Janne får teste Nikon D7500

Nikon D7500
NIKON D7500-TEST: Janne Myhre Claassen fra Oslo skal i sommer prøve ut Nikon D7500 og fortelle leserne av Kamerablogg.no om erfaringene hun høster med kameraet.
Nikon D7500
NIKON D7500-TEST: Janne Myhre Claassen fra Oslo skal i sommer prøve ut Nikon D7500 og fortelle leserne av Kamerablogg.no om erfaringene hun høster med kameraet.

Janne Myhre Claassen fra Oslo et den heldige leseren av Kamerablogg.no som får låne Nikon D7500 til testing i sommer.

[toc] I skrivende stund er 1 stk. Nikon D7500 samt et allround-zoomobjektiv av typen AF-S DX Nikkor 16-80mm f/2.8-4E ED VR på vei til Jannes bolig i Oslo.

Mange Nikon-interesserte

Det var mange kameraentusiaster som meldte sin interesse da Kamerablogg.no kunngjorde at Nikon ville låne ut et D7500-kamera til en av leserne hos Kamerablogg.no for å prøve ut kameraet gjennom sommeren.

Et flertall av dem som meldte seg, skrev i påmeldings-e-posten at de allerede var brukere av Nikon-utstyr, selv om det også kom henvendelser fra folk som brukte andre kameramerker.

Nå hadde det riktignok ikke noe å si for valget av den heldige låntakeren om vedkommende var Nikon-bruker eller ikke. Her på Kamerablogg.no lå fokus først og fremst på hvilken begrunnelse som ble anført for at de som tok kontakt, burde få anledning til å låne Nikon-kameraet.

LES OGSÅ: Vil DU teste Nikon D7500 i sommer?

Det var mange gode begrunnelser som kom inn. Noen pekte på sine erfaringer som profesjonelle fotograf, andre var ivrige hobbyfotografer som hadde hatt erfaring med mange kameraer opp gjennom årene og dermed hadde et godt sammenligningsgrunnlag for å vurdere Nikon D7500.

Fotograferer hver dag

Selv om Janne Myhre Claassen ikke er den eneste av kandidatene som fotograferer hver dag, var nok dette med på å vippe vektskålen i Jannes favør. Hun tar omlag 100 bilder hver uke, det aller meste meste i sjangeren som hun selv betegner som «minimalistisk gatefoto».

Janne Myhre Claassen
RASK AUTOFOKUS: – Noe av det jeg er mest spent på med Nikon D7500, er om autofokusen er så rask som jeg håper den er, sier Janne Myhre Claassen, ivrig gatefotograf.

Janne har en imponerende Instagram-konto å vise til. Et flertall av hennes gatefoto-bilder er i sort/hvitt, men det er også en del fargefotografier der.

Fra Nikon D3200 til D7500

Kameraet som Janne vil sammenligne den utlånte D7500 med, er først og fremst hennes eget Nikon D3200-kamera.

– Jeg har hatt det i mange år og det begynner nå sørgelig å skrante. Men jeg har faktisk vunnet tredjeplass i norgesmesterskapet med dette kameraet. Det var i 2016, forteller Janne Myhre Claassen til Kamerablogg.no.

Nikon D3200 kom på markedet i 2012.

– Øyet som skal se

Janne har «alltid» drevet med fotografering og har lang erfaring i å bearbeide bildene sine i mørkerom, som mange av dagens unge digitalfotografer knapt vet hva er.

Innimellom har det vært pauser i fotograferingsaktiviteten, men fra årtusenskiftet har hun vært svært ivrig som bruker av digitale kameraer.

LES OGSÅ: Her er Nikon D7500

– Når jeg fortsatt bruker min gode, gamle D3200, har nok det også litt sammenheng med min filosofi om at det ikke skal stå på utstyret. Det er øyet som skal se motivet, ikke kameraet, sier Janne, som imidlertid innrømmer at hun allerede har vært i fotobutikken og tatt en titt på nye D7500.

– Har alltid brukt Nikon

Selv om Janne Myhre Claassen er mer opptatt av det gode fotografi enn av kamerateknologi som sådan, innrømmer hun at hun alltid har brukt Nikon-kameraer.

– Noe av det beste med dem synes jeg er at de har så lettleste menyer. Det er så fort gjort å endre innstillinger. Som øyeblikksfotograf kan jeg ikke bruke all verdens tid på alle mulige innstillinger, sier Janne i samtalen med Kamerablogg.no.

Hun er opptatt av å ha tilgang til kamerautstyr som er lett og kompakt. – Jeg har nesten alltid kameraet med meg, og da er vekten viktig. Jeg kan jo ikke dra med meg hele kamerabag-en min hver dag, sier hun.

LES OGSÅ: Fire TIPA-priser til Nikon

På spørsmål om hvorfor hun da ikke heller har valgt et mindre, speilløst kamera, svarer hun bastant: – Nei, jeg vil ta bilder, ikke bare klikke.

Kameraklubb-aktiv

Hobbyen som fotoentusiast har ført Janne Myhre Claassen inn i fotomiljøet i Oslo Kameraklubb, Norges største kameraklubb, med røtter helt tilbake til 1921.

Gjennom ansvar for arrangementer her har hun ifølge klubben oppvist et ledelses- og organisasjonstalent som førte til at hun tidligere i år ble valgt til styreleder i kameraklubben. Janne har bakgrunn fra ledelse og service, hotell- og reiseliv og har også arbeidet i skoleverket.

Flere leser-tester

Til alle kamerablogg-lesere som nå sitter og er skuffet over at ikke akkurat de ble valgt til å få teste ut Nikon D7500, får trøsten være at dette nettstedet til høsten etter alt å dømme kommer tilbake med flere prosjekter i samme gate. Det vil altså bli nye muligheter for at en leser av Kamerablogg.no får låne et produkt som er nytt på markedet for deretter å fortelle leserne om sine erfaringer med produktet.

Så følg med!

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

7 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.