Iphone-kamera klart for Norge

HYBRID: DxO-ONE gjør iPhone til et «ordentlig» kamera.
HYBRID: DxO-ONE gjør iPhone til et «ordentlig» kamera.
KAMERA: DxO One festes i Lightning-kontakten på iPhone og iPad. (Foto: DxO).

Tredjepartskameraet Dxo One for Iphone og Ipad lanseres nå i Norge.

Nå er det klart at et nytt tilbehørskamera for Iphone og Ipad, DxO One, vil bli gjort tilgjengelig i Norden og Baltikum.

Det er Focus Nordic som blir importør, og salget starter nå.

Erstatter innebygd kamera

DxO One er en liten kameramodul som kobles til en Ipad eller Iphone via Lightning-porten og som dermed erstatter det innebygde kameraet.

Mens den nye Iphone 6s har en oppløsning på 12 megapiksler og de siste års Iphone-er har hatt åtte-megapikslers kamera, kan DxO One skilte med oppløsning på 20,2 megapiksler på en bildesensor som er mye større enn i iPhone. Vi snakker om en én-tommes sensor, som er samme sensorstørrelse som man finner i kameraer som Sony RX100 Mark IV, Nikons 1-serie og de nye Canon Powershot-kameraene GX 5 og GX 9.

Kameramodulen har et objektiv med fast brennvidde på 11,9 mm, som tilsvarer et 32-mm vidvinkelobjektiv omregnet til 35 mm-format.

Isight-kameraet i Iphone 6s har til sammenligning en noe svakere lysstyrke, med fast blenderåpning på f/2,2.

Programvare og sensortesting

Firmaet som står bak den nye kameraløsninger, er franske Dxo, som til nå har vært mest kjent for gjennom DxO Labs å utvikle programvare som brukes til å korrigere for optiske avvik under bildebehandling.

I tillegg driver firmaet med målinger av bildesensorkvaliteten på mange av kameraene som kommer på markedet. Målingene har merkenavnet Dxomark.

Den nyeste Dxomark-målingen av kvaliteten på bildesensoren i Iphone 6s har skapt en del debatt. En del av dem som har testet kameraet i 6s og 6s Plus, har konkludert med at det er riktig som Apple hevder, at bildekvalitet er forbedret i de nye modellene. Dxo Labs har derimot  rangert forgjengeren Iphone 6, med åtte megapikslers sensor, foran nye Iphone 6s med sensor på 12 megapiksler.

Noe av det kontroversielle rundt disse testene er at de bare tester sensoren uten å skjele til den optiske kvaliteten og til bildebehandlingen i mobilen.

– Bedre bildekvalitet

Påstanden fra DxO er da også at DxO One-kameramodulen byr på mye bedre bildekvalitet enn det innebygde kameraet i Iphone. I dårlige lysforhold er DxO One fullstendig overlegen, hevder importøren Focus Nordic i pressemeldingen.

Macworld.no har nå fått Iphone 6s Plus til test, og fra Focus Nordic vi er lovt å få inn DxO One til test så snart testeksemplarer er klare.

RAW-fremkalling

Blant fordelene som importøren trekker frem, er at i tillegg til å støtte Adobes RAW-format, DNG, har DxO One-kameraet sitt eget RAW-format kalt Superraw. Dette sammen med programvaren DxO Optics Pro skal gjøre det enklere enn noensinne å gjøre RAW-fremkalling, heter det.

DxO One får en pris på cirka 6.000 kroner inklusive mva. i Norge. Som et introduksjonstilbud inkluderes også programpakkene DxO Optics Pro Elite Edition og Dxo Elite Filmpack, som kjøpt separat koster henholdsvis 1.990 kroner og 1.290 kroner.

Mer informasjon om DxO One finner du her.

(Publisert i PC World Norge 18. oktober 2015.)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.