Foto-sekker med plass til mye

Lowepro Photo Active
(Pressefoto: Lowepro)
Lowepro Photo Active
FOR DE AKTIVE: Lowepro lanserer ny familie av fotoryggsekker for fotografer og fotoentusiaster som er mye på farten. (Pressefoto: Lowepro)

Lowepro lanserer nå nye fotoryggsekker med plass til mye ekstra. Når man skal ut og fotografere, må man som regel ha med seg mye mer enn bare et kamera og et par objektiver.

[toc] Kanskje vil man ha med seg en drone i tillegg til kamerautstyret, kanskje skulle man gjerne ha mulighet til å hekte på et par gåstaver utenpå fotoryggsekken – eller kanskje et klatretau, hvis man har tenkt seg opp i skikkelig bratt terreng.

Photo Active er åpenbart et passende navn på den nye ryggsekkfamilien som Lowepro nå lanserer, også i Norge. Målet med utformingen av de nye ryggsekkene har vært å designe bæreredskap som har plass til alt man trenger til utflukten, enten man nå skal på bytur eller fjellvandring.

Lowepro Photo Active
GOD PLASS: De nye Lowepro-ryggsekkene er romslige, og man får ut kameraet uten å måtte ta av seg sekken. (Pressefoto: Lowepro)

I tillegg til fotoutstyret er de nye Photo Active-ryggsekkene designet for også å gi plass til personlige ting som solbriller, en vannflaske, litt mat og kanskje en regnjakke. Blir været dårlig, kan innholdet i sekken beskyttes med regntrekket, som er inkludert.

Fleksible åpninger

Lowepro Photo Active-ryggsekkene har åpninger på begge sider, slik at det skal være enkelt å få tilgang til kameraet og objektivene man trenger. Man trenger ikke engang ta av seg ryggsekken, påstår produsenten.

Ryggsekkene har blant annet en åpning på oversiden som kan brukes til å få tak i lange objektiver eller personlig utstyr.

Det skal være enkelt å endre innredningen takket være Lowepro QuickShelf-systemet. Man kan kjapt endre innredningen fra tre til bare ett hylleplan eller én skillevegg, avhengig av hva slags utstyr man skal ha med seg.

Siden 1967

Historien til Lowepro begynte i et lite skur i nærheten av Denver i den amerikanske delstaten Colorado i 1067. Her startet fjellklatreren og fotografen Greg Lowe med å konstruere sin første kamerabag i samarbeid med sine to brødre Jeff og Mike Lowe.

I første runde kalte de firmaet Lowe Alpine, og produktene de konstruerte var fotobager og fotoryggsekker som særlig var myntet på naturfotografer og andre som gjerne dro til skogs, opp i fjellet eller andre steder langt utenfor allfarvei for å fotografere.

Lowepro Photo Active
(Pressefoto: Lowepro)

Selskapet har vært igjennom flere oppkjøp siden den gang og har nå hovedkvarter i Petaluma, en liten by like nord for San Francisco i delstaten California. Designerne tester gjerne selv fotoryggsekkene i fjellområdene i California.

Selskapet eies i dag av Vitec-gruppen, som i tillegg til å produsere utstyr for å frakte kamerautstyr også er involvert i produksjon av mye annet slags utstyr for fotografer og for kringkastings- og videoproduksjon.

To farger, to størrelser

Lowepro Photo Active
FARGENE: Blått og sort er den en av de to fargekombinasjonene som Lowpro Photo Acrive-ryggsekkene tilbys i. (Pressefoto: Lowepro)

Lowepro Photo Active-sekkene kommer i to fargekombinasjoner og to størrelser. Fargene er enten en kombinasjon av mørk grått og sort eller blått og sort.

Lowepro Photo Active BP 200 AW 

 • Et fullformat DSLR-kamera eller speilløs pro-modell med standard zoomobjektiv
 • Et større objektiv, f.eks. 70-200mm f/2.8
 • Mikrofoner, videobelysning eller blits og lader
 • Et kompakt stativ eller GorillaPod
 • Gåstaver på utvendige festepunkter
 • 13-tommers laptop/nettbrett eller 2-liters drikkesystem (ikke inkludert)
 • Kompakt kamerastabilisering (gimbal) eller drone, f.eks. DJI Mavic

Lowepro Photo Active BP 300 AW

Lowepro Photo Active
Her er Lowepro Photo Active-ryggsekkene i fargekombinasjonen grått og sort. (Pressefoto: Lowepro)
 • Et fullformat DSLR-kamera eller speilløs pro-modell med standard zoomobjektiv
 • To ekstra objektiv, inklusive et 70-200mm f/2.8
 • Mikrofoner, videobelysning eller blits og lader
 • Et kompakt stativ eller GorillaPod
 • Gåstaver på utvendige festepunkter
 • 15-tommers laptop/større nettbrett eller 3-liters drikkesystem (ikke inkludert)
 • Kompakt kamerastabilisering (gimbal) eller drone, f.eks. DJI Mavic

Prisene

Lowepro Photo Active BP 200 AW vil koste cirka 1.700 kroner, mens storebror Lowepro Photo Active BP 300 AW får en pris på cirka 2.000 kroner. Leveringen av de nye fotoryggsekkene starter i juli 2019, melder importøren, Focus Nordic Norway.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.