– Om alt som ikke passer i de andre kategoriene

Adobe Canon Ukraina

Canon og Adobe slutter seg til Russland-boikott

Foto- og kamerabransjen har nå begynt å slutte seg til bedriftene som reduserer eller stanser sin forretningsvirksomhet i Russland i protest mot president Vladimir Putins krig mot nabolandet Ukraina. Adobe og Canon stanser salget og reduserer service- og tjenesteyting i Russland til et minimum.

Les mer »
Elektronikkbransjen

Også mobilkamera-salget på vei nedover

Nedgangen i kamerasalget i Norge fortsatte i 2021, og mobilkamerasalget fortsetter å krympe. Nedgangen i antall solgte enheter gjelder altså både for kameraer og mobiler. Men for kamera-bransjen så vel som for mobil-bransjen er bildet slett ikke helsvart, for vi kjøper både dyrere kameraer og dyrere mobiler.

Les mer »
Jakt-bilde av Felix Falch-Næss

Fotoutstillig: Slik er det rundt jegernes bål

– Vi lever i en tid hvor vi ikke lenger trenger å drepe for å overleve, sier fotografen Felix Falck-Næss. Likevel har han lagd både en fotoutstilling og en fotobok om jakt. Han er forberedt på at noen vil oppfatte jaktbildene hans som provoserende. Bildene inngår i februar-utstillingen i Fotografiens Hus.

Les mer »
2022 Sony World Photography Award

Sony: Her er Norges vinnerfoto

Hans Kristian Strand (32) fra Skien er kåret til vinner av den norske delen av Sonys verdensomfattende fotokonkurranse, 2022 Sony World Photography Awards. Vinnerbildet er tatt ved Bondhusvatnet nær Sundal i Kvinnherad kommune i Hardanger, midt mellom Folgefonna Nasjonalpark og Hardangerfjorden.

Les mer »
Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir

Med infrarødt blikk på islandske landskaper

Island byr på vakre og dramatiske landskaper som tiltrekker seg fotografer fra hele verden. Bildene som vises på januar-utstillingen hos Fotografiens Hus i Oslo, er imidlertid tatt av en islandsk fotograf, Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir, bosatt i Oslo. Bildene hennes viser landskapene i farger som er utilgjengelig for det blotte øye.

Les mer »
Fotograf Haldor Strand

Stort fotomuseum er nå til salgs

Den store kamerasamlingen i fotomuseet i Oppdal som Kameranytt omtalte for snart tre år siden, er nå til salgs. Innehaveren, bærums- og oppdals-fotografen Haldor Strand, har flyttet fra Oppdal og jobber med å selge huset der fotomuseet ligger. Derfor er samlingen nå kommet i salg.

Les mer »