Diskret Leica med touch-skjerm

Leica M10-P
DISKRET: I mørket er den sorte utgaven av Leica M10-P et særdeles diskret kamera. (Pressefoto: Leica)

Leica har nå utvidet sin M-familie med det meste stillegående kameraet i familien og fjernet den røde logoen for diskresjonens skyld.

Leica M10-P er navnet på nykommeren, som også den første kameramodellen i M-familien med berøringsfølsom LCD-skjerm.

Ingen rød logo

Observante lesere vil legge merke til at nye Leica M10-P mangler den velkjente, røde Leica-logoen på fronten. Den er både elegant og en viktig del av Leica-imagen, men samtidig er den et blikkfang. Leica erkjenner selv at en del fotografer går rundt med sort maskeringstape over logoen for å kunne bevege seg litt mer diskret rundt omkring.

LES OGSÅ: PRØVD: Leica CDL – et drømmekamera?

Derfor er nye Leica M10-P designet uten at den kjente logoen vises noe sted på kamerahuset. Til gjengjeld har kameraet en stor Leica-gravering på topp-platen som man ikke finner på den vanlige M10. Så det vil aldri være noen tvil om hvilket kameramerke man går rundt med. Selv om logoen på toppen ikke stikker seg så mye ut som den røde logoen på fremsiden av de fleste andre Leica-kameraene.

Leica M10-P
SUMMICRON: Den sølvfargede versjonen av Leica M10-P med en Summicron-M-vidvinkel på 35 mm f/2,0. (Pressefoto: Leica)

For ordensskyld så er ikke dette første gang Leica har fjernet den røde logoen og erstattet den med en mer diskret logo på topp-platen.

Laveste lukkerlyd

Men det er altså fremfor alt lyden – eller rettere sagt mangelen på lyd – som Leica spiller mest på under lansering av M10-P. – Leica M10-P har den laveste lukkelyden av alle M-kameraer som noensinne er konstruert, skriver den norske Leica-importøren, Bresson AS i Oslo, i sin pressemelding. – Dette gjør det til det første digitale M-kameraet som til og med er enda mer diskret enn sine analoge forgjengere, heter det.

Leica M10-P
SØLV: Slik ser toppen på den sølvfargede modellen ut, med Leica-logo på topp-platen. (Pressefoto: Leica)

Det er verdt å merke seg at Leica ikke har dempet lyden ved å ta i bruk elektronisk søker. Den er fortsatt mekanisk drevet, men altså svært stillegående. Den lar fotografen høre – så vidt – at det er blitt tatt et bilde, men lyden forstyrrer ingen.

LES OGSÅ: Leica går i sort

Berøringsskjerm

Leica M10-P er altså det første M-kameraet fra Leica som har berøringsskjerm. Dette gjør det mulig å sveipe raskere gjennom bildene man har tatt, og man får hurtig tilgang til de viktigste innstillingene og funksjonene. Med dobbeltapping med fingrene på skjermen får man raskt forstørret opp skjermbildet.

Leica M10-P
LOGO LIKEVEL: Leica M10-P har imidlertid en Leica-logo, men den er litt mer diskret en den klassiske røde logoen som man finner på framsiden av mange Leica-kameraer. (Pressefoto: Leica)

En annen nyhet er at kameraet har fått et integrert vater som etter hva jeg forstår er synlig både på LCD-skjermen og i rammesøkeren.

Prisen

Det nye Leica-kameraet kommer i helsort eller i en variant der en stor del av kameraet er sølvfarget, mens resten er sort.

Leica M10-P skal allerede være tilgjengelig hos norske Leica-forhandlere, og ifølge Bresson AS er veiledende norsk pris satt til 77.000 kroner for kamerahuset.

Leica M10-P
KOMPAKT: Leica M10-P med et Summicron 50 mm-objektiv – kompakt utrustning for gatefotografering. (Pressefoto: Leica)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.