Gratis Canon-leie i sommer

Canon EOS M50
TIL FJELLS: Et av de første eksemplarene av Canon EOS M50 fotografert i det norske påskefjellet. (Foto: Toralv Østvang)
Canon EOS M50
M50: Canon låner i sommer ut 60 stk. Canon EOS M50 til fotointeresserte i Norden. Her et bilde av kameraet i mer vinterlige omgivelser – fra testomtalen her hos Kamerablogg.no i vinter. (Foto: Toralv Østvang)

Er du blant de heldige, kan du få leie et Canon EOS M50 i sommer – og betale med bildene du tar.

[toc] Utspillet fra Canons nordiske avdelinger er naturligvis et markedsføringstiltak som har til hensikt å skape mer blest om Canons nyeste speilløse systemkamera, Canon EOS M50.

LES OGSÅ: PRØVD: Canon EOS M50 i salg

Kampanjen kan dessuten ses i lyset av kampen om hjertene som nå pågår mellom kamerabransjen og mobilprodusentene.

60 kameraer lånes ut

Kampanjen går ut på at 60 personer i Norden får låne et M50-kamera i tre uker. «Leien» for kameraet betaler man i form av å legge ut bilder på Canons nordiske Instagram-konto.

I det hele tatt står Instagram sentralt i kampanjen, både i prosessen med å bli en av de 60 utvalgte som får låne/leie et Canon-kamera og i forbindelse med visningen av bildene man tar med M50-kameraet – hvis man er blant de heldige som får låne et slikt kamera.

LES OGSÅ: Canon-speilløst med 4K-video

Kampanjen følger konseptet «Live for the Story», en kommunikasjonsplattform som oppfordrer folk til å dele historier, skriver Canon i pressemeldingen om kampanjen.

Slik gjør du det

SYSTEMKAMERA ELLER MOBILKAMERA? – I dag tar så å si alle bilder. Men alle har kanskje ikke fått oppleve gleden med å fotografere med et kvalitetskamera, sier kommunikasjonsansvarlig hos Canon Norge, Trond Gjertsen. (Foto: Canon)

Man starter med å laste opp sine beste bilder til Instagram med emneknaggen #rentacanon. En jury som Canon har opprettet, går igjennom bildene som blir lastet opp og velger til sammen 60 bidragsytere fra de nordiske landene som får låne kamera. De som blir valgt ut, får en kobling til en nettside der de registrerer seg, og kort tid senere får de utlevert et Canon EOS M50 systemkamera som de kan låne i tre uker.

Bildene som tas i forbindelse med sommerkampanjen, publiseres på Canons nordiske Instagram-konto @canonnordic, altså med emneknaggen #rentacanon.

Canons sommerkampanje er utarbeidet i samarbeid med utvalgte nordiske fotografer og såkalte påvirkere eller «influencers» – som for eksempel kan være bloggere (NB: Kamerablogg.no er ikke involvert i kampanjen).

Disse samarbeidspartnerne vil lage sine egne tolkninger av «firsts», som er begrepet Canon bruker om fotokonseptet: At man skal fotografere det magiske øyeblikket når man opplever eller gjør noe for første gang. Poenget er å oppbevare disse minnene i best mulig bildekvalitet, ifølge kommunikasjonsansvarlig Trond Gjertsen hos Canon Norge.

Blant de profesjonelle fotografene som har samarbeidet med Canon om kampanjen, er norske Samuel Taipale.

Bakteppet

Når Canon snakker om å bevare minne med best mulig bildekvalitet, har nok det sammenheng med kamerabransjens behov for å få frem budskapet om at bilder tatt med «ordentlige» kameraer blir bedre enn bildene man tar med mobilkamera. Som vi alle vet, er kamerabransjen og mobilbransjen i full krig om dette for tiden.

Man kan lese mer om kampanjen på Canons nettsted canon.no/summer2018.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.