Kameranytt.no

Fire TIPA-priser til Nikon

Nikon D5600
TIPA-PRIS: Nikon D5600 er blant årets TIPA-prisvinnere. (Foto: Nikon)
Nikon D5600
TIPA-PRIS: Nikon D5600 er blant årets TIPA-prisvinnere. (Foto: Nikon)

Nikon halte i land fire priser under årets TIPA-prisutdeling.

[toc] Nikon kan glede seg over fire priser fra Technical Image Press Association (TIPA) denne våren.

Nikon D5600 ble belønnet med prisen for den beste innstegsmodellen i sjangeren digitale speilreflekskameraer.

Prisen til beste profesjonelle objektiv gikk til Nikon PC Nikkor 19MM F/4E ED, som ikke minst er et objektiv for arkitektur-fotografer.

Nikon ble også belønnet for å ha lansert årets beste kamera som tåler en støyt, kompaktkameraet Nikon Coolpix W100.

LES OGSÅ: Her er Nikon D7500

Og sist, men ikke minst fikk Nikon KeyMission 360 prisen for beste 360-graderskamera.

Årets TIPA-priser omfatter foto- og bildebehandlingsprodukter utgitt mellom 1. april 2016 og 31. mars 2017.

Nikon D5600

Om Nikon D5600 skriver TIPA-juryen at D5600, med oppløsning på 24,2 megapiksler i Nikons DX-format, støtter Nikons SnapBridge-teknologi som kan brukes til å fjernstyre fotografering og til automatisk å overføre bilder fra kameraet til en kompatibel smartmobil eller et nettbrett via Bluetooth. Video kan også overføres via kameraets innebygde WiFi-kommunikasjon.

Nikon D5600
TIPA-PRIS: Nikon D5600 har vridbar og berøringsfølsom LCD-skjerm. (Foto: Nikon)

Kameraet byr på mulighet til å ta seriebilder i en hastighet på opptil fem bilder i skundet, og det har et 39-punkters autofokussystem og et ISO-omfang som går fra ISO 100 til ISO 25.600.

LES OGSÅ: Nikon i full sving med speilløst

En vridbar 3,2-tommers berøringsfølsom LCD-skjerm på 1.037.000 piksler innbyr til improvisert kreativitet ved hjelp av kameraets mange spesialeffekter, i tillegg til standard eksponeringsmoduser og -mønstre.

Kameraet kan ta opp video i Full HD med opptil 60 bilderuter i sekundet, og det støtter Nikons Raw-format NEF til stillbilder.

Nikon D5600-kamerahuset koster vel 7.400 kroner, ifølge Prisjakt.no.

Nikon PC Nikkor 19MM F/4E ED

Profesjonelle fotografer som tar arkitekturbilder og som fotograferer i trange innendørsmiljøer vil sette pris på kvaliteten og egenskapene til dette objektivet, skriver TIPA-juryen om Nikon PC Nikkor 19MM F/4E ED. Objektivet er myntet på fullformatkameraer og byr på fokusplanjustering og full perspektivkontroll.

Nikon PC Nikkor 19MM F/4E ED
TIPA-PRIS: Proffobjektivet Nikon PC Nikkor 19MM F/4E ED er blant årets TIPS-prisvinnere. Her er objektivet satt på en Nikon D810. (Foto: Nikon)

Objektivet har tre ED-glasselementer og to asfæriske elementer, og i tillegg har optikken avanserte overflatebehandling som Nikons Nano Crystal- og Super Integrated-belegg. Fokusplanet kan skråjusteres +/- 7,5 grader og parallellforskyves +/- 12 millimeter med rotasjon på opptil 90 grader. Objektivet byr på maksimal perspektivkontroll, der skråjustering og parallellforskyving kan settes uavhengig av hverandre og uten å måtte låses. Både front- og bakelementene av objektivet er overflatebehandlet for å gi ekstra beskyttelse mot vann, fuktighet, støv og skitt, og glassflatene er også beskyttet mot olje og smøremidler.

LES OGSÅ: Nikons billigste er helt OK

Objektivet har en elektromagnetisk lukker, og minste blenderåpning er f/32, skriver juryen i sin omtale av objektivet.

Nikon PC Nikkor 19MM F/4E ED koster i underkant av 39.000 kroner, ifølge Prisjakt.no.

Nikon Coolpix W100

Kompaktkameraenes tid er slett ikke over, selv om der har vært mye fokus på dem når den dramatiske nedgangen i kamerasalget har vært omtalt de siste årene. TIPA har gitt Nikon Coolpix W100 prisen for det beste kameraet i klassen for kameraer som skal tåle en støyt – eller «rugged cameras», som juryen kaller det.

Nikon Coolpix W100
TIPA-PRIS: Allværskameraet Nikon Coolpix W100 er funnet en TIPA-pris verdig. (Foto: Nikon)

Nikon Coolpix W100 er vanntett ned til 10 meters dybde, skal tåle fall på opptil 1,8 meter og kulde ned til 10 kuldegrader. I tillegg er det beskyttet mot støv.

Det prisgunstige kameraet har en CMOS-sensor på 13,2 megapiksler og kan by på serieopptak på rundt 4,7 bilder i sekundet samt Full HD-video på 30p.

Nikkor-zoomobjektivet har 3x zoom med brennviddeomfang tilsvarende 30-90 mm omregnet til 35 mm-format, og kameraet har elektronisk vibrasjonsdemping.

LES OGSÅ: Nikon lanserer fristelser

LCD-skjermen på baksiden er på 2,7 tommer med oppløsning på 230.000 piksler, og lysstyrken på skjermen kan justeres i fem trinn.

Kameraet byr på en rekke forhåndsvalgte scene-oppsett, og i tillegg har kameraet mulighet for manuell eksponeringsjustering på pluss/minus to EV-trinn.

Én-trykksknapper gjør det lett å bruke kameraet både i dårlig vær og under vann, og Nikons SnapBridge-teknologi gjør det lett å dele og lagre bilder ved hjelp av smartmobil.

Ifølge Prisjakt.no ligger prisen for Nikon Coolpix W100 på rundt 1.290 kroner.

Nikon KeyMission 360

360-graders action-kameraet Nikon KeyMission 360 er av TIPA-juryen kåret til det beste 360-graderskameraet på markedet.

Nikon KeyMission 360
TIPA-PRIS: Nikon har fått TIPA-pris for sitt nye KeyMission 360-kamera. (Foto: Nikon)

Med KeyMission 360 kan brukerne gjøre opptak og dele 360-graders videoer og bilder med et kamera som er vanntett, tåler hard behandling og kulde uten noen ekstra beskyttelse.

Enheten kan ta opp 4K HD-video, stillbilder på 23,9 megapiksler, intervallopptak og støtter Nikons SnapBridge-teknologi for trådløs bildedeling. Korteste fokusavstand er 30 centimeter med en bildevinkel tilsvarende 8,2 mm brennvidde omregnet til 35 mm-format.

Kameraet er kompakt – 61,1 x 65,7 x 60,1 mm – og lett – 198 gram. Det byr på stor fleksibilitet når det gjelder fotografering under mange slags forhold, og det finnes godt med tilbehør til kameraet, ifølge TIPA-juryen.

Prisjakt opererer med priser fra 4.650 kroner og oppover for Nikon KeyMission 360, men foreløpig bare med link til utenlandske nettbutikker.

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.