Dette blir Olympus-prisene

Olympus OM-D E-M1 Mark II
UTFORDRER: Olympus OM-D E-M1 Mark II skal utfordre Nikon og Canon i profesjonelle fotograf-miljøer. (Foto: Olympus)
Olympus OM-D E-M1 Mark II
UTFORDRER: Olympus OM-D E-M1 Mark II skal utfordre Nikon og Canon i profesjonelle fotograf-miljøer. (Foto: Olympus)

Den norske prisen på Olympus OM-D E-M1 Mark II er klar. Dette er ikke noe billigkamera.

På Photokina-messen i høst lanserte Olympus sitt nye flaggskipskamera, Olympus OM-D E-M1 Mark II.

Bortsett fra det litt uttale-fiendtlige navnet er så å si alt knyttet til det nye kameraet blitt møtt med lovord.

Med dette speilløs-kameraet går Olympus til frontalangrep på de etablerte speilreflekskameraet i presse- og proffmarkedet. Kameraet kan oppvise hastigheter som tar pusten fra enhver dreven sportsfotograf.

Prisene er klare

Nå er endelig tilgjengelighet og pris i Norge kunngjort.

LES OGSÅ: Er Olympus bra nok for sport nå?

Olympus OM-D E-M1 Mark II kommer i salg i Norge i desember. Ifølge en pressemelding fra Olympus Norge AS vil veiledende pris på kamerahuset være 20.000 kroner – ja, 19.999 kroner da, for å være helt nøyaktig.

Som vi har skrevet her på Kamerablogg.no tidligere, selges forgjengeren nå i fotobutikkene for rundt halvparten av den prisen, cirka 10.000 kroner, ifølge Prisjakt.no.

Ønsker man en pakkeløsning med et hendig zoomobjektiv, får man kamerahuset og M.Zuiko Digital ED 12-40mm 1:2.8 Pro for 26.999 kroner.

Proff-service

Samtidig med lanseringen av kameraet har Olympus kunngjort at det kommer spesielle servicepakker myntet på profesjonelle fotografer som gjør at de garantert kan fortsette å fotografere uansett forhold. Dette innebærer blant annet ekspress-service og lånekamera hvis OM-D E-M1 Mark II må på verksted.

Olympus Pro Service lanseres i  17 europeiske land.

Batterigrep

Til det nye kameraet har Olympus også lansert et batterigrep, HDL-9, som inneholder ekstra batteri for å kunne ta opptil 880 bilder før gjenopplading. Grepet er utstyrt med dedikerte piltaster som gir samme betjeningsmulighet vertikalt som horisontalt.

Olympus OM-D E-M1 Mark II
PROFFKAMERA: Med ekstra batterigrep innfrir trolig Olympus OM-D E-M1 Mark II ganske kravstore fotografers ønsker. (Foto: Olympus)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.