Kameranytt.no

Dobbeltkamera, men uten stabilisator

Honor 9
TO KAMERAER: Honor 9 kommer i tre farger, blant annet blått og sort, og har dobbelt kamera. (Foto: Huawei)
Honor 9
TO KAMERAER: Honor 9 kommer i tre farger, blant annet blått og sort, og har dobbelt kamera. (Foto: Huawei)

Honor 9 kommer til Norge i august, med dobbeltkamera på 20 og 12 megapiksler.

[toc] Huaweis billigmerke Honor oppgraderer i august sin flaggskipsmodell fra Honor 8 til Honor 9.

Stikkord er dobbeltkamera, 5,15-tommers skjerm i Full HD-oppløsning og med kraftigere lyssstyrke enn hos forgjengeren, Android 7 Nougat-operativsystemet med Huawei-brukergrensesnittet Emotion UI 5.1, bibeholdt 3,5-tommers hodetelefonutgang tross rykter om noe annet, høy prosessorytelse og sist, men ikke minst halve prisen av en del andre flaggskipsmodeller på markedet.

Honor by Huawei

Det er kinesiske Huawei som står bak Honor-merket, og Honor-mobilene er lett gjenkjennelige Huawei-produkter, særlig når man titter under skallet, der man på Honor 9 finner en prosessor fra Huaweis egen prosessorfabrikk, en åtte-kjerners HiSilicon Kiri 960.

LES OGSÅ: Nytt Leica-kamera fra Huawei

I pressemeldingen presenteres Honor-merket som «Honor by Huawei». Huawei har altså ingen betenkeligheter med å knytte Honor-navnet til Huawei-merkevaren, selv om selskapet er nøye på å presisere at Honor ikke må forveksles med Huawei-mobilene.

Leica-samarbeid

Huawei fikk mye oppmerksomhet våren 2016, da selskapet lanserte to mobiler med dobbelt kamera, utviklet i samarbeid med tyske Leica: Huawei P9 og P9 Plus.

Honor 9
SORT: Honor 9 Midnight Black. (Foto: Huawei)

De to kameraene var på 12 megapiksler hver og hadde samme brennvidde, tilsvarende 27 mm vidvinkel. Det ene kameraet tok fargebilder og det andre sort/hvitt-bilder. RGB-kameraet tok seg av fargene, mens det monokrome kameraet var bedre på detaljer og bidro til å gjøre bildene skarpere.

Huawei har bygd videre på denne kamerateknologien, men i de rimeligere Honor-modellene ser man ingen referanser til Leica, hverken på mobilen eller i pressemeldingene. På Huawei P9 og etterfølgeren P10 samt på Huawei Mate-modellene, for eksempel Mate 9 Pro, er dobbeltkamera standard, med tydelig eksponert Leica-logo ved objektivene.

12 og 20 megapiksler

I motsetning til de nevnte Huawei P9-modellene og Honor 8, der begge kameraene hadde oppløsning på 12 megapiksler, kan den nyeste Honor-generasjonen skilte med økt oppløsning, der det monokrome kameraet har en oppløsning på 20 megapiksler. Det bør bety forbedret skarphet i bildene.

Fargekameraet er fortsatt på 12 megapiksler.

LES OGSÅ: Huawei med enda et dobbeltkamera

Men ettersom dette er en Honor-mobil og ikke en «ekte» Huawei-mobil, har det åpenbart vært viktig å sikre at prisen kan holdes nede. Derfor mangler Honor 9 bildestabilisator.

Det er rimelig å anta at dette vil gi noe redusert mulighet til å sikre seg skarpe bilder i dårlig lys, i tillegg til at håndholdte videoopptak kan bli noe mindre stødige.

Kameraet har en portrettfunksjon som hjelper til med å ta portretter med behagelig uskarp bakgrunn.

Frontkameraet for selfies har en oppløsning på åtte megapiksler.

Honor 9
BLÅTT: Honor 9 Sapphire Blue. (Foto: Huawei)

Selv om skjermen altså bare har Full HD-oppløsning på opptil 1.920 x 1.080 piksler, kan man ta opp video i opptil 4K-oppløsning. Pikseltettheten på skjermen er oppgitt til 428 ppi.

Fingeravtrykksensoren flyttet

De som tidligere har vendt seg til forgjengeren, vil merke at fingeravtrykksensoren ikke lenger er under hovedkameraet, men er flyttet til den andre siden, under skjermen.

LES OGSÅ: Huawei tar en dobbel Leica med P9

Bakdekselet på Honor 9 blir gjerne omtalt som glassbasert, ettersom det reflekterer lys i ulike vinkler, noe som skaper en spesiell visuell effekt. Glasskarosseri på en mobiltelefon høres kanskje litt ømtålig ut, men vi snakker om hele 15 lag med glassfiber, så det burde være solid nok.

Mobilen kommer i moderne fargenyanser, innrammet av en sandblåst metallramme. Den blå undertonen i Sapphire Blue-varianten skal ifølge Huawei være inspirert av den blå isen på polene, og den iskalde Glacier Grey har en lys metallisk sølvglød. Man kan også få en sort versjon i fargen Midnight Black.

LES OGSÅ: Tett Leica-Huawei-samarbeid likevel

På undersiden av mobilen finner man én høyttaler samt 3,5 mm høyttalerutgang.

Bedre batteri

Batterikapasiteten er økt noe fra forgjengeren, fra 3.000 milliamperetimer til 3.200 mAh, noe som skal gi litt bedre batteritid.

Honor 9 veier 155 gram og har dimensjonene 147,3 x 70,9 x 7,45 mm.

Noen steder leveres Honor 9 med seks gigabyte internminne, men versjonen for det norske markedet er på fire gigabyte, ifølge den norske pressemeldingen.

Lagringskapasiteten er på 64 GB, men kan økes til 256 GB. I tillegg kan man lagre data på Micro SD-kort.

Prisen

Honor 9 vil være tilgjengelig i Norge fra midten av august og vil ha en veiledende utsalgspris på 4.990 kroner, opplyser Huawei Norge.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.