DPReview overlever med ny eier

dpreview-fotograf
TESTER: DPReview-medarbeiderne har testet kamerautstyr i nesten 25 år. Nå ser det ut til at de får fortsette med det. (Illustrasjonsfoto: NoName_13 fra Pixabay)

Amazon tok ikke knekken på foto-nettstedet DPReview likevel. Multimedie-nettstedet Gear Patrol har nå kjøpt DPReview fra Amazon. Tusenvis av kameraentusiaster verden rundt jubler.

Det var i slutten av mars 2023 at IT-giganten Amazon kunngjorde at selskapet ville legge ned Digital Photography Review – populært kalt DPReview, i tråd med nettstedets logo. Det så ut til at DPReview ville bli dratt med i dragsuget da Amazon bestemte seg for å si opp hele 9.000 av sine medarbeidere. (Enkelte nettsteder har påstått at tallet var 18.000…)

LES OGSÅ: Farvel og takk for alt, DPReview

Beslutningen kom overraskende på DPReviews lesere og virket helt uforståelig. DPReview hadde lenge fremstått som et ledende foto- og kamera-relatert nettsted, nesten alltid blant dem som var først ut med testomtaler av nye produkter, med et livlig debattforum med mange aktive deltakere. Og med en stor leserskare der de eldste trofast hadde fulgt DPReview helt siden starten i 1998. Besøkstallet har til tider vært høyt – jeg har lest tall på over seks millioner besøkende på det beste.

Men så varslet altså Amazon en gradvis nedtrapping der artikkelsstoff og produkt-database ville være tilgjengelig en stund framover, men der det snart ikke ville bli publisert nye artikler.

Riktignok kom det et par kryptiske meldinger på DPReviews nettsider utover våren som fikk enkelte til å håpe at det var noe på gang i kulissene. Mange krysset fingrene for at dette kanskje kunne tolkes i retning av at noen pønsket på en redningsaksjon. 

dpreview
ER SANT: Gear Patrol & DPReview = sant. Slik varslet DPReviews direktør Scott Everett leserne om at Gear Patrol nå har overtatt nettstedet. (Skjermdump fra DPReview: Toralv Østvang.) (Klikk for større bilde.)

Gear Patrol blir redningen

Det amerikanske mediehuset Gear Patrol viser seg nå å bli redningen for DPReview. Selskapet ble etablert i 2007 og har hovedkvarter i New York. Det har spesialisert seg på produkt-tester og -omtaler på en rekke områder og på mange plattformer – digitalt, på papir og på sosiale medier. Selskapet hevder selv at det når over sju millioner lesere hver måned.

Mediegiganten Hearst Magazine, etablert av mediemogulen William Randolph Hearst i San Francisco i 1887, er blant dem som har investert i Gear Patrol. (Hvis navnet lyder kjent, er det kanskje fordi Hearst var en av rollemodellene i Orson Welles «Citizen Kane»-film fra 1941 – fortsatt gjerne omtalt som en av filmhistoriens beste filmer.)

Stoffområdene til Gear Patrol – som vel kan oversettes med «Utstyrs-vokteren» eller noe sånt – dekker alt fra teknologi-dingser, klokker, elektronikk, biler og andre motordrevne kjøretøy til sports-, helse- og fritids-produkter, mote- og livsstils-utstyr og alt som har med hus, hjem og innredning å gjøre.

Og nå altså kameraer, optikk og annet foto- og video-tilbehør.

Gladmelding

Uansett er det åpenbart at meldingen om DPReviews overlevelse blir sett på som en gladmelding i mange kretser. Ikke minst konkurrerende nettsteder har de siste par dagene gått ut med gratulasjoner. DPReview er åpenbart en konkurrent de gjerne vil beholde – konkurransen til tross.

Undertegnede er naturligvis også glad for at vi kan få fortsette å lese DPReview. Men det kan nok bli et savn at to av de mest leste – og sette – medarbeiderne hos DPReview de seneste årene var så raskt ute med å slutte at de for lengst var gått over til konkurrenten PetaPixel før redningen kom: Skribenten Chris Niccolls og videojournalisten Jordan Drake. Om de velger – eller blir invitert til – å hoppe tilbake til DPReview, gjenstår å se.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.