Focus Nordic satser på Atomos-video

SHINOBI: En Atomos Shinobi-videoopptaker plassert på toppen av et Sony a6300-kamera, som dermed plutselig har fått mye bedre videoegenskaper. (Pressefoto: Atomos.)

Videoprodukter fra Atomos seiler nå inn på produktlisten til distributøren Focus Nordic. Atomos er særlig kjent for sine videoopptakere som gjør det lett å komme seg forbi komprimerings- og opptaksbegrensninger som vanlige kameraer lider av. Atomos-utstyret brukes til alt fra kino- og TV-produksjon til YouTube og sosiale medier.

I tillegg videoopptakere med små, men lyssterke skjermer har Atomos blant annet løsninger for live-sendinger og flerekamera-bruk samt tilbehør som rackmontering av videoopptakere og større HDR-skjermer myntet på å brukes både inne i studio og ute i felten.

VLOGGING: Atomos-videoopptakere brukes ofte av videobloggere. Her er en Shinobi-opptaker i aksjon. (Pressefoto: Atomos.) (Klikk for større bilde.)

Kjente Atomos-produkter som Focus Nordic nå kjører fram, er blant annet opptakere, videomonitorer med opptak og skjermer som Ninja, Shinobi, Sumo og Shogun samt en masse annet kreativt tilbehør. Både videonybegynnere og profesjonelle videofolk er i målgruppene, forsikrer Focus Nordic i pressemeldingen.

Kommer fra Australia

Atomos er et australsk selskap, etablert i 2010. Det har spesialisert seg på å utvikle og bygge eksterne videoopptakere som kan kobles til et stort antall av digitalkameraene på markedet. Atomos-opptakerne brukes til å ta opp 4K- og HD-video basert på Apples ProRes-standard og ProRes RAW-definisjon, følge Wikipedia.

VELKJENT: Atomos Ninja V er kanskje en av de mest kjente og utbredte videoopptakerne fra Atomos. (Pressefoto: Atomos.) (Klikk for større bilde.)

Opptakene gjøres direkte fra bildebrikken i kameraene og omgår komprimeringsprosessen som vanligvis gjøres i kameraet. Resultatet er redigeringsklare videoopptak, gjerne 10-bits, med høyt dynamikkomfang og høy oppløsning som lagres på rimeligs SSD-enheter på opptil to terabyte.

Foruten i hjemlandet Australia har Atomos avdelinger i USA, Japan, Kina, Storbritannia og Tyskland.

Nordisk samarbeid siden 50-tallet

Focus Nordic kan spore sine røtter tilbake til tre nordiske selskaper på 1950-tallet, med et stadig tettere samarbeid som etter hvert førte fram til dannelsen av Focus Nordic.

LIVESTRØMMING: Zato Connect satt opp for direktestrømming av en vlogger-sending. (Pressefoto: Atomos.) (Klikk for større bilde.)

Selskapet er et resultatet av en svensk-norsk-dansk fusjon. Etter hvert ekspanderte selskapet til å omfatte Finland, de tre baltiske landene Estland, Latvia og Litauen samt Polen, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn, Romania og Slovenia.

I dag fremstår Focus Nordic som en stor distributør av foto og video i Europa med mer enn 70 varemerker i 28 markeder. Hovedkontoret ligger i Sverige, mens det norske hovedkvarteret ligger i Bærum.

CINEMA-BRUK: En Atomos Shinobi-videoopptaker i bruk på et cinema-videokamera fra Canon, EOS C300. (Pressefoto: Atomos.) (Klikk for større bilde.)

Videoer om Atomos Ninja V-opptakeren

Her er link til et par YouTube-videoer om Atomot Ninja V, i tilfelle du er interessert – eller nysgjerrig:

DPReview TV: Atomos Ninja V Review.

Eight reasons WHY it is a MUST have tool for any film maker.

ATOMOS NINJA CAST: Eksempel på en Atomos Ninja V-pakkeløsning med diverse tilbehør. (Pressefoto: Atomos.) (Klikk for større bilde.)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.