Kameranytt.no

Canon tilbyr Instagram-utskrifter

Canon Selphy Square QX10
I LOMMESTØRRELSE: Nye Canon Selphy Square QX10 får plass i en litt romslig jakkelomme. (Foto: Toralv Østvang)

Instagram har bidratt til å gjøre oss vant til kvadratiske bilder både på mobil og PC-skjerm. Canon følger nå opp med en liten lommeskriver som skriver ut små, kvadratiske bilder: Canon Selphy Square QX10.

Kreative hobbyentusiaster og lidenskapelige instagrammere er ifølge Canon de viktigste målgruppene for den nye skriveren, som enkelt får plass i en veske eller ryggsekk – eller kanskje til og med i en litt romslig jakkelomme.

Ved hjelp av en app på mobilen – Canon Selphy Photo Layout-app – kan man skrive ut bilder i klare og fyldige farger direkte fra en smarttelefon eller et nettbrett.

Dette betyr ikke at Canon med denne skriveren bare henvender seg til folk som fotograferer med mobilen. Mange av de «ordentlige» kameraene som folk bruker i dag, har jo mulighet til å kommunisere direkte med mobilen man har liggende i lommen. Bildene som på denne måten overføres trådløst fra kameraet til mobilen, kan kjapt og enkelt skrives ut på den nye Selphy-skriveren.

43 sekunder

Canon Selphy Square QX10 bruker hverken blekkassetter eller utskriftsbrett. Enheten benytter isteden fargesublimeringsteknologi som skriver ut tørre fotoutskrifter på 43 sekunder per utskrift, ifølge Canon.

Canon Selphy Square QX10
VIA MOBIL: All utskriving av bilder skjer via appen Canon Selphy Photo Layout 2.0. (Pressefoto: Canon)

Utskriftsteknologien sikrer varige bilder som er beskyttet mot falming i opptil 100 år, hevder produsenten.

Selphy-skriveren skriver ut opptil 256 nyanser per primærfarge, noe som gir til sammen opptil 16,7 millioner farger å velge blant.

Kvadratiske bilder

Til skriveren leveres det et kvadratisk fotopapir kalt Canon XS-20L – som naturligvis må kjøpes separat. Hver pakke inneholder papir og blekk for 20 utskrifter.

Bildene som skrives ut, er som sagt kvadratiske, med en størrelse på opptil 68 x 68 millimeter. Papiret er imidlertid litt større og ikke helt kvadratisk. Dermed får man en hvit ramme rundt bildene, med et litt større hvitt felt nederst der man kan skrive litt tekst med en tusjpenn. Selve papirstørrelsen er 75 x 82 mm.

Man kan velge mellom tre ramme-tykkelser, og med den tykkeste rammen blir netto bildestørrelse 62 x 62 mm.

Canon Selphy Square QX10
OVERALT: Bildene fra Canon Selphy Square QX10 har selvklebende bakside og kan klistres opp overalt – eller henges opp med klesklyper på en snor, som her. (Pressefoto: Canon)

Utskriftspapiret har en selvklebende bakside, så det er fort gjort å sette bildene inn i et album eller en utklippsbok, klistre dem opp på kjøleskapsdøra eller hvor som helst ellers der man kan tenke seg å pynte opp med små bilder.

Fotopapiret har et beskyttende belegg som sørger for at fotoutskriftene er smuss-, vann- og rivebestandige, skriver Canon i pressemeldingen.

Fire farger

Selve skriveren kommer i fire forskjellige farger: sort, hvit, rosa eller grønn.

Ved hjelp av utskrifts-appen kan man på mobilen legge på ulike kreative effekter på bildene, som ulike stempler, filtre, rammer og en skreddersydd layout.

Hele systemet fungerer helt uten ledninger og kabler. All kommunikasjon foregår trådløst, og skriveren er batteridrevet. Det medfølger en USB Micro B til USB Type A-kabel for lading av batteriene.

Canon Selphy Square QX10
20 BILDER: Hver pakke med skrivebåndøkassett og papir holder for 20 utskrifter. (Pressefoto: Canon)

Rotete app

Canon Selphy Square QX10 har fått flere pene testomtaler på nettet. Den største innvendingen jeg har kommet over, er at mobilappen ikke byr på noen god måte å organisere bildematerialet på. Hvis du har en stor bildesamling på mobilen din, kan det være vanskelig å finne fram til bestemte bilder så sant det ikke bare er noen av de aller nyeste du ønsker å skrive ut.

Prisen

Veiledende pris på Canon Selphy Square QX10 er cirka 1.700 kroner.

Prisen på skrivebåndskasset og papirsett ser ut til å variere sterkt, avhengig av hvor man velger å kjøpe Canon XS-20L-pakkene. Ifølge Prisjakt.no kan man få en slik pakke til 189 kroner hos noen forhandlere, mens andre tar opptil hele 339 kroner for den samme pakken – prissjekk foretatt 9. mars 2020.

Selphy Square QX10 er tilgjengelig i Norge fra mars 2020.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.