Feirer 100 og prelanserer D850

Nikon D810
FRA D810 TIL D850: Nikon har kunngjort at et kamera kalt D850 vil etterfølge dagens D810. (Foto: Nikon)
Nikon D810
FRA D810 TIL D850: Nikon har kunngjort at et kamera kalt D850 vil etterfølge dagens D810. (Foto: Nikon)

Nikon feirer nå selskapets 100-årsdag og kunngjør at en ny flaggskipsmodell, Nikon D850, er underveis.

[toc]Tekniske detaljer og endelig lanseringstidspunkt for det nye kameraet er fortsatt en vel bevart hemmelighet, men Nikon lover at Nikon D850 vil by på banebrytende teknologiske detaljer.

Det var tirsdag 25. juli, den offisielle 100-årsdagen for etableringen av Nikon-selskapet, at ryktene om en kommende D850 ble bekreftet av Nikon.

Etterfølger D810

D850 vil etterfølge dagens D810-modell, som ble lansert i 2014 og som fortsatt er Nikons toppmodell målt etter oppløsning, med en fullformat-bildebrikke på 36 megapiksler – Nikons egentlige flaggskip, D5, er på 21 megapiksler.

LES OGSÅ: De første Nikon D7500-bildene

Nikon D810 ligger i dag på rundt 30.000 kroner hos norske fotoforhandlere, ifølge Prisjakt.no.

«Fantastisk verktøy»

I pressemeldingen fra Nikon Norge heter det at «D850 blir et fantastisk verktøy for brukere som krever suveren bildekvalitet kombinert med stor allsidighet – amatørfotografer, profesjonelle fotografer og hobbyfotografer som tar bilder av landskap, sportsarrangementer, mote og bryllup, samt skapere av digitalt medieinnhold».

LES OGSÅ: Janne får teste Nikon D7500

Noe mer konkret informasjon om det kommende kameraet sier pressemeldingen ingenting om.

Rykter

Kunngjøringen fra Nikon har gitt ny næring til rykteflommen på internett om kommende Nikon-produkter, og det mangler heller ikke på mer eller mindre velmente forslag til hvilke forbedringer Nikon bør gjøre med med utgangspunkt i D810 før den ferdige utgaven av D850 lanseres.

Spådommene om oppløsning ser i stor grad ut til å ligge på rundt 42-45 megapiksler, med en del referanser til Sony a7R II i den forbindelse. Som kjent har Sony opp gjennom tidene vært stor leverandør av bildebrikker til Nikon, og derfor anses det ikke for utenkelig at de to selskapene – konkurrenter og samarbeidspartnere – har tatt utgangspunkt i Sonys 42-megapikslers brikke for a7R II i utviklingen av ny bildebrikke for Nikon D850.

LES OGSÅ: Nikon i full sving med speilløst

Bedre autofokus, særlig i dårlig lys, 4K-video, en mer avansert Bluetooth- og WiFi-basert kommunikasjonsløsning enn vi har sett fra Nikon til nå og gjerne litt mer kompakt utførelse ser ut til å være gjengangere på ønskelistene.

Hva med speilløst?

Nikon sier i denne omgang ingenting om selskapets planer for speilløse systemkameraer, men fortsetter å holde markedet på pinebenken i dette spørsmålet. Dette til tross for at selskapet i flere runder tidligere har kommet med ganske sterke signaler om at noe er på gang også på dette feltet.

LES OGSÅ: Nikon helt i hundre

En god del Nikon-rykter i senere tid har dreid seg om muligheten for et speilløst fullformatkamera fra Nikon, men her ser det altså ut til at vi må vente og se en stund til.

Jubileum med konkurranse

I forbindelse med selskapets 100-årsjubileum har Nikon lansert en serie med eksklusive historier som blir lagt ut i løpet av sommeren på Nikons jubileumsside, som du finner her.

Samtidig har Nikon kunngjort en Instagram-konkurranse for Europa, der deltakerne utfordres til å ta selfies foran speil, glassbilder, vannpytter og annet som reflekterer fotografen sammen med Nikon-kameraet. Mer informasjon får man ved å følge @NikonEurope på Instagram.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.