Canon oppdaterer teleoptikk

Canon EF 70-200mm
OPPGRADERER: Canon har nylig oppgradert to av sine klassiske objektiver, Canon EF 70-200/4,0 L IS II USM (nederst) og Canon EF 70-200/2,8 L IS III USM. (Foto: Canon, montasje: Kamerablogg.no)
Canon EF 70-200mm
OPPGRADERER: Canon har nylig oppgradert to av sine klassiske objektiver, Canon EF 70-200/4,0 L IS II USM (nederst) og Canon EF 70-200/2,8 L IS III USM. (Foto: Canon, montasje: Kamerablogg.no)

Canon har oppdater sine to teleobjektiver med brennviddeomfang på 70-200 mm. 

[toc] Canon har lenge hatt to modeller i sin serie av EF-objektiver med dette brennviddeomfanget, det ene med lysstyrke f/4,0, det andre med lysstyrke f/2,8.

For begge objektivene representerer dette lysstyrken – altså maksimal blenderåpning – konstant gjennom hele zoomområdet. Rimeligere zoomobjektiver har gjerne dårligere lysstyrke i teleområdet enn i vidvinkelmodus.

Modne for oppgradering

Tiden er åpenbart moden for oppgradering av de to objektivene. Den forrige utgaven av 70-200 mm-objektivet med lysstyrke f/2,8 ble lansert i 2010, mens den første versjonen så dagens lys allerede i 2001. Versjonen med lysstyrke f/4,0 har vært på markedet siden 2006. 

LES OGSÅ: Gratis Canon-leie i sommer

Etter det Kamerablogg.no forstår, går forbedringene blant annet på ny og raskere fokusmotor og forbedringer i teknologien som brukes i den optiske bildestabiliseringen. 

De to objektivene det er snakk om, er henholdsvis Canon EF 70-200/4,0 L IS II USM og Canon EF 70-200/2,8 L IS III USM.

For entusiaster og proffer

Modellen med lysstyrke f/4,0 kan vel betegnes som et objektiv særlig myntet på entusiastmarkedet, mens modellen med lysstyrke f/2,8 er et mer rendyrket proffobjektiv.

Dette gjenspeiler seg blant annet i forskjellen på vekten. Mens f/4,0-objektivet veier 780 gram, er vekten på f/2,8-modellen hele 1.480 gram. Høy lysstyrke koster mer enn bare høyere pris…

Objektivene hører hjemme i Canons EF-klasse av objektiver, altså optikk myntet på fullformatkameraer, selv om de også kan brukes på Canons APS-C-kameraer. Den andre veien bør man være forsiktig med, altså å bruke EF-S-objektiver for APS-C-kameraer i et fullformatkamera. Da kan man risikere at speilet kolliderer med den bakre delen av objektivet. Jeg har opplevd det – og det var ingen behagelig opplevelse.

LES OGSÅ: Canons nye fullformat-portal

Ytterligere klassifisering av de to objektivene bringer oss til Canons L-serie. Ifølge Wikipedia står L-en for Luxury. Dette er en klasse profesjonelle objektiver som gjerne er bygd mer solid enn optikken for forbrukermarkedet, blant annet med god værbeskyttelse på en del modeller – det gjelder også de to 70-200 mm-objektivene. Høyere kvalitet på selve glasset og på antirefleksbelegget i objektivene hører også med.

Prisene

Ifølge Prisjakt.no ligger prisen for Canon EF 70-200/4,0 L IS II USM på cirka 14.000 kroner, mens Canon EF 70-200/2,8 L IS III USM koster rundt 23.000 kroner.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.