Canon med ny fjernkontroll

Canon fjernkontroll
LITEN OG LETT: Canons nye fjernkontroll, BR-E1, er liten og lett. (Foto: Canon)
Canon fjernkontroll
LITEN OG LETT: Canons nye fjernkontroll, BR-E1, er liten og lett. (Foto: Canon)

Canon har lansert ny fjernkontroll som kan styre kameraer inntil fem meter unna.

BR-E1 er navnet på den nye fjernkontrollen som Canon nå har lansert sammen med de to nye speilreflekskameraene EOS 77D og EOS 800D. Fjernkontrollen skal fungere mot alle Canon-kameraer som har Bluetooth-støtte.

Blant fordelene med å bruke fjernkontroll under fotografering er at man unngår at små rystelser skaper bevegelsesutskarphet i bildet. Dette kan for eksempel være rystelser som oppstår når man trykker ned utløserknappen.

Med mulighet til å styre zoomingen er slike fjernkontroller også nyttig for dem som driver med videoopptak, siden man unngår både rystelser og lyden som av og til blir med på video når man fokuserer og zoomer manuelt på et speilreflekskamera.

LES OGSÅ: Ny entusiast-speilrefleks fra Canon

Med fjernkontroll er det dessuten lett å ta selfies på lengre avstand enn den armlengden som de fleste selfies tas på.

Strømgjerrig Bluetooth

Fjernkontrollen er basert på Bluetooth 4.1-kommunikasjon – den strømgjerrige «low energy»-versjonen.

Ettersom fjernkontrollen bruker Bluetooth-radiokommunikasjon i stedet for infrarødt lys, slik mange fjernkontroller gjør, er man ikke avhengig av fri sikt mellom fjernkontroll og kamera for å bruke den.

Canon fjernkontroll
FJERNKONTROLL: Canon BR-E1 kan styre alle Bluetooth-kompatible Canon-kameraer, inkludert det nye speilreflekskameraet Canon EOS 77D. (Foto: Canon)

Med fjernkontrollen kan man styre både stillbilde- og filmopptak, og foruten å starte fotograferingen eller starte og stoppe videofilmingen kan fjernkontrollen også håndtere fokusering og zooming. Det siste gjøres ved å bruke den mot Canons zoomadapter PZ-E1 Power Zoom Adapter til fjernstyring av zoombevegelser. Foreløpig er det imidlertid bare zoomobjektivet Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM som er kompatibel med denne adapteren.

Liten og lett

Den nye fjernkontrollen er lett, med en vekt på bare 14 gram, og dimensjonene er 23 x 91,5 x 12 mm.

Fjernkontrollen benytter et lite litium-batteri av typen CR2032, og batterilevetiden er oppgitt til cirka ett år. Ett batteri medfølger.

LES OGSÅ: Canon EOS M5 uten søker = M6

BR-E1-fjernkontrollen koster cirka 480 kroner. Ifølge pressemeldingen fra Canon Norge vil fjernkontrollen komme i salg her til lands i april.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.