Canon med nye fotoskrivere

Canon Pixma TS9150
TOPPMODELLEN: Pixma TS9150 er toppmodellen i den nye skriverserien fra Canon, som lover naturtro fotoutskrifter fra denne skriveren. (Foto: Canon)
Canon Pixma TS9150
TOPPMODELLEN: Pixma TS9150 er toppmodellen i den nye skriverserien fra Canon, som lover naturtro fotoutskrifter fra denne skriveren. (Foto: Canon)

Canon lanserer nå en serie nye fotoskrivere der toppmodellene er utstyrt med nytt blekksystem i seks farger.

[toc] De nye skriverne er vel å merke ikke rendyrkede, profesjonelle fargefotoskrivere à la Canon Pixma Pro-skriverne for A3-fotoutskrifter, men mer en type kombinerte hjemmekontor- og fotoskrivere myntet på forbrukermarkedet.

De nye skriverne kan skrive ut bilder og dokumenter i opptil A4-format, og Canon Norge markedsfører dem som «fotoskrivere for hjemmet».

Seks blekkpatroner

Pixma TS9150 er toppmodellen i den nye serien, og sammen med nummer to på listen, Pixma TS8150, er den utstyrt med seks blekkassetter.

Canon Pixma TS6150
I STUA: Canon har designet de nye hjemmekontor- og fotoskriverne slik at de kan plasseres hvor som helst i hjemme. Her er Pixma TS6150-modellen, som har fem blekkpatroner. (Foto: Canon)

Canon lover skarpe og mer naturtro bilder med det nye blekksystemet. Det gjenstår å se om dette medfører riktighet, naturligvis, men generelt har Canon hatt et ganske godt renommé opp gjennom årene som leverandør av fotoskrivere.

Seksfargers-blekksystemet skal by på forbedringer av utskriften både når det gjelder fotoutskrifter og vanlige kontorutskrifter, ifølge Canon.

LES OGSÅ: Canon med ny party-printer

De to toppskriverne i den nye familien har pigmentsort blekk som skal gi tydelig og skarp tekst, noe som naturligvis først og fremst kommer til nytte i dokumentutskrifter. Derfor kan man hevde at de to seks-patroners-skriverne i serien egentlig er for fem-patroners-skrivere å regne når man vurderer dem som fotoskrivere.

Canon Pixma TS8150
SEKS PATRONER: Pixma TS8150 er den ene av de to skriverne i den nye serien som har seks blekkpatroner. (Foto: Canon)

De to toppmodellene – altså de med seks patroner – har de fått et nytt fotoblått blekk som skal bidra til å redusere kornethet som finnes i lysere farger fra blått til hvitt. Canon tar forbehold om at effekten oppnås under spesifikke forhold, men det er rimelig å tro at mange fotoutskrifter vil dra nytte av dette.

Kreative filtre

Toppmodellen TS9150 byr på ekstra funksjoner som for eksempel å legge på kreative filtre direkte på bildene. Dette gjøres via berøringsskjermen på fem tommer når man skriver ut direkte fra et SD-kort. De andre modellene har mindre LCD-skjerm og betjenes via knapper.

Canon Pixma TS9150
FLEKSIBEL: Pixma TS9150 kan ta imot bildedata fra mange kilder, inkludert direkte fra SD-minnekort. (Foto: Canon)

TS9150 leveres for øvrig i flere farger og ulike teksturer på overflaten, og er dessuten gravert med et emblem på toppen.

Mange funksjoner

Skriverne i den nye Pixma TS-serien kan skilte med en rekke nye eller forbedrede funksjoner. Alle tilbyr automatisk tosidig utskrift, mulighet for WiFi-oppkobling og Bluetooth Low Energi-tilkobling (Bluetooth BLE).

På grunn av den trådløse oppkoblingen anbefaler Canon at man plasserer skriverne et sted i boligen der de er tilgjengelig for alle i familien.

LES OGSÅ: Rimeligere fotoutskrifter med blekktanker

Ved hjelp av Wi-Fi-tilkobling kan man skrive ut direkte fra smarttelefon eller nettbrett i løpet av sekunder, ifølge Canon. Bruker man Canons Print-app, trenger man ikke sende bildene gjennom Mac eller pc for å få dem skrevet ut. Appen gir mulighet for forhåndsvisning før man skriver ut.

Canon Pixma TS5150
RIMELIGST: Pixma TS5150 er den rimeligste av de nye fotoskriverne fra Canon. (Foto: Canon)

Ved å bruke Canon Print-appen og Pixma Cloud Link kan man skrive ut fra og laste opp dokumenter og bilder til sosiale nettverk og til lagringstjenester som Google Drive.

Når skriveren er koblet til en mobil enhet via Bluetooth, mottar både iOS- og Android-brukere automatisk feilmeldinger fra skriveren til appen og henvises til den aktuelle nettbaserte brukerhåndboka for å finne løsninger på problemet som er oppstått.

Blant funksjonene er mulighet til å skrive ut kvadratiske bilder direkte fra Instagram, og man kan velge om man vil skrive ut med eller uten hvit kant. Disse utskriftene er myntet på Canons Glossy II Photo Paper Plus-papir på 13 x 13 cm.

Skjulte meldinger

Med Canons løsning kan man skjule meldinger i utskriftene. Den nye Canon-appen Message in Print kan brukes til å bygge inn usynlige meldinger i fotoutskrifter. Meldingene kan være i form av tekst, video, musikk eller animasjoner. Mottakeren kan dekode meldingen ved å laste ned appen og holde mobilen over fotoutskriften. På denne måten kan man fortelle mottakeren om historien bak bildene, skriver Canon i pressemeldingen.

Message in Print-appen blir tilgjengelig 31. oktober og vil kun være tilgjengelig på iPhone med iOS 9 eller nyere, ifølge Canon, som foreløpig ikke har sagt noe om en eventuell fremtidig Android-versjon.

Prisene

De nye Canon-skriverne skal være tilgjengelig i butikkene her til lands i oktober. Her er de veiledende prisene fra Canon Norge:

  • Canon Pixma TS5150: 900 kroner.
  • Canon Pixma TS6150: 1.300 kroner.
  • Canon Pixma TS8150: 1.800 kroner.
  • Canon Pixma TS9150: 2.500 kroner.

Les mer om de nye Pixma TS-skriverne på nettsidene til Canon Norge.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.