DxOMark skilles fra DxO Labs

SORT/HVITT-SØKER: Dxo One-brukere får nå mulighet til å bruke den lille LCD-skjermen på kameraet som søker – i sort/hvitt. (Foto: Dxo)
DxO ONE-kameraet er et av produktene fra DxO Labs. Det kan hektes på en iPhone. (Foto: DxO)

DxOMark lever av å teste kameraer, bildeprosessorer og optikk. Blir testene mer troverdige nå når DxOMark er skilt ut fra DxO Labs?

[toc] DxO Labs på sin side lever av å utvikle og publisere programvare for bildebehandling, i tillegg til at selskapet blant annet står bak mobilkameraet DxO ONE, et bittelite kamera til å hekte på iPhone.

Debatt om troverdighet

I diverse debattfora på internett, blant annet hos nettstedet DP Review, har debatten tidvis gått høyt om testresultatene som DxOMark publiserer, er fullt ut troverdige. Det som har skapt en smule skepsis, er at det samme selskapet også leverer produkter som kan benyttes sammen med utstyr som DxOMark tester.

Hypotetisk kan man for eksempel få bedre bilder ved å redigere Raw-bilder fra et bestemt kamera med DxO OpticsPro – nå DxO PhotoLab – enn med et konkurrerende bildebehandlingsprogram. Et helt tilfeldig valgt eksempel, naturligvis, og Kamerablogg.no har ingen mistanke om at det forholder seg slik.

LES OGSÅ: Sony a9 med høy DxO-score

Men det er slike og tilsvarende tanker og ideer som har ligget bak noe av debatten om troverdighetene til DxOMark-testene, altså at man har en bukken-og-havresekken-problemstilling.

Skilsmisse

Derfor vekker den nå kunngjorte skilsmissen en viss oppmerksomhet. Nettstedet Image Sensors World skriver for eksempel at DxOMark-testrapportene nå antas å bli mer objektive og mindre påvirket av DxO Labs-produkter som DxO One-kameraet. (http://image-sensors-world.blogspot.no/2018/01/dxomark-separates-from-dxo-labs.html)

DxOOpticsPro11
EISA-prisvinner: DxO OpticsPro 11. (Skjermdump.: Toralv Østvang)

Dette har igjen trigget en ny debatt der noen av debattantene stiller spørsmål om dette er en innrømmelse av at testrapportene faktisk var mindre objektive tidligere?

Uansett ser det ut til at skilsmissen blir godt mottatt nettopp fordi den bidrar til å redusere eller fjerne risikoen for beskyldninger om uheldige rolleblandinger.

LES OGSÅ: iPhone 7 får høy DxO-karakter

Det har imidlertid vakt litt oppmerksomhet at det i kunngjøringen som DxO har sendt ut nå, står at skilsmissen fant stede allerede i september i fjor.

Fokus på Nik Collection

Blant produktene som DxO Labs nå skal konsentrere seg om, er den mye omtalte Nik Collection, som DxO i fjor høst overtok fra Google. Nik Collection er en samling av sju innstikksmoduler for Adobe Lightroom og Adobe Photoshop med blant annet fargekorrigering, filmsimuleringer, HDR-redigering, støyreduksjon og så videre.

LES OGSÅ: DxO ONE med digital vannmerking

Inntil videre er denne programvaren gratis å laste ned fra DxOs nettsted (https://nikcollection.dxo.com), men DxO Labs arbeider med en ny versjon som er ventet klar rundt midten av 2018 – og som kanskje ikke blir gratis.

[stextbox id=”info”] DxO: Dxo er et fransk selskap, etablert i 2003, med hovedkvarter i Paris og avdelingskontorer i San Francisco, Tokyo og Seoul. Det opprettet DxOMark, en virksomhet som spesialiserte seg på avanserte tester av kameraer, bildesensorer, optikk og mobilkameraer. Litt senere oppsto DxO Image Labs, som DxOMark ble et datterselskap av. DxO Labs står bak programvare som DxO PhotoLab (tidligere DxO OpticsPro), et bildebehandlingsprogram med særlig vekt på Raw-konvertering, DxO FilmPack, som emulerer forskjellige filmtyper, DxO Analyzer, som er testløsningen selskapet selv bruker, DxO ViewPoint for perspektivjusteringer og DxO ONE, et iPhone-kamera med én-tommes bildesensor på 20 megapiksler, samt flere andre produkter. [/stextbox]

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.