Kameranytt.no

– Om alt som ikke passer i de andre kategoriene

Kameranytt pensjonert

Kameranytt er pensjonert

Bloggen min, Kameranytt.no, er nå blitt pensjonert. Den vil ikke lenger bli oppdatert, i hvert fall ikke på regulær basis. Riktignok vil bloggen være tilgjengelig inntil videre – men mest som en arkivert blogg.

Les mer »
Stiftelsen Elektronikkbransjen

Kamerasalget: Er bunnen nådd?

KOMMENTAR: Etter over 10 år med nedgang i kamerasalget her til lands ser det ut til at nedgangen nå har flatet ut og at salget har stabilisert seg på samme nivå som i fjor. Verdien av kamerasalget har faktisk økt med 13 prosent i første halvår 2022, ifølge Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Les mer »
EISA 2022-2023

Nikon Z 9 og de 22 andre EISA-prisene

Organisasjonen EISA har nå kunngjort årets produktpriser, der Nikon Z 9 ble utpekt til Årets kamera. I alt 23 kameraer og objektiver – inkludert ett mobilkamera – ble utnevnt til prisvinnere i fotografi-klassen i år.

Les mer »
Qvisten Animasjon Kardemomme By

Den nye Kardemomme-filmen fotograferes med Canon 90D

Nyhetsdekningen i kameraverdenen ser ut til å dreie seg mest om nye speilløse kameraer og en stadig mer sofistikert mobilkamera-teknologi. Men det gode, gamle speilreflekskameraet gjør fortsatt mye nytte for seg, for eksempel hos den norske animasjonsfilm-produsenten Qvisten Animation. Selskapet har nå kunngjort at det har oppgradert fra Canon EOS 7D til Canon EOS 90D for opptak til den nye Torbjørn Egner-storfilmen «Folk og røvere i Kardemomme By».

Les mer »
Nikon kortfilm-pris

Nikon lanserer kortfilm-pris

Nikons Nord-Europa-avdeling lanserer nå en egen Nikon kortfilm-pris i samarbeid med den internasjonale filmfestivalen i Stockholm. For å være med i konkurransen om prisen må du sende inn en 60 sekunder-lang kortfilm. Da kan du vinne et Nikon Z-kamera og et objektiv etter eget valg. Vinnerfilmen vil dessuten bli vist på festivalen i Stockholm.

Les mer »
Fotoundersøkelsen 2022

Mobilkamera-andelen kryper stadig oppover

KOMMENTAR: Mobilkameraenes dominans i forbrukermarkedet fortsetter å krype oppover. Sakte, men sikkert. Og myten om at mobilbildene er for dårlige til å tåle utskrift og forstørring, er i ferd med å miste relevans, for salget av papirbilder og interiørbilder vokser kraftig. Bildene er åpenbart mer enn gode nok for folk flest. Og fotobok-salget vokser nærmest eksplosivt.

Les mer »

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.