Kameranytt

Innhold

Foto.no
GRÜNDERE: Elin Tuv Sandvik og Roar Sandvik er gründerne bak den nye Foto.no-butikken i Bjørvika. (Foto: Toralv Østvang)

Foto.no har åpnet ny og elegant fotobutikk i Bjørvika i Oslo. Et spennende og kanskje også dristig prosjekt nå når fotobransjen sliter.

«Kamerabransjen blør» var tittelen på en artikkel her på Kamerablogg.no i januar etter at bransjeforeningen Elektronikkbransjen la frem salgsstatistikk for fjoråret, med dystre tall for fotobransjen.

LES OGSÅ: Kamerabransjen blør

Mindre enn tre måneder etterpå får Oslo altså en ny og stor fotobutikk midt i den eksklusive Barcode-rekken av høyhus ved utløpet av Akerselva i Oslo sentrum. Prosjektet har vakt oppsikt og har fått positive kommentarer fra fotointeresserte.

Gründere med erfaring

Det er foto-gründerne Elin Tuv Sandvik og Roar Sandvik som står bak prosjektet. De to er kanskje mest kjent for å ha bygd opp fotobutikken FotoVideo, som de solgte seg ut av for et par år siden og som i dag er innlemmet i den svenske kjeden Scandinavian Photo.

Foto.no
FOTO.NO: Det var rikholdig vareutvalg i den nye fotobutikken ved åpningen. (Foto: Toralv Østvang)

For en stund siden kjøpte gründerparet seg inn i Foto.no, foto-nettstedet som ble etablert for mer enn 20 år siden og som i dag har mer enn 100.000 registrerte brukere. Nettstedet er nå også stor fotoforhandler etter etablering av nettbutikk før jul i fjor.

LES OGSÅ: Digitalkameraets største velsignelse

Til nå er butikken blitt drevet i beskjedne lokaler på Vålerenga, men gründerne har fått med seg flere tidligere medarbeidere hos FotoVideo og Scandinavian Photo til å etablere ny fotobutikk i sentrum. Flere av de ansatte er medeiere i Foto.no-butikken.

Motstrøms

– Det er kanskje litt motstrøms å starte fotobutikk nå, men det virker veldig gjennomtenkt, sa Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling i sin velkomsttale ved åpningen av den nye Foto.no-butikken.

Barcode-rekken i Bjørvika er i dag arbeidsplass for rundt 10.000 personer, i tillegg til at det er omlag 500 leiligheter i bygningskomplekset. – Foto.no passer bra inn her, fremholdt Thorsen.

Foto.no-butikken ligger i et shoppingkompleks i Dronning Eufemias gate i Bjørvika, er på rundt 500 kvadratmeter og har bilder i fokus, med kontinuerlige bildevisninger på store skjermer rundt omkring i lokalet.

I tillegg til salg av kamerautstyr vil Foto.no invitere til kurs og foredrag i de nye lokalene, og det blir mulig for folk å stikke innom for å få skrevet ut bilder fra sine mobiler og kameraer på høykvalitets-fotopapir. Dette skjer i samarbeid med Eurofoto.

LES OGSÅ: PRØVD: Canon EOS M5 innfrir

Gründerparet varsler at video kommer til å bli et sterkt satsingsområde i tiden som kommer.

Fotobutikken har for øvrig en såkalt sosial sone der man ta seg kopp kaffe og få en fotoprat.

4 kommentarer

Legg inn en kommentar – husk god internett-folkeskikk!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.

Hold deg oppdatert

Abonnér på nyhetsbrevet!

Da får du en e-postmelding hver gang Kameranytt publiserer en artikkel.

Kameranytt deler ikke informasjon om sine abonnenter med noen.

Abonnement blir aktivert ved hjelp av e-postmelding for bekreftelse. Sjekk søppelpost hvis e-postmeldingen ser ut til å utebli.