Kameranytt.no

De første Nikon D7500-bildene

Foto: Janne Myhre Claassen/Nikon D7500
PÅ ISBREEN: Janne Myhre Claassen har hatt med seg Nikon D7500 på brevandring og testet kameraet under tøffe forhold. Foto: Janne Myhre Claassen.
Foto: Janne Myhre Claassen/Nikon D7500
PÅ ISBREEN: Janne Myhre Claassen har hatt med seg Nikon D7500 på brevandring og testet kameraet under tøffe forhold. (Foto: Janne Myhre Claassen)

– Et sykt bra kamera i forhold til mitt gamle.

[toc] Dette sier Janne Myhre Claassen i sin første rapport om erfaringene med nye Nikon D7500.

Trofaste lesere av Kamerablogg.no vil sikkert huske at vi for et par uker siden meldte at Janne Myhre Claassen fra Oslo var den heldige utvalgte som ville få låne et Nikon D7500-kamera fra Nikon for å prøve ut kameraet i sommer.

LES OGSÅ: Janne får teste Nikon D7500

Nikon D7500
TESTKAMERAET: Nikon D7500 med 16-80 mm-zoomobjektiv. (Foto: Nikon)

Utlånsavtalen gikk ut på at den utvalgte skulle avlegge et par-tre rapporter til Kamerablogg.no i løpet av sommeren om erfaringene med Nikons nye speilrefleksmodell. Nå foreligger den første rapporten.

Bybilder og brevandring

– Jeg har brukt kameraet en masse, hver dag, sier Janne Myhre Claassen i en telefonprat med Kamerablogg.no. – Dette kameraet blir det vanskelig å gi fra seg, tilføyer hun.

Foto: Janne Myhre Claassen/Nikon D7500
Kamera: Nikon D7500. Foto: Janne Myhre Claassen.
Janne Myhre Claassen
TESTER D7500: Janne Myhre Claassen tester Nikon D7500 for Kamerablogg.no.

Janne er ivrig gatefotograf og noen av bildene hun har oversendt er i den sjangeren, inkludert litt sort/hvitt-materiale. Hun er glad i å ta bilder i sort/hvitt, og har gjerne kameraet innstilt på manuell kontroll.

Forleden dag fikk hun imidlertid sjansen til å ta med seg Nikon D7500-kameraet på brevandring i fjellet. Under brevandring står naturligvis sikkerheten i høysetet, og Janne valgt derfor å la automatikken styre kameraet slik at fotograferingen ikke skulle ta for mye oppmerksomhet fra alt man må følge med på når man går tur på isbreer.

– Da fikk jeg oppleve hvor fantastisk godt kameraet håndterer farger på automatikk, sier Janne i en kommentar til bildene hun har oversendt fra fjellturen.

Foto: Janne Myhre Claassen/Nikon D7500
Kamera: Nikon D7500. Foto: Janne Myhre Claassen.

Hun sier hun er overbevist om at D7500-brukere som velger å kjøre kameraet mest på automatikk, gjerne med noen av de forhåndsprogrammerte scene-innstillingene, kommer til å bli veldig godt fornøyd med bildene sine.

– Mye å lære

Et kamera som Nikon D7500 byr imidlertid på et vell av innstillingsmuligheter for dem som vil ha mest mulig kontroll over fotograferingen selv.

Foto: Janne Myhre Claassen/Nikon D7500
Kamera: Nikon D7500. Foto: Janne Myhre Claassen.

– Jeg har ikke rukket å komme gjennom halvparten av menyvalgene engang, sier Janne, som gleder seg til å få fortsette å prøve ut mulighetene som kameraet byr på.

Tilvendingsproblemer

På spørsmål om hun har kommet over noen funksjoner eller betjening som hun ikke har vært helt fornøyd, svarer hun at hun har hatt litt tilvendingsproblemer med betjeningshjulene på høyre side av kameraet. – Disse fungerer annerledes enn på min gode, gamle D3200, men det kan hende at problemet skyldes at jeg er venstrehendt, sier Janne.

LES OGSÅ: Her er Nikon D7500

Hun arbeider også med å prøve å finne ut hvorfor bilder tatt med manuelle innstillinger har en tendens til å bli noe undereksponert og at hun må kompensere litt for dette.

– Perfekt objektiv

Objektivet som følger med utlånskameraet, er Nikons AF-S DX Nikkor 16-80 mm-objektiv.

– Et perfekt objektiv til mitt bruk. Det kan brukes overalt, sier Janne.

Foto: Janne Myhre Claassen/Nikon D7500
TIL FJELLS: Nikon D7500 i den norske fjellheimen. (Foto: Janne Myhre Claassen)

Hun bruker som regel fokusinnstilling med ett fokuspunkt, og når dette treffer riktig i forhold til bildekomposisjonen, blir bildene sylskarpe der de skal være skarpe, ifølge Janne Myhre Claassen. Objektivet gir gode muligheter for diffus bakgrunn når det er ønskelig, og det er det ofte for Janne, som arbeider mye med blenderen innstilt mellom f/2,8 og f/4.

Passe størrelse

Mens enkelte av Jannes kameraklubb-venner sier de foretrekker kameraer med en viss tyngde, noe de opplever gir økt stabilitet under fotograferingen, er Janne opptatt av at kamerautrustningen skal være lett og kompakt – fordi hun har med seg kameraet ut hver dag.

– D7500 har passe vekt og størrelse. Sammen med 16-80 mm-objektivet passer det perfekt til mine hender, sier Janne, som kommer med en ny rapport om et par uker.

Foto: Janne Myhre Claassen/Nikon D7500
NIKON D7500: På vei til isbreen. (Foto: Janne Myhre Claassen)
Foto: Janne Myhre Claassen/Nikon D7500
FJELLFARGER: Flott fargebehandling på automatikk, sier fotografen. (Foto: Janne Myhre Claassen)
Foto: Janne Myhre Claassen/Nikon D7500
PÅ ISBREEN: Nikon D7500 har fanget stemningen under brevandring. (Foto: Janne Myhre Claassen)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.