Dobbel-stabilisering i Canon G9 X II

Canon G9 X Mark II
Canon G9 X Mark II
SORT ELLER SØLV: Canon PowerShot G9 X Mark II fås i enten sort eller sølv – her er sølvmodellen. (Foto: Canon)

Bedre bildestabilisering og raskere serieopptak er blant nyhetene i Canon G9 X Mark II.

[toc] Canon har lansert en oppfølger til sitt kompakte premium-kamera PowerShot G9 X, og på Canon-vis har oppfølgeren naturligvis fått en Mark II-betegnelse i navnet.

Lanseringen skjer i forbindelse med åpningen av CES-elektronikkmessen i Las Vegas denne uka. Ved en glipp presterte Canon USA å lekke nyheten på internett et døgn for tidlig, som fortalt her på kamerablogg.no:

LES OGSÅ: Hva kan vi vente oss på CES?

Her er G9 X II-nyhetene

Nå har Canon presentert alle nyhetene ved Mark II-modellen. Det vi snakker om, er altså et kompaktkamera i den mer avanserte delen av dette produktsjiktet, med én-tommes bildebrikke på 20,1 megapiksler og en vekt på 206 gram.

Blant nyhetene er Canons nyeste signalprosessor, Digic 7, med forbedret følgefokus og motivanalyse.

LES OGSÅ: Olympus frir til kvinner og femininitet

Prosessoren bidrar også til mye raskere serieopptak. Selv i Raw-format kan kameraet ta opp bilder med en hastighet på opptil 8,2 bilder i sekundet i serier på opptil 21 bilder. Forgjengeren greide ett Raw-bilde i sekundet. Også i JPEG-format er det snakk om opptil 8,2 bilder i sekundet.

Bedre stabilisering

Mark II-modellen har fått en forbedret bildestabilisering som Canon kaller Dual Sensing. Dette går ut på at informasjon fra objektivet og bildesensoren kombineres slik at man reduserer kamerarystelsene i et omfang som tilsvarer 3,5 blendertrinn – eller kanskje mer korrekt lukkertrinn.

Canon G9 X Mark II
DOBBEL-STABILISERING: Canon PowerShot G9 X Mark II har stablisering både via objektivet og bildesensoren, noe som blant annet gjør det lettere å ta bilder på kveldstid. (Foto: Canon)

Objektivet har et zoomomfang tilsvarende 28-84 mm med lysstyrke f/2.0-f/4,9, kameraet er utstyrt med en tre-tommers berøringsfølsom LCD-skjerm, og det har både WiFi og Bluetooth for fjernstyring og bildeoverføring, som også kan gjøres med nærfeltskommunikasjon (NFC).

Canon PowerShot G9 X Mark II kommer i salg i Norge i februar og har en veiledende pris på 5.000 kroner – ok, 4.999 kroner, da.

Mer kompakt og video

I tilknytning til CES har Canon i tillegg lansert tre enklere kompaktkameraer, to Canon Ixus-modeller, Ixus 185 til 1.199 kroner og Ixus 190 til 1.8990 kroner, samt PowerShot SX430 IS til 2.499 kroner. Sistnevnte har 45x optisk zoom som kan dobles digitalt.

Canon-lanseringene i denne runden inneholder dessuten tre nye HD-videokameraer til priser fra 2.700 til 3.660 kroner – Canon Legria HF R806, R86 og R88. Forbedringene omfatter mer kreativ kontroll med blant annet effekter for fort og sakte film, forbedret ytelse i svakt lys og ny kamerahusfinish.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.