Huawei P40 Pro rett til topps

Huawei P40 Pro
TOPPSCORE: Huawei P40 Pro har fått toppscore hos testnettstedet DxOMark. (Pressefoto: Huawei)

Huawei P40 Pro+ kommer ikke i salg før til sommeren. Forventningene hos den norske Huawei-ledelsen er imidlertid allerede skyhøye etter at det kjente test-nettstedet DxOMark fikk den vanlige P40 Pro til test og ga mobilkameraet den høyeste poengscore som nettstedet noensinne har gitt til et mobilkamera.

− Dette er skikkelig gøy. Vi visste at Huawei P40 Pro ville imponere, men resultatet er nesten i overkant bra med tanke på at det virkelige flaggskipet i serien, P40 Pro+, først kommer til sommeren, sier PR-sjef Anders Bigseth i Huawei Norge ifølge pressemeldingen som Huawei har sendt ut gjennom NTB Kommunikasjon.

I Norge vil Huawei levere tre modeller av den nye P40-generasjonen: Standard-modellen Huawei P40 og de to såkalte pro-modellene P40 Pro og P40 Pro+. Hovedforskjellen mellom standard-modellen og de to pro-modellene er at de to sistnevnte har et tele-periskopkamera som den rimeligste modellen mangler.

Kameranytt presenterte de nye Huawei-mobilene 27. mars. Du kan lese omtalen her:

LES OGSÅ: Norsk Huawei P40-promotering

128 poeng

Med en samlet score på 128 poeng har Huawei P40 Pro fått den høyeste poengsum noensinne i DxOMark-testene av mobilkameraer. P40 Pro fikk 140 poeng på fototesten og 105 poeng på videotesten, noe som altså ga en samlet karakter på 128 poeng.

Huawei P40 Pro
P40 PRO: Her er P40 Pro-modellen, med teleobjektiv tilsvarende 125 mm. (Pressefoto: Huawei)

Dette innebærer at P40 Pro i DxOMark-testen etterlater konkurrentene i støvet, skriver DxOMark selv i en kommentar til testen.

På resultatlisten er det i skrivende stund fire poeng ned til de to neste, som er Oppo Find X2 Pro og Xiaomi Mi 10 Pro, her med 124 poeng hver på kameratesten.

På de tre neste plassene finner vi to foregående Huawei-modeller, Mate 30 Pro 5G, Mate 30 Pro og Honor V30 Pro, som også er et Huawei-produkt, samt Xiaomi Mi CC9 Pro Premium.

Vi må helt ned på åttende plass før vi finner den første iPhone-modellen, iPhone 11 Pro Max, med 117 poeng.

DoXMark kjører en separat test på forside-kameraet, også kalt selfie-kameraet. Igjen havner Huawei P40 Pro øverst på pallen med 103 poeng.

Audiotesten foreligger det ingen karakter på ennå når det gjelder Huawei P40 Pro.

Kvantesprang

I konklusjonen skriver DxOMark at vanligvis får nye toppmodeller bare marginalt bedre karakter enn konkurrentene som er havnet øverst på karakterlisten før dem. Men denne gang er det annerledes. Et kvantesprang, med fire poengs ledelse på den forrige innehaveren av topp-plassen, heter det.

DxOMark skriver at Huawei P40 Pro får den usedvanlig høye DxOMark-karakteren fordi mobilkameraet er det beste eller et av de beste som DxOMark noensinne har testet i så å si alle kategorier.

Huawei P40 Pro
SILVER FROST: Spesialutgave av Huawei P40 Pro påskepyntet i en isende sølvfarge og snøkrystaller. (Pressefoto: Huawei)

Det er særlig zoomfunksjonen som omtales som imponerende, med bedre detaljvisning og lavere bildestøy enn konkurrentene over hele zoomomfanget, heter det.

Hovedkameraet omtales som kameraet med det beste autofokussystemet til dags dato.

Mobilen gir bedre bildekvalitet på nattbilder og bilder tatt i dårlig lys enn noen av konkurrentene som er testet til nå, og bokeh-simuleringen i portrett-modius er den beste som DxOMark har sett noensinne.

Bildekvaliteten til kameraet med ultravidvinkel-objektiv blir også omtalt som best i klassen, med et aldri så lite trekk for at brennvidden ikke er fullt så «ultra» som hos enkelte av konkurrentene. Ultra-vidvinkelobjektivet på Huawei P40 Pro og Pro+ har en brennvidde tilsvarende 18 mm, mens ultra-vidvinkelbrennvidden på iPhone 11 Pro Max tilsvarer 13 mm. Samsung er helt nede på 12 mm.

God på video også

DxOMark-folkene gir også Huawei Pr40 Pro pen omtale for videokvaliteten, blant annet med pluss i margen for effektiv bildestabilisering, levende farger under alle forhold, rask og nøyaktig autofokus med effektiv følgefokus og stort dynamisk omfang.

Kritiske merknader

Noen få kritiske merknader har DxOMark-folkene tatt med. De observerte enkelte bilder med unøyaktig fargegjengivelse og hvitbalanse, og tidvis litt undereksponering i sterkt lys, samt litt lav detaljgjengivelse i ansikter og sterk fargestøy i nattfoto-modus.

Huawei P40 Pro
240 MM: Med teleobjektiv med optisk brennvidde på hele 240 mm byr Huawei P40 Pro+ på gode muligheter til å fange detaljer i motiver langt unna. (Pressefoto: Huawei)

På videosiden kunne det blant annet dukke opp litt feilaktig hvitbalanse når man filmet i lyset fra vanlige innendørslamper, heter det.

Hele DxOMark-testen av Huawei P40 Pro kan du lese her.

I toppklassen

Alt i alt må Huawei være godt fornøyd med testomtalen hos DxOMark. På foto- og video-siden er P40 Pro-modellen altså helt i toppklassen akkurat nå.

Det gjenstår naturligvis å se hvordan konkurrentene etter hvert svarer på denne nye utfordringen, samt å se hvordan den kommende P40 Pro+ kommer ut av testen hos DxOMark.

Dessuten blir det spennende å se hvordan Huawei over tid håndterer utfordringene knyttet til at de nye mobilene deres er utestengt fra Googles programvare-univers. Tegn i tiden tyder på at dette vil gå bedre enn mange hadde fryktet, men jeg overlater til mobil-fagpressen å følge med på dette i detalj.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.