Kameranytt.no

Hvorfor video – og hvorfor nå?

Foto.no
GRÜNDER: Roar Sandvik, mangeårig gründer i norsk fotobransje og daglig leder hos Foto.no, har startet videoavdeling i Foto.no-butikken i Barcode-rekka like ved Oslo S. (Foto: Toralv Østvang)

Foto.no-gründer Roar Sandvik er overbevist om at foto og video etter hvert vil smelte sammen. Derfor har han og medarbeiderne startet videoavdeling.

Foto.no åpnet sin nye og store fotobutikk i Oslo sentrum i april, og nå er butikken nettopp supplert med en stor videoavdeling. Her vil man vil finne videoutstyr både for entusiaster og proffer – alt fra kameraer, stativer og miksere til opptakere, redigeringsløsninger og mye annet.

På åpningsdagen ble det holdt flere presentasjoner og foredrag om video-relaterte emner som Kamerablogg.no kommer tilbake til om kort tid.

Drømte om video

Bak etableringen av videoavdelingen ligger det også flere andre grunner enn Roar Sandviks vyer om en kommende sammensmeltning av foto- og videoteknologiene, blant annet mer historiske og personlige grunner.

LES OGSÅ: Foto.no trosser trendene

Sandvik har jobbet mye med videoprodukter tidligere, blant annet i sitt tidligere firma FotoVideo i Møllergata i Oslo – nå en butikk i den svenske Scandinavian Photo-kjeden. I tillegg drev han stort i markedet for prosumer-video på 1990-tallet.

– Derfor kriblet det i meg etter å komme i gang igjen med video, fortalte Sandvik i en samtale med Kamerablogg.no på åpningsdagen.

Flyter sammen

Etter lang fartstid i kamerabransjen har Sandvik noen av sine beste venner blant japanske teknologer, og fra dem har han fått innsikt i en del teknologisk utvikling som ennå er på et tidlig stadium, men som kan komme til å bety store omveltninger i foto- og videoverdenen, ikke minst på skjermsiden.

Foto.no
VIDEOSEMINAR: Foto.no inviterte til seminar om videorelaterte emner da videoavdelingen ble åpnet. Første foredragsholder var Martin Wallgren fra Panasonic. (Foto: Toralv Østvang)

– Vi vet at video og foto flyter sammen og at det vil gå mye fortere enn vi tror. Så foto er ikke bare foto og video er ikke bare video. Det er det som grunntanken, sier Sandvik.

Nøkkelpersoner på plass

På spørsmål fra Kamerablogg.no om hvorfor videosatsingen skjer akkurat nå, svarer han at det blant annet har sammenheng med at Foto.no har lykkes i å rekruttere flere nøkkelpersoner nettopp innenfor video og lydteknologi i senere tid.

LES OGSÅ: Kamerabransjen – en gammelmanns-bransje?

– Har timingen også noe med markedet å gjøre og at interessen for video begynner å bli stor?

– Ja, for så vidt, og i tillegg har vi fått inn flere nye merkevarer direkte, noe som gjør det billigere for kundene – det blir vinn/vinn for alle.

Advarer mot mobilfilming

– Video er jo nå alt fra filming med mobiltelefon til utstyr i millionklassen. Hvem er det egentlig dere skal nå?

– Det er nettopp derfor vi nå har sesjoner om video for mobilbrukere, for vi mener at den største feilen i hele markedet er at man tror mobiltelefonen har noe med noe annet å gjøre enn bare å skape minner der og da. Vi vet at skjermkvaliteten nå går en voldsomt bratt kurve oppover. Jeg tror at de som nå går og filmer med mobiltelefonen sin, får et kjempeproblem om to-tre år. Da vil ikke kvaliteten på det de greier å vise lenger ha noe med virkeligheten å gjøre. Det har vi nå begynt å få gehør for, og folk begynner å snakke. Her blir det vekst i markedet, og vi er en pådriver.

LES OGSÅ: Dual Pixel Canon-video for entusiaster

– Hvordan har det gått med Foto.no siden dere åpnet den nye butikken, og hvordan ser framtidsutsiktene ut?

– De første tre månedene var vel etter min mening en katastrofe, selv om de andre syntes det var noenlunde greit. Vi lå langt etter budsjettet, men dette har vi nå spist opp igjen og mer enn det. Vi ligger godt over budsjettet nå, så dette ser bra ut.

LES OGSÅ: Premiere Pro (25) enda proffere

Optimist

– Så du er optimist?

– Ja, vi har jo leid lokalene her for 15 år framover. Riktignok tror vi egentlig ikke at vi skal tjene penger før om to år, for i dag går det litt for få folk forbi her. Men det vil snart snu og dette stedet vil være perfekt om to år, sier Sandvik til Kamerablogg.no.

LES OGSÅ: For folk med video-ambisjoner

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.