Kameranytt.no

Duket for foto-bruktmarked

Foto-bruktmarked
FOTO-BRUKTMARKED: 1. juni er det klart for foto-bruktmarked i Oslo. (Foto: Morten M. Løberg.)

Lørdag 1. juni er det klart for foto-bruktmarked på Frysja kunstnersenter i Oslo. Både antikke kameraer og ikke fullt så gammelt kamerautstyr vil være til salgs.

Arrangementet blir også betegnet som et loppemarked for fotointeresse. Det indikerer at det vil være mulig å gjøre noen særdeles gode kjøp der.

Det er fotograf Morten M. Løberg som står bak foto-bruktmarkedet sammen med Tom A. Findahl og Sondre Sandvig. Løberg har sitt fotoatelier i Frysja kunstnersenter, som ligger like ved Teknisk Museum på Kjelsås i Oslo.

LES OGSÅ: Morten M. Løberg viser sin fotografiske minimalisme

Fulltegnet

Når disse linjer skrives, er foto-bruktmarkedet allerede fulltegnet på salgssiden. Ifølge arrangørene kan man forvente å finne både kameraer, objektiver, stativer, diverse annet utstyr og duppeditter samt noe mørkeromsutstyr og en del interessante bøker på foto-bruktmarkedet.

På kamerasiden loves det både speilreflekskameraer, kompaktkameraer, gamle kameraer og til og med kameraer som betegnes som antikke. Merkevarer som Hasselblad, Nikon, Leica og flere andre vil være representert, ifølge arrangørene. 

– Det slenger nok også med noe digitalt, men jeg regner med at det helst er eldre ting, sier Morten M. Løberg til Kameranytt.no.

Løberg sier seg enig med undertegnede i at den voksende interessen for analoge og filmbaserte kameraer i våre dager er en slags parallell til interessen for vinyl som platebransjen opplever. – Det er uten tvil en fornyet interesse for analogt fotoutstyr og film, sier han. 

Produktene selges kontant eller med Vipps-betaling.

Som seg hør og bør på et slikt marked blir det også salg av pølser, kaffe og mineralvann – med andre ord gode muligheter for en hyggelig kaffeprat, kanskje ispedd litt kamera- og foto-historikk.

Hvis værgudene velger å være på kameraentusiastenes side, skal det være fint for besøkende å sitte ute på Frysja på denne tiden av året.

Tid og sted

Foto-bruktmarkedet holdes i Frysja kunstnersenter, bygning 6, Kjelsåsveien 145, 0491 Oslo, lørdag 1. juni 2024 klokka 11-17.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.