Kameranytt.no

Canon med kreativ vri

Canon PowerShot N i bruk. (Foto: Canon)
Med Canon PowerShot N bruker du en ring rundt objektivet til å ta bilder. (Foto: Canon)
Med Canon PowerShot N bruker du en ring rundt objektivet til å ta bilder. (Foto: Canon)

NYHET: I stedet for å slåss mot mobilkameraene har Canon lansert kamera som skal spille på lag med mobilene.

I flommen av kameraer som lanseres i tilknytning til CES-elektronikkmessen i Las Vegas, er det noen som skiller seg ut. Blant dem er Canon PowerShot N.

Canon har ønsket å lage et annerledes kamera både i form og funksjon.

Ny formfaktor

Kameraet består av et kamerahus som forfra ser nesten kvadrisk ut, koblet til en vippbar skjerm der rammen er like stor som kamerahuset og som gjør det lett å holde kameraet i alle slags vinkler.

Selv om det er mange kameraer som har vippbar skjerm, vil nok Canon-løsningen i større grad oppfordre til «å skyte fra hoften», blant annet fordi kameraet ikke har noen utløserknapp på toppen – der er det ingen knapper eller hjul i det hele tatt.

Les også: Også Canon med rimeligere fullformat

I stedet er det to ringer rundt objektivet, en til å zoome med og en som fungerer som utløser.

Mobil-partner

Men i tillegg til å ha en annerledes form enn kompaktkameraer flest er det åpenbart at Canon med dette kameraet prøver å møte trusselen fra mobilkameraene på en ny måte.

For det første byr kameraet på avansert bildebehandling innebygd i kameraet. I og for seg ikke noe banebrytende, men når vi vet hvor populær Instagram-tjenesten på internett er blitt blant mobilkamerabrukere, er det sikkert ikke dumt å tilby noe lignende direkte i mobilkameraet.

 

)

Canon PowerShot N byr på annerledes design. (Foto: Canon)
Canon PowerShot N byr på annerledes design. (Foto: Canon)

For det andre byr PowerShot N på én-knapps tilkobling til smarttelefoner og nettbrett via integrert wlan-funksjonalitet. Canon kaller kameraet for «den ultimate ledsager for enhver mobiltelefon».

Les også: Viktige Nikon- og Canon-oppdateringer

Budskapet er at kameraet tar mye bedre bilder og videoer enn en mobiltelefon kan, men i samarbeid med mobilen kan man mye lettere enn før få lastet opp gode bilder og videosnutter til sosiale nettverk som Facebook og Youtube.

Samhandlingen mellom kameraet og mobilen – alternativt et nettbrett – går også på at Canon-appen som brukes, kan hente inn GPS-informasjon fra mobiltelefonen og legge dette i bildedataene. I tillegg innbyr dette til enkel, trådløs utskriving av bilder når man kommer hjem.

Lite og lett

PowerShot N er lite – de ytre målene er 78,6 x 60,2 x 29,3 mm når skjermen og objektivet er lukket. Vekten er oppgitt til 195 gram inkludert batteri.

Den berøringsfølsomme skjermen er på 2,8 tommer – 7,1 cm – med oppløsning på 410 000 piksler.

Les også: TEST: Canon EOS 650D – Speilrefleks med fingerstyring

Bildebrikken er en 12,1 megapikslers CMOS-sensor, og lysfølsomheten strekker seg til ISO 6400.

Brikkestørrelsen er som i typiske kompaktkameraer, 6,2 x 4,6 mm, som er mye større enn mobiltelefoner flest kan by på (men mye mindre enn systemkameraene kan tilby, både de med og uten speil).

Brikkestørrelsen i kombinasjon med et godt zoomobjektiv – mye større enn hva mobilkameraene kan skilte med – er nok de viktigste salgsargumentene mot mobilkameraene.

Objektivet har 8x optisk zoom – mobiltelefoner flest kan bare by på digital zoom. Brennviddeomfanget tilsvarer 28-224 mm omregnet til 35 mm-format, med andre ord ganske kraftig zoom.

I tillegg til stillbilder kan kameraet by på full HD-video.

Kameraet kommer i salg i Norge i april og veiledende utsalgspris er 2499 kroner, opplyser Canon Norge.

(Denne artikkelen ble publisert hos PC World Norge den 9. januar 2013.)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.