– Om alt som ikke passer i de andre kategoriene

Sunniva Hestenes-foto

To foto-generasjoner møtes

De fleste av oss har vel lett for å tenke som så at hver nye generasjon representerer utvikling og fremskritt, men kanskje det er større sammenheng mellom generasjonene enn vi aner? Kan fotografisk blikk gå i arv? Fotograf Sunniva Hestenes tar opp slike spørsmål gjennom sin fotoutstilling i Fotografiens Hus i Oslo.

Les mer »

Én-persons-nettsteder lever farlig

Nettstedet Kameranytt.no er friskt og ved god helse, men som én-persons-nettsteder flest lever nettstedet en utrygg tilværelse. For eksempel er slike nettsteder sårbare for sykdom. Ikke bare hos den ene personen som er ansvarlig for å holde nettstedet åpent, men også hos nettstedet selv.

Les mer »

Ingen korona-hjelp til norsk fotobransje

Mens deler av elektronikkbransjen i Norge har høstet fordeler av korona-epidemien, med blant annet eksplosiv økning i etterspørselen etter hjemmekontor-utstyr og dataspill-produkter, ser det ikke ut til at fotobransjen har hatt noen drahjelp av epidemien.

Les mer »
Nicole Rafiki

Om krig, flukt og sterke selvportretter

Hva må man gjøre for å kunne leve et godt liv som migrant etter å ha opplevd krig på nært hold, blitt tvunget til å flykte og fått føle på utenforskapet? Dette er tema for fotoutstillingen «Ascension» i Fotografiens Hus i Oslo i august. Det er Nicole Rafikis først solo-kunstutstilling i Norge.

Les mer »

Samsung tilbake i Norge med Galaxy-PC-er

Har du behov for å jobbe med bildene dine allerede mens du er ute og fotograferer? Samsung vender nå tilbake til det nordiske PC-markedet med bærbare PC-er som er ultratynne, lette og har lang batteritid – og som dessuten har skjermer som ser ut til å egne seg godt til bilde- og videobehandling utendørs, også i solskinn.

Les mer »
Fotografiens Hus Kristoffer Wittrup

Fotograf hyller alene-værende

En hyllest til dem som tør være alene er tema for den første nye fotoutstillingen i Fotografiens Hus i Oslo etter at det er blitt gitt grønt lys for å åpne utstillingslokalene igjen. Fotografiens Hus har vært stengt siden regjeringen beordret nedstengning av det meste av Norge 12. mars 2019.

Les mer »