Dropper skjermen, øker prisen

Leica M Type 240
MED ELLER UTEN? Leica dropper LCD-skjermen på baksiden av den kommende Leica M-D Typ 262, ifølge ryktene. (Pressefoto av Leica M Typ 240, lettere manipulert av Kamerablogg.no)
Leica M Type 240
MED ELLER UTEN? Leica dropper LCD-skjermen på baksiden av den kommende Leica M-D Typ 262, ifølge ryktene. (Pressefoto av Leica M Typ 240, lettere manipulert av Kamerablogg.no)

RYKTE: Leica er snart klar med en ny Leica M-modell der LCD-skjermen på baksiden er fjernet. Kameraet blir ikke billigere av den grunn.

Leica M-D Typ 262 er den nye modellen som alle Leica-ryktenettstedene skriver om nå. Kameraet vil angivelig bli lansert tidlig i mai.

Det essensielle

Med Leica M-D Typ 262 frir Leica i enda større grad enn før til kamera-idealister som ønsker seg tilbake til en tid da man konsentrerte seg om det aller mest essensielle – lukkertid (automatisk eller manuell),  blender og manuell fokus – uten å la seg distrahere av alskens digitale finurligheter som kameraprodusentene er gått helt berserk med i våre dager.

Den nye modellen er i det alt vesentlige en Leica M Typ 240/262.

En kort oppsummering av hva disse modellene står for:

Leica M Type 240 er for en slags hovedmodell å regne i dagens utvalg av fullformats-rammesøkerkameraer fra Leica. Typ 240-modellen kom i 2012 og er et fullformatkamera med 24 megapikslers CMOS-brikke og tre-tommers LCD-skjerm på baksiden.

Leica M Typ 262 kom i fjor og er omtrent identisk Typ 240, men representer en forenkling der muligheten for videoopptak og Live View på LCD-skjermen er droppet. Et ekstremt lydsvakt kamera, myntet på de mest diskrete gatefotografene.

Og nå kommer ifølge ryktene Leica M-D Typ 262, med ytterligere forenkling. Det er altså LCD-skjermen på baksiden som er fjernet.

Ikke første gang

Det er første gang Leica gjør dette på en produksjonsmodell. Men det er ikke det første digitalkameraet Leica har droppet LCD-skjermen på. I 2014 lanserte Leica en modell kalt Leica M Edition 60, som også bare har et hjul for å velge ISO-innstilling – lysfølsomhet – på baksiden. Ingen LCD-skjerm.

Leica M Edition 60
ISO-HJUL I STEDET FOR LCD-SKJERM: Dette er baksiden av Leica M Edition 60, en jubileumsmodell som også manglet LCD-skjerm på baksiden. (Pressefoto av Leica M Edition 60).

Men dette var en spesiell jubileumsmodell som kom i salg i tilknytning til Leicas markering av 60-årsjubileet for Leica M-rammesøkerkameraene, og den ble bare produsert i en liten serie. Den var altså med på å markere at det var gått 60 år siden Leica M3 kom på markedet i 1954.

Etter sigende ble det bare produsert 600 enheter av Leica M Edition 60. Den norske Leica-importøren Bresson AS har den fortsatt på prislisten, hvor den er oppført med en pris på 136.000 kroner.

Hva blir prisen?

Leica M Typ 240 har i Norge en veiledende pris på 64.000 kroner inklusive mva., mens den litt enklere Leica M Typ 262 koster 58.000 kroner. Alle disse prisene gjelder vel å merke bare for kamerahuset. Leica er ikke kjent for å levere sine kameraer med billige «kit-objektiver».

Hva den norske prisen på nykommeren Leica M-D Typ 262 vil bli, er foreløpig helt ukjent.

Nettstedet Leica Rumors skriver at EU-prisen på den nye, LCD-frie modellen vil bli rundt 6.700 euro (tilsvarer snaut 62.000 kroner med dagens euro-kurs). Leica M Typ 262 har til sammenligning en pris på 5.195 euro (tilsvarer cirka 48.000 kroner).

Skal vi gjette på at den kommende Leica M-D Typ 262 vil komme på rundt 75.000 kroner med norsk moms?

Du kan lese mer om Leica M-D Typ 262-ryktene her:

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.