GoPro HERO6 Black er Årets videoprodukt

GoPro HERO6 Black
ÅRETS VIDEOPRODUKT-VINNER: GoPro HERO6 Black. (Foto: GoPro)
GoPro HERO6 Black
ÅRETS VIDEOPRODUKT-VINNER: GoPro HERO6 Black. (Foto: GoPro)

Ett actionkamera og to droner havnet i finalekampen om prisen «Årets videoprodukt 2017/18). Actionkameraet GoPro HERO6 Black vant.

[toc] Fagbladet Elektronikkbransjen har kåret årets produkt i 15 kategorier, og GoPro HERO6 Black gikk seirende ut av kampen om Årets videoprodukt.

GoPro HERO6 Black

Elektronikkbransjen skriver i begrunnelsen at det til nå kraftigste videokameraet fra GoPro kommer med filming i 4K med opptil 60 bilderuter i sekundet, og i 1080p med opptil 240 bilderuter i sekundet.

LES OGSÅ: Nå kommer «layflat-fotobøkene»

GoPro HERO6 Black er utstyrt med produsentens spesialdesignede GP1-bildeprosessor. HERO6 skal også ha fått den mest avanserte bildestabilisatoren hittil. Det er mulig å ta opptak og bilder i både RAW-format og HDR-modus.

HERO6 har innebygd WiFi og Bluetooth, GPS, akselerometer og gyroskop. Kamerahuset er robust og vanntett ned til ti meter, og det er kompatibelt med de fleste tilbehørene i GoPro Mount-serien, skriver Elektronikkbransjen i sin omtale av vinnerproduktet.

GoPro HERO6 Black koster litt i overkant av 5.600 kroner, ifølge Prisjakt.no.

DJI Mavic Pro Platinum

Det var to droner fra DJI som kom på finaleplass sammen med GoPro-kameraet. Det ene var DJI Mavic Pro Platinum. Elektronikkbransjens omtale av produktet lyder slik:

DJI Mavic Pro Platinum
I FINALEN: DJI Mavic Pro Platinum. (Foto: DJI)

Den nye dronen fra DJI kan fly opptil 64 km/t, og har en rekkevidde på opptil sju kilometer med OcuSync. Batterilevetiden er oppgitt til 27 minutter, og dronene skal lett kunne pakkes ned for enkel frakt.

LES OGSÅ: Slutt på kameraer som julegave?

Kameraet har fått ekte 4K og en forbedret bildestabilisator. Med Obstacle Avoidance-sensoren skal man unngå krasj, og nøyaktig posisjon sikres av GPS- og GLONASS-støtte. Dronen kontrolleres via mobilen eller nettbrettet via WiFi.

Prisen på DJI Mavic Pro Platinum er 12.500 kroner.

DJI Spark

Den andre DJI-dronen i finalen var DJI Spark. Produktet omtales slik av juryen:

DJI Spark
I FINALEN: DJI Spark. (Foto: DJI)

Dronen DJI Spark kompakt nok til å passe i håndflaten din, og har et integrert kamera med 1/2,3-tommers sensor som spiller inn video i Full HD 1080p-oppløsning i 30 fps, eller 12 megapikslers stillbilder. Slingrebøylen har stabilisering på to akser.

LES OGSÅ: Sony vant pris i Norge

Strømming av HD-opptak fra flyturen gjøres direkte til smarttelefon. Et 82-graders objektiv gir opptak i vidvinkel, og appen gir mulighet for enkel deling av opptakene. Sensorene i front gjør at dronen oppdager hindringer.

Prisen for dette produktet ligger på 5.200 kroner.

Juryen

Fagjury i videoproduktsjangeren var Jon Dahle (Elkjøp/Lefdal), Peter Andersson (NetOnNet), Alf Leifseth (Power), Bjørn Erik Skjelbred (Komplett), Erik Faarlund (Foto.no), Kristoffer Møllevik (Tek.no) og Stian Sønsteng (Elektronikkbransjen).

Årets Videoprodukt Elektronikkbransjen
ÅRETS VIDEOPRODUKT: GoPro HERO6 Black er «Årets videoprodukt 2017/2018». Prismottakere var Bent Broklev (t. v.) og Are Pedersen fra Response Nordic. (Foto: Tore Skaar)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.