Hasselblad for under 3.000,-

Hasselblad True Zoom
SNAP-ON: Med magneter hektes Hasselblad True Zoom på Moto-mobiler. (Foto: Lenovo)
Hasselblad True Zoom
SNAP-ON: Med magneter hektes Hasselblad True Zoom på Moto-mobiler. (Foto: Lenovo)

Svenske Hasselblad er kjent for kameraer til flere hundre tusen kroner. Nå kommer et nytt Hasselblad-kamera til Norge. Pris: 2.990 kroner.

Hasselblad True Zoom er navnet på det nye kameraet. Stikkord for kameraet er 10x optisk zoom, blits basert på Xenon-lys og mulighet til å ta bilder i Raw-format.

Det er imidlertid en spesiell forutsetning som må oppfylles for at man skal få brukt kameraet. Man må ha en smartmobil fra Motorola Mobile, nærmere bestemt en av Moto Z-modellene.

Et magnetisk «snapp»

Så tar man og «snapper» Hasselblad-mobilkameraet på Moto Z-mobilen med magnetisk tilkobling, og vips! så har man et mobilkamera med bedre spesifikasjoner enn de fleste på markedet.

Kameraet blir en integrert del av mobilen og lagrer bildene i kameraets eget lagringsminne. Når kameraet snapper inn på mobilen, starter det opp umiddelbart uten behov for noen restart eller tilkoblingsprosedyre av noe slag.

Bildesensoren i kameraet er en 12 megapikslers CMOS-sensor. Zoomomfanget på objektivet tilsvarer 25-250 mm. Kameraet har optisk bildestabilisator og kan ta opp video i Full HD, altså 1080p.

Bildene man tar, kan lagres på Google Photos, Googles skybaserte fototjeneste. Her får man to års ubegrenset lagringsplass.

Hvor bra er Hasselblad-kameraet?

Hvor bra kameraet er, vet jeg egentlig ikke, for jeg har ikke prøvd det. Men det har fått litt blandet mottakelse.

På den positive siden byr kameraløsning altså på hele 10x optisk zoom, noe som gir mye høyere bildekvalitet når man zoomer inn på et motiv enn om man bruker digital beskjæring, slik det gjøres på mobiltelefoner flest. Da sitter man gjerne igjen med et uskarpt og kornete «telebilde».

Kritikken er først og fremst at kameraet er tregt i oppstart og dessuten både zoomer og fokuserer langsomt. Dessuten etterlyses det ekstra lagringsplass i kameraet til å supplere lagringsplassen i mobilen.

Noe av denne kritikken finner du i en uavhengig YouTube-videoomtale av Hasselblad True Zoom nederst i denne artikkelen.

Projektor og høyttaler

Andre Moto Mods-produkter kan gjøre mobilen om til en filmprojektor, til en kraftig høyttaler eller til sitt eget lille kraftverk med et solid snap-on-batteri som skal gi strøm nok til 50 timers bruk. Alt sammen med den samme magnet-tilkoblingen som Hasselblad-kameraet.

Moto Z med 32 GB lagringsplass ligger på i underkant av 6.500 kroner. Moto Z Play koster et par tusen kroner mindre, ifølge et kjapt søk på Prisjakt.no.

Du kan lese mer om det nye Hasselblad-konseptet på Motorolas nettsted. Motorola Mobile eies for øvrig av Lenovo.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.