GoPro HERO6 Black er Årets videoprodukt

GoPro HERO6 Black
ÅRETS VIDEOPRODUKT-VINNER: GoPro HERO6 Black. (Foto: GoPro)
GoPro HERO6 Black
ÅRETS VIDEOPRODUKT-VINNER: GoPro HERO6 Black. (Foto: GoPro)

Ett actionkamera og to droner havnet i finalekampen om prisen «Årets videoprodukt 2017/18). Actionkameraet GoPro HERO6 Black vant.

[toc] Fagbladet Elektronikkbransjen har kåret årets produkt i 15 kategorier, og GoPro HERO6 Black gikk seirende ut av kampen om Årets videoprodukt.

GoPro HERO6 Black

Elektronikkbransjen skriver i begrunnelsen at det til nå kraftigste videokameraet fra GoPro kommer med filming i 4K med opptil 60 bilderuter i sekundet, og i 1080p med opptil 240 bilderuter i sekundet.

LES OGSÅ: Nå kommer «layflat-fotobøkene»

GoPro HERO6 Black er utstyrt med produsentens spesialdesignede GP1-bildeprosessor. HERO6 skal også ha fått den mest avanserte bildestabilisatoren hittil. Det er mulig å ta opptak og bilder i både RAW-format og HDR-modus.

HERO6 har innebygd WiFi og Bluetooth, GPS, akselerometer og gyroskop. Kamerahuset er robust og vanntett ned til ti meter, og det er kompatibelt med de fleste tilbehørene i GoPro Mount-serien, skriver Elektronikkbransjen i sin omtale av vinnerproduktet.

GoPro HERO6 Black koster litt i overkant av 5.600 kroner, ifølge Prisjakt.no.

DJI Mavic Pro Platinum

Det var to droner fra DJI som kom på finaleplass sammen med GoPro-kameraet. Det ene var DJI Mavic Pro Platinum. Elektronikkbransjens omtale av produktet lyder slik:

DJI Mavic Pro Platinum
I FINALEN: DJI Mavic Pro Platinum. (Foto: DJI)

Den nye dronen fra DJI kan fly opptil 64 km/t, og har en rekkevidde på opptil sju kilometer med OcuSync. Batterilevetiden er oppgitt til 27 minutter, og dronene skal lett kunne pakkes ned for enkel frakt.

LES OGSÅ: Slutt på kameraer som julegave?

Kameraet har fått ekte 4K og en forbedret bildestabilisator. Med Obstacle Avoidance-sensoren skal man unngå krasj, og nøyaktig posisjon sikres av GPS- og GLONASS-støtte. Dronen kontrolleres via mobilen eller nettbrettet via WiFi.

Prisen på DJI Mavic Pro Platinum er 12.500 kroner.

DJI Spark

Den andre DJI-dronen i finalen var DJI Spark. Produktet omtales slik av juryen:

DJI Spark
I FINALEN: DJI Spark. (Foto: DJI)

Dronen DJI Spark kompakt nok til å passe i håndflaten din, og har et integrert kamera med 1/2,3-tommers sensor som spiller inn video i Full HD 1080p-oppløsning i 30 fps, eller 12 megapikslers stillbilder. Slingrebøylen har stabilisering på to akser.

LES OGSÅ: Sony vant pris i Norge

Strømming av HD-opptak fra flyturen gjøres direkte til smarttelefon. Et 82-graders objektiv gir opptak i vidvinkel, og appen gir mulighet for enkel deling av opptakene. Sensorene i front gjør at dronen oppdager hindringer.

Prisen for dette produktet ligger på 5.200 kroner.

Juryen

Fagjury i videoproduktsjangeren var Jon Dahle (Elkjøp/Lefdal), Peter Andersson (NetOnNet), Alf Leifseth (Power), Bjørn Erik Skjelbred (Komplett), Erik Faarlund (Foto.no), Kristoffer Møllevik (Tek.no) og Stian Sønsteng (Elektronikkbransjen).

Årets Videoprodukt Elektronikkbransjen
ÅRETS VIDEOPRODUKT: GoPro HERO6 Black er «Årets videoprodukt 2017/2018». Prismottakere var Bent Broklev (t. v.) og Are Pedersen fra Response Nordic. (Foto: Tore Skaar)
Toralv Østvang

I 50 år har jeg vært journalist i dagspresse og teknologi-medier, blant annet de norske utgavene av PC World, Macworld og Computerworld. Er pensjonist, men følger den digitale kamerautviklingen på min nyhetsblogg.

Del dette innlegget med andre

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonneér på Kameranytts nyhetsbrev

Da får du melding i e-postkassen din hver gang Kameranytt publiserer en ny artikkel

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.

Hold deg oppdatert

Abonnér på nyhetsbrevet!

Da får du en e-postmelding hver gang Kameranytt publiserer en artikkel.

Kameranytt deler ikke informasjon om sine abonnenter med noen.

Abonnement blir aktivert ved hjelp av e-postmelding for bekreftelse. Sjekk søppelpost hvis e-postmeldingen ser ut til å utebli.