Fire TIPA-priser til Nikon

Nikon D5600
TIPA-PRIS: Nikon D5600 er blant årets TIPA-prisvinnere. (Foto: Nikon)
Nikon D5600
TIPA-PRIS: Nikon D5600 er blant årets TIPA-prisvinnere. (Foto: Nikon)

Nikon halte i land fire priser under årets TIPA-prisutdeling.

[toc] Nikon kan glede seg over fire priser fra Technical Image Press Association (TIPA) denne våren.

Nikon D5600 ble belønnet med prisen for den beste innstegsmodellen i sjangeren digitale speilreflekskameraer.

Prisen til beste profesjonelle objektiv gikk til Nikon PC Nikkor 19MM F/4E ED, som ikke minst er et objektiv for arkitektur-fotografer.

Nikon ble også belønnet for å ha lansert årets beste kamera som tåler en støyt, kompaktkameraet Nikon Coolpix W100.

LES OGSÅ: Her er Nikon D7500

Og sist, men ikke minst fikk Nikon KeyMission 360 prisen for beste 360-graderskamera.

Årets TIPA-priser omfatter foto- og bildebehandlingsprodukter utgitt mellom 1. april 2016 og 31. mars 2017.

Nikon D5600

Om Nikon D5600 skriver TIPA-juryen at D5600, med oppløsning på 24,2 megapiksler i Nikons DX-format, støtter Nikons SnapBridge-teknologi som kan brukes til å fjernstyre fotografering og til automatisk å overføre bilder fra kameraet til en kompatibel smartmobil eller et nettbrett via Bluetooth. Video kan også overføres via kameraets innebygde WiFi-kommunikasjon.

Nikon D5600
TIPA-PRIS: Nikon D5600 har vridbar og berøringsfølsom LCD-skjerm. (Foto: Nikon)

Kameraet byr på mulighet til å ta seriebilder i en hastighet på opptil fem bilder i skundet, og det har et 39-punkters autofokussystem og et ISO-omfang som går fra ISO 100 til ISO 25.600.

LES OGSÅ: Nikon i full sving med speilløst

En vridbar 3,2-tommers berøringsfølsom LCD-skjerm på 1.037.000 piksler innbyr til improvisert kreativitet ved hjelp av kameraets mange spesialeffekter, i tillegg til standard eksponeringsmoduser og -mønstre.

Kameraet kan ta opp video i Full HD med opptil 60 bilderuter i sekundet, og det støtter Nikons Raw-format NEF til stillbilder.

Nikon D5600-kamerahuset koster vel 7.400 kroner, ifølge Prisjakt.no.

Nikon PC Nikkor 19MM F/4E ED

Profesjonelle fotografer som tar arkitekturbilder og som fotograferer i trange innendørsmiljøer vil sette pris på kvaliteten og egenskapene til dette objektivet, skriver TIPA-juryen om Nikon PC Nikkor 19MM F/4E ED. Objektivet er myntet på fullformatkameraer og byr på fokusplanjustering og full perspektivkontroll.

Nikon PC Nikkor 19MM F/4E ED
TIPA-PRIS: Proffobjektivet Nikon PC Nikkor 19MM F/4E ED er blant årets TIPS-prisvinnere. Her er objektivet satt på en Nikon D810. (Foto: Nikon)

Objektivet har tre ED-glasselementer og to asfæriske elementer, og i tillegg har optikken avanserte overflatebehandling som Nikons Nano Crystal- og Super Integrated-belegg. Fokusplanet kan skråjusteres +/- 7,5 grader og parallellforskyves +/- 12 millimeter med rotasjon på opptil 90 grader. Objektivet byr på maksimal perspektivkontroll, der skråjustering og parallellforskyving kan settes uavhengig av hverandre og uten å måtte låses. Både front- og bakelementene av objektivet er overflatebehandlet for å gi ekstra beskyttelse mot vann, fuktighet, støv og skitt, og glassflatene er også beskyttet mot olje og smøremidler.

LES OGSÅ: Nikons billigste er helt OK

Objektivet har en elektromagnetisk lukker, og minste blenderåpning er f/32, skriver juryen i sin omtale av objektivet.

Nikon PC Nikkor 19MM F/4E ED koster i underkant av 39.000 kroner, ifølge Prisjakt.no.

Nikon Coolpix W100

Kompaktkameraenes tid er slett ikke over, selv om der har vært mye fokus på dem når den dramatiske nedgangen i kamerasalget har vært omtalt de siste årene. TIPA har gitt Nikon Coolpix W100 prisen for det beste kameraet i klassen for kameraer som skal tåle en støyt – eller «rugged cameras», som juryen kaller det.

Nikon Coolpix W100
TIPA-PRIS: Allværskameraet Nikon Coolpix W100 er funnet en TIPA-pris verdig. (Foto: Nikon)

Nikon Coolpix W100 er vanntett ned til 10 meters dybde, skal tåle fall på opptil 1,8 meter og kulde ned til 10 kuldegrader. I tillegg er det beskyttet mot støv.

Det prisgunstige kameraet har en CMOS-sensor på 13,2 megapiksler og kan by på serieopptak på rundt 4,7 bilder i sekundet samt Full HD-video på 30p.

Nikkor-zoomobjektivet har 3x zoom med brennviddeomfang tilsvarende 30-90 mm omregnet til 35 mm-format, og kameraet har elektronisk vibrasjonsdemping.

LES OGSÅ: Nikon lanserer fristelser

LCD-skjermen på baksiden er på 2,7 tommer med oppløsning på 230.000 piksler, og lysstyrken på skjermen kan justeres i fem trinn.

Kameraet byr på en rekke forhåndsvalgte scene-oppsett, og i tillegg har kameraet mulighet for manuell eksponeringsjustering på pluss/minus to EV-trinn.

Én-trykksknapper gjør det lett å bruke kameraet både i dårlig vær og under vann, og Nikons SnapBridge-teknologi gjør det lett å dele og lagre bilder ved hjelp av smartmobil.

Ifølge Prisjakt.no ligger prisen for Nikon Coolpix W100 på rundt 1.290 kroner.

Nikon KeyMission 360

360-graders action-kameraet Nikon KeyMission 360 er av TIPA-juryen kåret til det beste 360-graderskameraet på markedet.

Nikon KeyMission 360
TIPA-PRIS: Nikon har fått TIPA-pris for sitt nye KeyMission 360-kamera. (Foto: Nikon)

Med KeyMission 360 kan brukerne gjøre opptak og dele 360-graders videoer og bilder med et kamera som er vanntett, tåler hard behandling og kulde uten noen ekstra beskyttelse.

Enheten kan ta opp 4K HD-video, stillbilder på 23,9 megapiksler, intervallopptak og støtter Nikons SnapBridge-teknologi for trådløs bildedeling. Korteste fokusavstand er 30 centimeter med en bildevinkel tilsvarende 8,2 mm brennvidde omregnet til 35 mm-format.

Kameraet er kompakt – 61,1 x 65,7 x 60,1 mm – og lett – 198 gram. Det byr på stor fleksibilitet når det gjelder fotografering under mange slags forhold, og det finnes godt med tilbehør til kameraet, ifølge TIPA-juryen.

Prisjakt opererer med priser fra 4.650 kroner og oppover for Nikon KeyMission 360, men foreløpig bare med link til utenlandske nettbutikker.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.