Kameranytt.no

Canon «lekker» nytt Cinema EOS-kamera

Canon Cinema EOS-lansering
CINEMA EOS: Canon Cinema EOS C70 er det foreløpig nyeste kameraet i Canons Cinema EOS-familie og det første av Canons Cinema-kameraer som kan benytte Canons nye RF-optikk. Snart kommer et nytt medlem av Cinema EOS-familien.(Pressefoto: Canon Norge.)

Canon har – høyst frivillig – lekket informasjon om et nytt Cinema EOS-kamera som selskapet vil lansere via YouTube onsdag 19. januar 2022. Cinema EOS-kameraene er en familie av video-sentriske kameraer fra Canon. De kjøpes – eller leies – av profesjonelle film- og video-skapere, og prismessig ligger de utenfor rekkevidden til forbrukere flest.

Canon Norge har sendt ut en pressemelding om den forestående lanseringen, uten å røpe noe som helst konkret om det nye kameraet. I pressemeldingen bekreftes det bare at det er et nytt Cinema EOS-systemkamera som vil bli presentert på YouTube onsdag 19. januar 2022. Visningen vil finne sted på YouTube-kanalen til Canons Europa-avdeling.

Cinema EOS 10 år

Canon har nylig markert 10-årsjubileet for sitt Cinema EOS-system, skriver Canon Norge i pressemeldingen. Cinema EOS-systemet beskrives som en full-integrert løsning for profesjonelle filmmakere og cinematografer, og det består av en familie med cinema-kameraer og objektiver som fungerer sømløst sammen.

Canon Cinema EOS-lansering
INNBYDELSEN: Dette er bildet som ledsager Canons pressemelding om den forestående lanseringen innen Canon Cinema EOS-familien. (Foto: Canon.) (Klikk for større bilde.)

I pressemeldingen heter det videre at besøkende til premieren på YouTube vil bli blant de første som får vite mer om det nye kameraet. Canon bruker formuleringen «en spennende ny æra for Cinema EOS-systemet som blir kontinuerlig videreutviklet til glede for den neste generasjonen av inspirerende innholdsprodusenter». (Kameranytts oversettelse – pressemeldingen som Canon Norge har sendt ut, er den engelsk-språklige originalen.)

Stor familie

Canons Cinema EOS-familie har vokst seg rimelig stor i løpet av de 10 årene siden det første Cinema EOS-kameraet ble lansert. På nettsidene til Canon Norge presenteres det i skrivende stund åtte forskjellige modeller, fra den rimeligste modellen, Canon EOS C70 til rundt 65.000 kroner, til toppmodellen Canon EOS C700 til godt over 300.000 kroner.

Førstnevnte, EOS C70, er det første Cinema EOS-kameraet som kan benytte Canons nye RF-objektiver for de speilløse R-kameraene. Alle tidligere Cinema EOS-kameraer er bygd for å benytte Canons EF-optikk, som er objektivene for Canons tradisjonelle speilreflekskameraer. De kan også fås med PL-fatning for profesjonell PL-basert video-optikk. Arri PL er en objektivfatning utviklet av filmkamera-produsenten Arri.

Kameranytts grundige gjennomgang av Canon Cinema EOS C70 etter lanseringen i 2020 kan du lese her:

LES OGSÅ: Første rene Canon-kamera for RF-objektiv

Mest utleide kamera

EOS C70 ser ut til å være en bestselger i sin klasse. I mangel på salgstall kan det i hvert fall være verdt å nevne at det amerikanske firmaet Lensrentals har kunngjort at Canon EOS C70 var det mest utleide kameraet i 2021, med god margin til det neste på listen, Sony FX3. Lensrentals betegner seg selv som det største nettbaserte firmaet for utleie av foto-, video- og lysutstyr for profesjonelle fotografer og videofolk. Listen er blant annet publisert hos DP Review.

Verten for lanseringsvideoen som skal vises på YouTube 19. januar, vil være Ram Sarup, produktspesialist hos Canons Europa-avdeling i Storbritannia. Ifølge pressemeldingen vil han gi tilhørerne en første titt på «dette innovative nye kameraet, og de vil få anledning til å høre om kameraets banebrytende egenskaper».

Lanseringsvideoen vises altså hos www.youtube.com/CanonEurope onsdag 19. januar klokka 13:00 norsk tid.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.