Annonser

Kameranytt

Innhold

Google Bilder
FIRE NYHETER: Google er klar med nyheter for dem som bruker Google Bilder til å holde styr på bildene sine.

Google og Apple fortsetter å duellere om hvem som lager det beste gratis-bildeprogrammet. Nå er Google ute med fire nyheter til Google Bilder.

Google Bilder, eller Google Photos på engelsk, har fått fire nye funksjoner som alle er med på å demonstrerer Google maskinlæringsteknologi.

Kryssplattform-bildeverktøyet fra Google har helt siden starten i mai 2015 hatt ord på seg for å ha mye innebygd intelligens. Programmet kan selv bearbeide store bildemengder og ganske raskt finne frem til personer, steder og ting.

Disse egenskapene innen maskinlæring har Google nå tatt et steg videre.

Minneverdige bilder

Med utgangspunkt i nye bilder av personer vil Google Bilder nå hente frem igjen minneverdige bilder av de samme personene langt tilbake i tid. Google håper dette vil gjøre det lettere å hente fram dine kjæreste minner, skriver Google på sin nyhetsblogg.

Høydepunkter

En annen ny funksjon er at programmet skal være i stand til å hente frem nylige høydepunkter blant bildene dine. Eksempelet som Google gir, er at hvis man har tatt mange bilder av for eksempel et barn, vil det rett som det er poppe opp et bilde som viser det beste fra den siste måneden.

Google tror dette blir en populær funksjon blant besteforeldre.

Video-animasjoner

Google Bilder har helt fra begynnelsen av kunne lage små animasjoner av bilder som ligner på hverandre. Nyheten nå er at programmet også kan lage animasjoner basert på videoklipp. Programmet søker opp segmenter som viser mye aktivitet, for eksempel når noen stuper ut i svømmebassenget, og lager en kort videosnutt som det er lett å dele.

Roterer bilder

Den fjerde og siste nyheten i denne runden er at programmet leter gjennom bildesamlingen, og hvis den finner bilder som er blitt lagret liggende, vil man få frem et forslag som skal gjøre det lett å snu bildene riktig vei.

Nyhetene er tilgjengelig både for dem som administrerer bildene sine i nettleser på Windows-pc eller Mac og for dem som arbeider med bildene på mobil eller nettbrett, både iOS-enheter og Android-enheter.

Les mer hos Google.

Annonser