Erkebritiske bilder i Oslo

Nina Rangøy
Foto: Rina Rangøy
Nina Rangøy
Foto: Rina Rangøy. Kamera: Canon EOS 5D Mark IV.

Blir britene mer eller mindre erkebritiske etter Brexit? Det er det vanskelig å spå om, men en portrettutstilling i Fotografiens Hus i Oslo vil i hvert fall gi en god innføring i hva det vil si å være britisk. Sett med norske øyne.

Det er den norske fotografen Nina Rangøy som stiller ut en del av bildene sine i Fotografiens Hus i perioden fra 8. august til 1. september 2019. Utstillingen heter «Being British», og Rangøy har lært seg å forstå det britiske etter å ha bodd i Storbritannia i 30 år.

Nina Rangøy, som opprinnelig kommer fra Sarpsborg, flyttet til London i 1989 for å jobbe som frilansfotograf for VG. Før det studerte hun på Norsk Pressefotografskole ved Institutt for Journalistikk, og har blant annet vunnet Årets Bilde i Pressefotografenes Klubb.

Rangøy ble boende i London og jobber fortsatt regelmessig for norske og svenske aviser, i tillegg til at hun tar oppdrag fra nordiske bedrifter.

Nina Rangøy
Foto: Rina Rangøy. Kamera: Canon EOS 5D Mark IV.

Dessuten har hun fått seg en mastergrad og jobber som lærer, i tillegg til at hun holder foto-workshops både i London og Venezia. Hennes workshops markedsføres også i Norge. Rangøy jobber for øvrig med å utvikle sitt eget kreative portrettstudio i London. Du kan se utvalgte portretter her.

«Being British»

Etter 30 år i London har Nina Rangøy fått god innsikt i både det erkebritiske og det erke-antibritiske. Dette sammen med Brexit-situasjonen ga henne ideen til prosjektet «Being British», som er blitt en samling portretter av personligheter som representerer ikoniske kulturelle og sosiale tradisjoner, som det heter i pressemeldingen fra Fotografiens Hus.

Som portrettfotograf skildrer Rangøy kontrastene i det mangfoldige britiske samfunnet, der de portretterte personene identifiserer sin tilhørighet, posisjon, klasse, ståsted eller protest gjennom hvordan de er kledd.

– Fotografert som fine-art-portretter mot studiobakgrunn trer personligheten og rollen de innehar frem, sier Nina Rangøy. – Jeg ønsker å vise at i kaoset fra EU-avstemningen er det lett å glemme stolte tradisjoner.

Fotografiens Hus ligger i Rådhusgata 20 i Oslo sentrum. Mer informasjon her.

Nina Rangøy
Foto: Rina Rangøy. Kamera: Canon EOS 5D Mark IV.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.