Foto.no trosser trendene

Foto.no
GRÜNDERE: Elin Tuv Sandvik og Roar Sandvik er gründerne bak den nye Foto.no-butikken i Bjørvika. (Foto: Toralv Østvang)
Foto.no
GRÜNDERE: Elin Tuv Sandvik og Roar Sandvik er gründerne bak den nye Foto.no-butikken i Bjørvika. (Foto: Toralv Østvang)

Foto.no har åpnet ny og elegant fotobutikk i Bjørvika i Oslo. Et spennende og kanskje også dristig prosjekt nå når fotobransjen sliter.

«Kamerabransjen blør» var tittelen på en artikkel her på Kamerablogg.no i januar etter at bransjeforeningen Elektronikkbransjen la frem salgsstatistikk for fjoråret, med dystre tall for fotobransjen.

LES OGSÅ: Kamerabransjen blør

Mindre enn tre måneder etterpå får Oslo altså en ny og stor fotobutikk midt i den eksklusive Barcode-rekken av høyhus ved utløpet av Akerselva i Oslo sentrum. Prosjektet har vakt oppsikt og har fått positive kommentarer fra fotointeresserte.

Gründere med erfaring

Det er foto-gründerne Elin Tuv Sandvik og Roar Sandvik som står bak prosjektet. De to er kanskje mest kjent for å ha bygd opp fotobutikken FotoVideo, som de solgte seg ut av for et par år siden og som i dag er innlemmet i den svenske kjeden Scandinavian Photo.

Foto.no
FOTO.NO: Det var rikholdig vareutvalg i den nye fotobutikken ved åpningen. (Foto: Toralv Østvang)

For en stund siden kjøpte gründerparet seg inn i Foto.no, foto-nettstedet som ble etablert for mer enn 20 år siden og som i dag har mer enn 100.000 registrerte brukere. Nettstedet er nå også stor fotoforhandler etter etablering av nettbutikk før jul i fjor.

LES OGSÅ: Digitalkameraets største velsignelse

Til nå er butikken blitt drevet i beskjedne lokaler på Vålerenga, men gründerne har fått med seg flere tidligere medarbeidere hos FotoVideo og Scandinavian Photo til å etablere ny fotobutikk i sentrum. Flere av de ansatte er medeiere i Foto.no-butikken.

Motstrøms

– Det er kanskje litt motstrøms å starte fotobutikk nå, men det virker veldig gjennomtenkt, sa Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling i sin velkomsttale ved åpningen av den nye Foto.no-butikken.

Barcode-rekken i Bjørvika er i dag arbeidsplass for rundt 10.000 personer, i tillegg til at det er omlag 500 leiligheter i bygningskomplekset. – Foto.no passer bra inn her, fremholdt Thorsen.

Foto.no-butikken ligger i et shoppingkompleks i Dronning Eufemias gate i Bjørvika, er på rundt 500 kvadratmeter og har bilder i fokus, med kontinuerlige bildevisninger på store skjermer rundt omkring i lokalet.

I tillegg til salg av kamerautstyr vil Foto.no invitere til kurs og foredrag i de nye lokalene, og det blir mulig for folk å stikke innom for å få skrevet ut bilder fra sine mobiler og kameraer på høykvalitets-fotopapir. Dette skjer i samarbeid med Eurofoto.

LES OGSÅ: PRØVD: Canon EOS M5 innfrir

Gründerparet varsler at video kommer til å bli et sterkt satsingsområde i tiden som kommer.

Fotobutikken har for øvrig en såkalt sosial sone der man ta seg kopp kaffe og få en fotoprat.

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.