Gimbal for kamera på 4,5 kg

Zhiyun Crane 3 Lab
I JANUAR: Zhiyun Crane 3 lab kommer på det norske markedet i januar. (Foto: Zhiyun)

Zhiyun-gimbalene tåler stadig tyngre kamerautstyr. Nå kommer Zhiyun Crane 3 Lab, som kan bære kamera og optikk på opptil 4,5 kg.

Dette er 1,3 kg mer enn forgjengeren Zhiyun Crane 2, som på sin side representerte en økning på 50 prosent fra sin forgjenger med tanke på maksimal kameravekt.

LES OGSÅ: – Lurt å filme i 4K

Mens en del av gimbalene – kamerastabilisatorene – på markedet bare tåler vekten av et mobilkamera, et kompaktkamera eller til nød et lett speilløst kamera med et lite objektiv, er kinesiske Zhiyun blant dem som også leverer timbaler myntet på bruk med profesjonelt kamerautstyr.

Mindre belastning på fotografen

Nykommeren Zhiyun Crane 3 Lab har i tillegg et nytt grep som skal gi mindre belastning på fotografen. Blant de øvrige nyhetene er raskere innstilling og støtte for eksterne zoom- og fokusmotorer.

Zhiyun Crane 3 Lab
FOR PROFF-KAMERAER: Zhiyun Crane 3 Lab er utviklet med tanke på fotografer som vil bruke profesjonelt kamerautstyr med tung optikk. (Foto: Zhiyun)

Zhiyun-folkene kaller selv den nye gimbalen for selskapets flaggskip. Crane 3 Lab skal gi en god arbeidsposisjon for alle typer filminnspillinger, uavhengig av om man jobber med lette speilløse kameraer eller profesjonelle speilreflekskameraer med tunge og lyssterke zoomobjektiver, ifølge pressemeldingen fra den norske importøren, Focus Nordic.

Driftstid på 7,5 timer

Crane Lab 3 bruker de samme batteriene som brukes i Crane og Crane 2. De gir en driftstid på 7,5 timer og lades på fire timer via stabilisatorens USB-port.

LES OGSÅ: Ny gimbal for speilløse kameraer

 Den nye kamerastabilisatoren fra Zhiyun har fått et nytt balanseringssystem med en sperre på hver akse. Løsningen tillater at man låser visse akser samtidig som man balanserer en annen, noe som skal forenkle bruken. Innstillingen man har valgt, kan dessuten lagres slik at man starte innspillingen raskt med samme innstilling under nye opptak for eksempel dagen etter.

Gimbalen har støtte for følgefokus og kan utstyres med zoom-motorer fra Zhiyun – det siste er imidlertid tilleggsutstyr.

OLED-skjerm

Brukergrensesnittet skal være inspirert av fly-joysticks. Håndtaket har lett tilgjengelige knapper og innstillingshjul, i tillegg til en tydelig OLED-skjerm som viser tilkoblingsstatus, batteri nivå, stabilisatormodus og flere kamerainnstillinger.

Crane 3 Lab gjør det mulig å opprette en trådløs tilkobling til en mobiltelefon, som kan brukes som en avansert kontrollenhet. Mobilen kan fungere som monitor med støtte for trådløs videooverføring i Full HD-modus – 1080p.

Med hjelp av en app kalt Zy Play, som er tilgjengelig både for iOS og Android, får man støtte for enda flere avanserte funksjoner som panorama, time laps og andre funksjoner knyttet til bevegelse og lange eksponeringstider.

LES OGSÅ: Hjelp til proff video med mobilen

Gimbalen har en oppgitt vekt på 1.880 gram.

Prisen

Zhiyun Crane 3 Lab begynner å leveres på det norske markedet i januar. Prisen vil ligge på rundt 9.700 kroner. Forgjengeren Zhiyun Crane 2 ligger nå ute hos norske forhandlere med pris på rundt 6.500 kroner.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.