Kameranytt.no

HTC med justerbar bokeh

HTC U11 Eyes
BOKEH: HTC har lansert ny mobil med dobbelt selfie-kamera der man kan justere bokeh-effekten. (Foto: HTC)
HTC U11 Eyes
BOKEH: HTC har lansert ny mobil med dobbelt selfie-kamera der man kan justere bokeh-effekten. (Foto: HTC)

HTC utvider sitt U11-spekter og lanserer nå en variant – HTC U11 Eyes – med dobbelt selfie-kamera. Dermed kan man selv justere bokeh-effekten.

[no_toc] Mobilkameraene har i de fleste situasjoner en nesten uendelig dybdeskarphet fordi både bildebrikken og optikken er så ekstremt miniatyrisert. Du må gå svært tett innpå et motiv for at bakgrunnen skal få antydning til uskarphet.

Uskarp bakgrunn

I mange situasjoner er det store dybdeskarphetsområdet en fordel, men i portretter og andre typer nærbilder, for eksempel når man tar bilde av en blomst tett innpå, ønsker man at bakgrunnen skal være uskarp, myk og vakker, slik at hovedmotivet fremheves.

LES OGSÅ: Samsung med dobbeltkamera

Apple og andre mobilprodusenter har prøvd å løse dette på forskjellig vis, blant annet ved å utstyre noen av mobilene sine med dobbelt kamera som i samarbeid med elektronikken greier å skape en kombinert optisk/digital bokeh i portrettbilder. Dette gjelder for eksempel iPhone 7 Plus og 8 Plus samt den nye iPhone X.

Dobbelt frontkamera

HTC er nå på banen med en ny mobil der det er selfie-objektivet, altså frontkameraet på mobilen, som er blitt dobbelt. Dermed får man endelig mulighet til å ta selvportretter med vakker bokeh.

Den nye mobilen heter HTC U11 Eyes og er en variant av HTC-flaggskipsmodellen HTC U11, som Kamerablogg.no presenterte for leserne i august.

LES OGSÅ: Klem på HTC U11 for å ta bilder

Spesifikasjonen ser imidlertid ut til å være litt svakere enn U11, blant annet med litt lavere oppløsning på skjermen, 2.160 x 1.080 piksler i stedet for 2.560 x 1.440 piksler. 6-tommersskjermen har proporsjonene 18:9.

HTC U11 Eyes
FARGER: HTC U11 Eyes kommer i flere farger. (Foto: HTC)

Prosessoren er også litt svakere, Qualcomm Snapdragon 652 i stedet for Snapdragon 835.

«Portretter i studiokvalitet»

HTC sparer ikke på kruttet i sin omtale av den nye mobilen. Du kan ta «portretter i studiokvalitet», hevder HTC på sitt nettsted. Det er ikke sikkert at alle studiofotografer vil si seg enig, til tross for at U11 Eyes også har en «beauty-modus» til å pynte på ansiktene man tar bilde av. Digital sminke, med andre ord?

For øvrig merker vi oss at bokeh-effekten kan justeres av fotografen, også etter at bildet er tatt.

Frontkameraet har en oppløsning på fem megapiksler, mens hovedkameraet på den nye mobilen er på 12 megapiksler med lysstyrke f/1,7. Hovedkameraet kan ta bilder i Raw-format og har en del manuelle kontroller for dem som vil overstyre automatikken.

LES OGSÅ: Med iPhone 8 Plus på Times Square

Den ordinære HTC U11 koster nå fra rundt 5990 kroner med 64 GB lagringsplass, ifølge Prisjakt.no. Prisen på U11 Eyes i Norge er ikke kunngjort ennå og heller ikke om eller når mobilen blir tilgjengelig her til lands. Etter spesifikasjonene å dømme blir prisen trolig noe lavere enn på U11, tross det doble frontkameraet.

Se video med bokeh-demonstrasjon:

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.