Her er de norske Sigma-prisene

Sigma 45mm F/2.8 DG DN Contemporary
SIGMA FT: Pressebildene fra Sigma viser de nye objektivene plassert på Sigmas nye ft-kamera, som jeg kommer tilbake med en omtale av i neste uke. Her er det nye 45 mm lettvekter-objektivet på bare 215 gram. (Pressefoto: Sigma)
Sigma 45mm F/2.8 DG DN Contemporary
SIGMA FT: Pressebildene fra Sigma viser de nye objektivene plassert på Sigmas nye ft-kamera, som jeg kommer tilbake med en omtale av i neste uke. Her er det nye 45 mm lettvekter-objektivet på bare 215 gram. (Pressefoto: Sigma)

Sigma har lansert tre nye objektiver for Sony E-fatning og den nye L-fatningen som Sigma, Leica og Panasonic står sammen om. Her er de norske prisene på de nye objektivene.

[toc] De tre nye Sigma-objektivene består av et forholdsvis lite og lett normalobjektiv med brennvidde på 45 mm, samt to større, tyngre og forholdsvis lyssterke objektiver som ligger en del høyere oppe på prisskalaen. Det ene er en 35 mm-vidvinkel med lysstyrke på f/1,2, mens det andre er en vidvinkel-zoom med brennviddeomfang 14-24 mm og lysstyrke f/2,8 gjennom hele zoomområdet.

Alle de tre nye Sigma-objektivene er optimalisert for fullformat-kameraer, selv om de også kan brukes på APS-C-kameraer med E- eller L-fatning.

Kompakt standardobjektiv

De som har etterlyst et større utvalg av lette og kompakte objektiver til de nye speilløse kameraene på markedet, til en mer overkommelig pris enn de lyssterke superobjektivene som leverandørene ser ut til å ha fokusert mest på hittil, kan glede seg over at Sigma nå har svart på denne bønnen. Det nye Sigma 45 mm-objektivet, med en brennvidde som definitivt er i tråd med definisjonen av et normalobjektiv, har grei lysstyrke på f/2,8 og en beskjeden vekt på 215 gram. Diameteren er på 64 mm og lengden 46,2 mm.

Sigma 45mm F/2.8 DG DN Contemporary
45 MM: Her er Sigma 45mm F/2.8 DG DN Contemporary. (Pressefoto: Sigma)

45 mm-objektivet består av åtte linseelementer fordel på sju grupper, har en blender med sju lameller, og minste blenderåpning er f/22.

Sigma sier at selskapet har lagt vekt på at objektivet skal ha særdeles god bokeh på full blenderåpningen, mens objektivet naturligvis tegner skarpere også i kantene når det er nedblendet.

Det nye standard-objektivet fra Sigma hører hjemme blant selskapets objektiver som har betegnelsen Contemporary, som signaliserer objektiver til moderat pris.

Lyssterk vidvinkel

Sigma 35mm F/1.2 DG DN Art har et navn som indikerer at det er et mye større og dyrere objektiv enn 45-millimeteren. Lysstyrken f/1,2 viser dette, og det gjør også Art-betegnelsen, som brukes om Sigmas beste og ofte også dyreste objektiver. 

Sigma 35mm F/1.2 DG DN Art
35 MM: Dette er Sigma 35mm F/1.2 DG DN Art. (Pressefoto: Sigma)

35 mm f/1,2-objektivet er ikke noe unntak. Det veier godt over kiloen, eller 1.090 gram, for å være nøyaktig, har en diameter på 87,8 mm og en lengde på 136,2 mm, og består av hele 17 linseelementer fordelt på 12 grupper.

I det hele tatt er nok dette et objektiv for kravstore fullformat-fotografer.

Art-zoom

Også det nye zoomobjektivet er plassert i Sigmas Art-familie: Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art.

Sigma 14-24mm F/2.8 DG DN Art
14-24 MM: Og her er Sigma 14-24mm F/2.8 DG DN Art. (Pressefoto: Sigma)

Heller ikke dette er noen lettvekter, men med tanke på brennvidde og lysstyrke er vel vekten grei nok, på 795 gram. Diameteren er 85 mm og lengden 131 mm. Objektivet består av 18 linseelementer i 11 grupper, blenderen har 11 lameller, og minste blenderåpning er F/22.

Prisene

Sigma 45mm F/2.8 DG DN Contemporary vil få en veiledende pris i Norge på cirka 6.000 kroner. Sigma 14-24mm F/2.8 DG DN Art vil koste cirka 15.500 kroner, og det samme vil Sigma 35mm F/1.2 DG DN Art gjøre.

Scandinavian Photo varsler identiske priser på versjonene med L-fatning og med Sony FE-fatning.

To av objektivene har en forventet salgsstart i Norge i august. Dette er 45 mm-objektivet og 35 mm-objektivet. Det nye zoomobjektivet 14-24 mm ventes i salg i Norge i september. Tidspunktene for salgsstart er ikke endelig bekreftet.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.