Fujifilm pynter seg i grått

Fujifilm X-Pro2
GRAFITTGRÅTT: Den nye versjonen av Fujifilm X-Pro2 i mørk, grafittgrå farge. (Foto: Fujifilm)

Nyheten fra Fujifilm som sammenfalt med åpningen av CES-messen, var at Fujifilms toppmodeller nå fås i grafittgrått.

Med andre ord en forholdsvis ikke-teknologisk nyhet fra Fujifilm denne gang.

Det dreier seg om Fujifilms retro-pregede modeller X-Pro2 og X-T2.

Fujifilm X-Pro2
GRAFITTGRÅ VIDVINKEL: Til X-Pro2 kommer det en grafittgrå versjon av 23 mm-vidvinkelobjektivet. (Foto: Fujifilm)

Førstnevnte, X-Pro2, som er et Leica/rammesøker-inspirert kamera, vil fås kjøpt med modellbetegnelsen Fujifilm X-Pro2 Graphite Edition, mens modellen med speilrefleks-utseende, X-T2, kommer med betegnelsen Fujifilm X-T2 Graphite Silver Edition.

Sistnevnte er for ordens skyld et speilløst kamera.

Fra sort til grått

Frem til nå har de to kameraene bare vært tilgjengelig i sort utførelse, men fra slutten av januar i år kommer de altså også i en ny utførelse der topp og bunn, altså de fleste metalloverflatene, er grå.

I den engelsk-språklige pressemeldingen står det riktignok at den gråfargede X-Pro2-modellen blir tilgjengelig 9. mars, mens den nordiske pressemeldingen altså opererer med slutten av januar.

Fujifilm X-T2
X-T2 GRAPHITE SILVER: Fujifilm X-T2 i den nye litt lysere grafittgrå fargen. (Foto: Fujifilm)

X-T2 har «Silver» med i modellnavnet i tillegg til «Graphite», og denne fargen er noe lysere sølvgrå enn på X-Pro2, som har fått en mørkere gråfarge.

Grafitt-fargen

Fargebetegnelsen grafitt har sammenheng med karbonmineralet grafitt, som er mørkt grått eller gråsvart. Den mørke gråfargen i grafitt skyldes at elektronene absorberer mye lys i dette materialet, ifølge Wikipedia.

Fujifilm X-T2
SØLVGRÅ BLITS: Til den sølvgrå versjonen av X-T2 kan man få en matchende blits. (Foto: Fujifilm)

X-Pro2 Graphite Edition vil selges i en pakkeløsning sammen med et vidvinkelobjektiv og en solblender i farge som matcher den nye kamerafargen. Objektivet er Fujinon XF23mm F2 R WR. Foreløpig har jeg bare fått tilsendt pressemelding med svensk prisinformasjon – i Sverige vil pakken koste cirka 24.000 svenske kroner.

X-T2 Graphite Silver Edition kommer med blitsskodeksel i aluminium og en matchende blits med betegnelsen EF-X8, samt en bærerem i lær. Kamerahus-prisen er 19.000 svenske kroner.

Prisjakt.no opererer for ordens skyld med noe lavere priser i norske kroner på dagens utgaver av de to kamerahusene.

X-Pro2 har vært i salg i omtrent ett år, mens X-T2 kom i butikkene sist sommer.

Allværskamera

Fujifilm har for øvrig nå introdusert et allværskamera, Fujifilm Finepix XP120. Kameraet skal tåle vanntrykk ned til 20 meter og fall fra høyde på 1,75 meter, og fuktighets- og støvbeskyttelsen gjøre at det skal kunne brukes under de fleste forhold.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.