Kameranytt.no

Canon utlyser ny fotokonkurranse

VINNERNE: Her er de sju vinnerne av Excellence Award-prisen fra 2019-utgaven av New Cosmos of Photography-konkurransen. (Pressefoto: Canon)

Canon utlyser nå en ny internasjonal fotokonkurranse som også er åpen for bidrag fra Norge. Det er konkurransen New Cosmos of Photography som nå er åpnet for bidrag. Fristen for å sende inn bidrag er 20. mai 2020, og Grand Prize-vinneren får én million japanske yen – og et Canon-kamera.

Omregnet til norsk valuta er vinnerbeløpet i skrivende stund i overkant av 96.000 kroner. I tillegg kommer altså et Canon-kamera eller et annet Canon-produkt

I år er det 30. året på rad at denne konkurransen avholdes. I løpet av disse årene har Canon mottatt i alt 31.357 konkurransebidrag, både fra enkeltpersoner og fra grupper på to eller flere personer som har samarbeidet om bidraget sitt.

Norske vinnersjanser?

Har nordmenn noen sjanse til å vinne i en så stor internasjonal fotokonkurranse? Ja, og det har faktisk skjedd. I 2017 var det for første gang et bidrag fra Europa som vant. Det var et samarbeidsprosjekt mellom nordmannen Trond Ansten og tyskeren Benjamin Breitkopf som ble kåret til det beste bidraget det året. Vinner-bidraget var en video på i underkant av fire minutter.

Fotokonkurransen er altså åpen både for fotografier og videoer.

Promoterer kreativitet

Formålet med konkurransen er å oppmuntre til å skape originale verk som bidrar til å fremme kunstnerisk fotografi og video. Canon oppfordrer konkurransedeltakerne til å utfordre grensene for hva som er mulig med dagens kamerautstyr.

Fotokonkurransen New Cosmos of Photography regnes som et springbrett for nye fotografer, skriver Canon Norge i pressemeldingen om konkurransen.

Flere jury-runder

Bedømmingen av de innkomne bidragene foregår i to omganger. Etter at bidragene er kommet inn i siste del av mai, samles juryen i juni for å plukke ut sju Excellence Award-vinner. I tillegg blir 14 bidragsytere honorert som Honorable Mention Award-vinnere.

Neste runde finner sted til høsten. Da vil juryen kåre Grand Prize-vinneren blant de sju Excellence Award-vinnerne. Hvem som blir årets Grand Prize-vinner, blir kunngjort i oktober.

Både Excellence Award-vinnerne og Honorable Mention Award-vinnerne får en pengepremie, og de får dessuten rett til å stille ut bidragene sine på årets bildeutstilling i kjølvannet av konkurransen. Grand Prize-vinneren får dessuten anledning til å holde en soloutstilling på neste års utstilling av vinnerbidragene.

Sju dommere

Canon har utpekt i alt sju personer til å bedømme konkurransebidragene. Blant disse finner vi den britiske fotografen Paul Graham, den japanske kunstkritikeren Noi Sawaragi og den japanske fotografen Mikiya Takimoto.

De som er interessert i å delta i fotokonkurransen, finner mer informasjon om den her.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.