Dobbel-stabilisering i Canon G9 X II

Canon G9 X Mark II
Canon G9 X Mark II
SORT ELLER SØLV: Canon PowerShot G9 X Mark II fås i enten sort eller sølv – her er sølvmodellen. (Foto: Canon)

Bedre bildestabilisering og raskere serieopptak er blant nyhetene i Canon G9 X Mark II.

[toc] Canon har lansert en oppfølger til sitt kompakte premium-kamera PowerShot G9 X, og på Canon-vis har oppfølgeren naturligvis fått en Mark II-betegnelse i navnet.

Lanseringen skjer i forbindelse med åpningen av CES-elektronikkmessen i Las Vegas denne uka. Ved en glipp presterte Canon USA å lekke nyheten på internett et døgn for tidlig, som fortalt her på kamerablogg.no:

LES OGSÅ: Hva kan vi vente oss på CES?

Her er G9 X II-nyhetene

Nå har Canon presentert alle nyhetene ved Mark II-modellen. Det vi snakker om, er altså et kompaktkamera i den mer avanserte delen av dette produktsjiktet, med én-tommes bildebrikke på 20,1 megapiksler og en vekt på 206 gram.

Blant nyhetene er Canons nyeste signalprosessor, Digic 7, med forbedret følgefokus og motivanalyse.

LES OGSÅ: Olympus frir til kvinner og femininitet

Prosessoren bidrar også til mye raskere serieopptak. Selv i Raw-format kan kameraet ta opp bilder med en hastighet på opptil 8,2 bilder i sekundet i serier på opptil 21 bilder. Forgjengeren greide ett Raw-bilde i sekundet. Også i JPEG-format er det snakk om opptil 8,2 bilder i sekundet.

Bedre stabilisering

Mark II-modellen har fått en forbedret bildestabilisering som Canon kaller Dual Sensing. Dette går ut på at informasjon fra objektivet og bildesensoren kombineres slik at man reduserer kamerarystelsene i et omfang som tilsvarer 3,5 blendertrinn – eller kanskje mer korrekt lukkertrinn.

Canon G9 X Mark II
DOBBEL-STABILISERING: Canon PowerShot G9 X Mark II har stablisering både via objektivet og bildesensoren, noe som blant annet gjør det lettere å ta bilder på kveldstid. (Foto: Canon)

Objektivet har et zoomomfang tilsvarende 28-84 mm med lysstyrke f/2.0-f/4,9, kameraet er utstyrt med en tre-tommers berøringsfølsom LCD-skjerm, og det har både WiFi og Bluetooth for fjernstyring og bildeoverføring, som også kan gjøres med nærfeltskommunikasjon (NFC).

Canon PowerShot G9 X Mark II kommer i salg i Norge i februar og har en veiledende pris på 5.000 kroner – ok, 4.999 kroner, da.

Mer kompakt og video

I tilknytning til CES har Canon i tillegg lansert tre enklere kompaktkameraer, to Canon Ixus-modeller, Ixus 185 til 1.199 kroner og Ixus 190 til 1.8990 kroner, samt PowerShot SX430 IS til 2.499 kroner. Sistnevnte har 45x optisk zoom som kan dobles digitalt.

Canon-lanseringene i denne runden inneholder dessuten tre nye HD-videokameraer til priser fra 2.700 til 3.660 kroner – Canon Legria HF R806, R86 og R88. Forbedringene omfatter mer kreativ kontroll med blant annet effekter for fort og sakte film, forbedret ytelse i svakt lys og ny kamerahusfinish.

Toralv Østvang

I 50 år har jeg vært journalist i dagspresse og teknologi-medier, blant annet de norske utgavene av PC World, Macworld og Computerworld. Er pensjonist, men følger den digitale kamerautviklingen på min nyhetsblogg.

Del dette innlegget med andre

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonneér på Kameranytts nyhetsbrev

Da får du melding i e-postkassen din hver gang Kameranytt publiserer en ny artikkel

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.

Hold deg oppdatert

Abonnér på nyhetsbrevet!

Da får du en e-postmelding hver gang Kameranytt publiserer en artikkel.

Kameranytt deler ikke informasjon om sine abonnenter med noen.

Abonnement blir aktivert ved hjelp av e-postmelding for bekreftelse. Sjekk søppelpost hvis e-postmeldingen ser ut til å utebli.