Canon frir til utviklere

Canon PowerShot SX70 HS
KLAR TIL FJERNSTYRING: Canons nye programvare for avansert automatisert fjernstyring av kameraer er i første omgang tilgjengelig for Canon PowerShot SX70 HS. (Foto: Toralv Østvang)
Canon PowerShot SX70 HS
KLAR TIL FJERNSTYRING: Canons nye programvare for avansert automatisert fjernstyring av kameraer er i første omgang tilgjengelig for Canon PowerShot SX70 HS. (Foto: Toralv Østvang)

Canon lanserer nå programvare som skal gjøre det lettere for utviklere å integrere fjernstyrte Canon-kameraer i avanserte løsninger for fotografering, forskning og underholdning.

[toc] Det er Canon Europe via Canon Norge som kunngjør at Canon nå er klar med en kombinert løsning bestående av et utvikler-sett for programvareutvikling og et programvaregrensesnitt – en såkalt API – for kamerafjernstyring.

Først for SX70 HS

Løsningen vil bli gjort tilgjengelig for utvalgte kameraer, og først ute er Canon PowerShot SX70 HS, et superzoom-kamera som Canon lanserte høsten 2018, med brennviddeomfang tilsvarende 21-1.365 mm. Kameraet har en bildebrikke i kompaktkamera-størrelse med oppløsning på 20,3 megapiksler – mer info om kameraet vil bli å finne i en kommende artikkel her hos Kameranytt.

Mange bruksområder

Det mange slags bruksområde som slik fjernstyring av kameraer kan være nyttig for. Canon selv nevner for eksempel robotsystemer og automatiserte løsninger samt fotogrammetri – det siste betyr måling og kartlegging, inklusive 3D-skanning, ved hjelp av kamerautstyr.

LES OGSÅ: PRØVD: Canon EOS M50 i salg

Fotoboks-løsninger er også aktuelle for slik fjernstyring. Fotobokser er ikke lenger bare portrettautomater, slik vi var vant til å se dem på flyplasser og jernbanestasjoner tidligere. Nå betyr fotoboks også utstyr som man kan få leid for eksempel til brylluper og fester der digitalkamera og lysutstyr gjerne leveres sammen med en koffert full av rekvisitter til å lage morsomme party-bilder uten å måtte hyre inn fotograf. Et eksempel på slik utleieutstyr finner du her: https://www.myselfie.no/om-oss.

Canons programvareløsning for fjernstyring av kameraer kan også brukes til mer profesjonell event-fotografering og til portrett- og passfoto-fotografering, heter det. 

Info om nedlasting

Den delen av løsningen som heter Canon EOS Digital SDK – software development kit – ble tilgjengelig fra 2. januar 2019 for gratis nedlasting for medlemmer av Canons utviklerprogram. Versjonen er EDSDK 13.9.10, som er tilgjengelig for Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 og Windows 7 samt for MacOS 10.11 – 10.13.

LES OGSÅ: Nytt superzoom-kamera fra Canon

I første omgang er programvaren altså gjeldende for Canon PowerShot SX70 HS, men vil bli gjort tilgjengelig for andre kameramodeller etter hvert.

Mer informasjon via denne linken: http://www.didp.canon-europa.com

Kamerakontroll-delen, den såkalte API-pakken – application programming interface-programmet – blir tilgjengelig for nedlasting fra mars 2019.

Den nye kamerakontroll-API-en er basert på Internet Protocol og derfor kompatibel med alle operativsystemer, fremholder Yuko Tanaka, Canons produktsjef på dette området.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.