Kameranytt.no

DxO One – mer enn bare et mobilkamera

HYBRID: DxO-ONE gjør iPhone til et «ordentlig» kamera.
HYBRID: DxO-ONE gjør iPhone til et «ordentlig» kamera.
HYBRID: DxO-ONE gjør iPhone til et «ordentlig» kamera.

Én-tommes bildesensor i iPhone?
Ikke tale om. Så sant du ikke hekter på et DxO One-kamera, da.

Sammenlignet med «ordentlige» digitalkameraer er innmaten i mobilkameraene så bitte liten. Derfor vil mobilkameraene aldri kunne måle seg med kameraer med større bildesensor og optikk som er mye større enn de bittesmå optikkelementene i et mobilkamera.
Nå er det riktignok kommet optikkløsninger på markedet som gjør at man kan kjøre utenom de små mobilobjektivene. Men bildesensoren er jo fortsatt så liten.

Fransk-amerikanske DxO har funnet løsningen på problemet. I stedet for bare å hekte på et objektiv har DxO utviklet et komplett kamera, med egen bildesensor, som man kan koble sammen med en iPhone.

DxO One er en kameramodul som får plass i skjortelommen. Det inneholder et lyssterkt objektiv, riktignok uten zoom, og en 1-tommes bildesensor som kan tilby en oppløsning på 20,2 megapiksler.

1-tommes bildebrikke seiler opp som favoritten til de store kameraprodusentene når de skal lage små og kompakte, men avanserte kameraer som tiltrekker seg kravstore fotografer. Både Nikon, Sony og Canon bruker 1-tommes bildebrikke i stadig flere av sine kameraer. Eksempler er Nikon 1-serien, Sony RX100-familien og Canons nye G7-kamera.

Vi snakker om til dels ganske avanserte og i noen tilfeller dyre kameraer som minner så lite om de klassiske kompaktkameraene som overhode mulig. Dette er kameraer som riktignok er små, men ikke så små som Ixus-klassen, og som er myntet på både mer kravstore amatørfotografer og til dels også fotoentusiaster og profesjonelle fotografer som vil ha med seg et kompakt kamera når de ikke har anledning til å bære med seg sin proffutrustning.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.