opp 4K-video i inntil 120 p RAW med en Super 35 mm CMOS-brikke.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.