GoPro-kameradrone friskmeldt

GoPro Karma
FLYR IGJEN: GoPro Karma er kommet i salg igjen etter tilbakekallingen i fjor høst. (Foto: GoPro)
GoPro Karma
FLYR IGJEN: GoPro Karma er kommet i salg igjen etter tilbakekallingen i fjor høst. (Foto: GoPro)

Etter flere krasjmeldinger ble GoPros kameradrone Karma trukket tilbake fra markedet i fjor høst. Nå er batteriproblemene løst og dronen kommet i salg igjen.

[toc] Den kjente actionkameraprodusenten GoPro gikk på en smell i november i fjor da det kom flere meldinger om at selskapets nye flaggskipsprodukt, kameradronen Karma, hadde krasjet.

Traff nesten folk

Meldingene ble bekreftet av flere videoer som ble lagt ut og som dokumenterte hvordan dronen mistet strømtilførselen fra batteriet i lufta og falt til jorden. Minst én av videoene viste at folk på bakken var nær ved å bli truffet.

GoPro-selskapet tok meldingene på alvor, og selv om det på supportsidene til GoPro står at det bare var kommet inn et lite antall slike meldinger, besluttet selskapet likevel å trekke dronen fra markedet i november i fjor.

Rundt 2.500 enheter var solgt da GoPro besluttet å tilbakekalle Karma-dronen. Kunder som leverte tilbake alle komponentene som fulgte med dronen, ble lovt full refusjon av kjøpesummen.

Tilbakekallingen vakte oppsikt og fikk mye medieomtale, og ifølge nettstedet PetaPixel har hendelsen bidratt til kraftig fall i GoPros aksjekurs.

Karma-dronen var ment å skulle være et viktig kort i GoPros kamp mot erkerival DJI i dronemarkedet. DJIs nye drone Mavic har høstet til dels mye bedre testomtale enn Karma-dronen, ifølge nettstedet. Da er en tilbakekalling virkelig som å strø salt i såret.

Nye batterihengsler

Nå skal GoPro-folkene ha greid å løse problemet, som ifølge selskapet hadde sammenheng med at hengslene som holder batteriet på plass, var for dårlige. GoPro har designet en ny festeanordning som skal hindre at dette skjer på de oppdaterte modellene, ifølge en melding på GoPros supportsider.

Bortsett fra det nye batterifestet er dronen som nå er kommet i salg igjen, nøyaktig likeens som de som opprinnelig ble levert, heter det.

I Norge til våren

GoPro Karma-dronen vil koste cirka 11.500 kroner i Norge. Da er GoPro-kameraet Hero5 Black inkludert i pakkeløsning, men dronen er også kompatibel med andre GoPro Hero-actionkameraer. Kjøpt uten kamera vil dronen koste cirka 8.500 kroner.

På GoPros nettsider står det at dronen kommer i salg snart – «coming soon» – men det kan nok fortsatt bli litt ventetid. Ifølge fotonettstedet PetaPixel vil Karma-dronen komme i salg utenfor USA først til våren.

Nedenfor finner du en PR-video fra GoPro om Karma-dronen.

GoPros egen beretning om Karma-problemene, tilbakekalling og relanseringen, kan du lese i GoPros artikkel med tittelen Karma is back.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.