Kameranytt.no

Canon-speilrefleks med video-fokus

MYK ZOOM: Adapteren Power Zoom Adapter PZ-E1 skal gi særdeles myk og stillegående zooming under videofilming. (Foto: Canon)
MYK ZOOM: Adapteren Power Zoom Adapter PZ-E1 skal gi særdeles myk og stillegående zooming under videofilming. (Foto: Canon)
MYK ZOOM: Adapteren Power Zoom Adapter PZ-E1 skal gi særdeles myk og stillegående zooming under videofilming. (Foto: Canon)

De videointeresserte har fått mye oppmerksomhet under utviklingen av Canons nye entusiast-speilrefleks, EOS 80D.

Med en egen adapter for særdeles myk, jevn og stillegående zooming og en nyutviklet mikrofon til å plassere i blitsskoen er det tydelig at Canon har fokusert mye på videofilming under utviklingen av Canon EOS 80D.

Den nye speilrefleksen så dagens lys samtidig med den superslanke superzoom-kompakten PowerShot SX720 HS og PowerShot G7 X Mark II, sistnevnte med ny og kraftig Digic 7-prosessor.

Mye fokus på autofokus

Forgjengeren til EOS 80D, EOS 70D, utmerket seg med svært rask og nøyaktig autofokus, fastslo vi da vi testet kameraet under Oslo Maraton i 2013. (Les testomtalen her.)

NYKOMMER: Canon EOS 80D kommer i salg i Norge i april 2016. (Foto: Canon)
NYKOMMER: Canon EOS 80D kommer i salg i Norge i april 2016. (Foto: Canon)

Det ser ut til at Canon har hatt mye fokus nettopp på fokussystemet også i utviklingen av EOS 80D. Den nye modellen har fått 45 autofokuspunkter der alle er av kryssensorstypen. Kameraet skal greie serieopptak på opptil sju bilder i sekundet, ifølge Canons pressemelding.

Forgjengeren EOS 70D hadde  19 autofokuspunkter.

Kameraet er dessuten utstyrt med Canons hybrid-fokussystem Dual Pixal AF, oppdatert fra 70D-modellen. Nå er Dual Pixel AF-systemet i stand til å gi kontinuerlig autofokus.

Bildesensoren er en CMOS-sensor med oppløsning på 24,2 megapiksler.

OPPDATERT: Canon PowerShot G7 X Mark II. (Foto: Canon)
OPPDATERT: Canon PowerShot G7 X Mark II. (Foto: Canon)

Videoopptaksmulighetene er forbedret ved at kameraet nå kan filme i 1080/60p-modus, det vil si i Full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler med 60 bilderuter i sekundet, som som gir langt mykere videoopplevelse enn 24, 25 eller 30 bilderuter i sekundet.

4K er derimot fraværende på EOS 80D.

Videotilbehør

En av grunnene til at vi tror Canon har hatt mye oppmerksomhet rettet mot videofilming med dette kameraet, er den nye tilbehørsenheten Power Zoom Adapter PZ-E1. Denne adapteren skal bidra til jevn zoomkontroll når man tar opp video. Den byr på to zoomhastigheter.

Foreløpig fungerer enheten bare med det nye 18-135 mm-objektivet, men Canon har varslet at enkelte kommende objektiver også vil kunne brukes med adapteren.

Et annet videorelatert tilbehør er DM-E1, en ny mikrofon til å plassere i blitsskoen på omtrent ethvert eksisterende Canon-speilreflekskamera på markedet.

EOS 80D har også mulighet for trådløs fjernstyring av opptakene ved hjelp av Canons Camera Connect-app. I tillegg er kameraet utstyrt med både hodetelefon- og mikrofon-inngang.

Spesifikasjonene

De øvrige spesifikasjonene på Canon EOS 80D omfatter blant annet en Digic 6-signalprosessor.

Lysfølsomheten er oppgitt til ISO 100-16.000, men kan utvides ukalibrert til ISO 25.600. Autofokussystemet skal fungere når lyset er svakere enn månelys, oppgitt til -3 EV.

NYTT OBJEKTIV: EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM er ikke minst tilpasset videofilming, med svært stillegående autofokus. (Foto: Canon)
NYTT OBJEKTIV: EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM er ikke minst tilpasset videofilming, med svært stillegående autofokus. (Foto: Canon)

Lysmåleren er på 7.560 piksler og måler både synlig lys og usynlig infrarødt lys. Dette skal bidra til mer eksakt autofokus, ifølge Canon.

Kameraet har også flimmerregistrering for å fjerne effekten av flimrende kunstig lys, og hvitbalanseinnstillingen har en ny innstilling, White Priority, som skal gjøre det enklere å redusere altfor varme fargetoner.

Søkeren viser 100 prosent av motivutsnittet, og den berøringsfølsomme lcd-skjermen på baksiden er på tre tommer.

Det nye objektivet som lanseres samtidig med EOS 80D, EF-S 18-135 mm f/3.5-5.6 IS USM, er det første objektivet som er utstyrt med det som Canon kaller Nano USM-teknologi, en autofokusmotor som skal gi særdeles jevn og stille autofokus for video og lynrask autofokus for stillbilder.

Prisene

EOS 80D-kamerahuset har fått en veiledende pris på cirka 12.800 kroner. Pakkeløsningen basert på kamerahuset og det rimeligste EF S-kit-objektivet på 18-55 mm, kommer på 13.870 kroner.

Ønsker man i stedet en pakkeløsning med det nye 18-135 mm-objektivet, blir prisen cirka 17.070 kroner.

Kjøpt separat koster dette objektivet cirka 5.750 kroner.

Alle produktene kommer i salg i april, ifølge Canon Norge AS.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.