Kameranytt.no

Juletips: Ta vare på innpakningen

Julegave Nikon Z 50
RESIRKULERE ELLER TA VARE PÅ? Det kan være lurt å ta vare på innpakningen til kamerautstyret man har fått – eller har kjøpt seg. (Foto: Toralv Østvang)

Er du blant de fotointeresserte som tror du kanskje kommer til å få kamerautstyr i julegave? Eller kanskje du kommer til å legge en pakke med kamerautstyr til deg selv under juletreet? Uansett bør du tenke deg litt om før du kaster innpakningen i avfallskontaineren for papp og papir.

Etter mange år som fotograf – proff eller entusiast – har mange etter hvert samlet seg en god del kamerautstyr i form av kamerahus, objektiver, blitser, stativer og alt mulig annet som fotograferende mennesker alltid synes de har bruk for. Og alt utstyret har i sin tid ankommet i en eller annen form for innpakning.

Etter hvert som kjeller, loft og boder fylles opp av emballasje, må man begynne å vurdere om det er noen vits i å ta vare på alt. Sannsynligvis er det ikke i det. I hvert fall ikke hvis det er emballasje som har ligget der i mange år og hvis det dreier seg om emballasje til utstyr man neppe kommer til å selge noengang.

Men når det gjelder emballasje til nytt kamerautstyr, kan det være lurt å tenke seg litt om før man kaster det.

Kamera-julegave
Kommer kamera-nissen til å være snill med deg i jula? Les her om tips til hvordan du håndterer innpakningen. (Illustrasjon: Peggy und Marco Lachmann-Anke fra Pixabay.)

Kameranytt har bedt Erik Faarlund hos Foto.no om å komme med noen nyttige tips om emballasjen til kamerautstyret.

De tre gode grunnene

Ifølge Erik Faarlund er det tre gode grunner til å ta vare på emballasjen etter at varen er kjøpt.

Den første gode grunnen er at du kanskje kommer til å angre på kjøpet og vil returnere varen. Da bør du ha emballasjen tilgjengelig.

Den andre grunnen er at det kan være en feil på varen. – Da kan vi ta den inn som DOA hvis du har esken, sier Faarlund. Hvis man ikke har esken, må den innom service først.

Hva betyr DOA? Forkortelsen står for alt fra en kanadisk hardrock-band via et grundig definert medisinsk-juridisk uttrykk – dead on arrival, død ved ankomst – til metaforen overført til datautstyr og annet teknisk utstyr, for eksempel kameraer, som viser seg ikke å fungere når det blir levert til kunden.

Den tredje gode grunnen til å ta vare på emballasjen, er hvis du senere finner ut at du vil prøve å selge kamerautstyret brukt. – Det er lettere hvis du har esken, sier Faarlund.

Den umedgjørlige emballasjen

Emballasjen bør være så inntakt som det er mulig å bevare den etter at varen er pakket ut. Men dette er det faktisk ikke alltid så lett å få til. Det fikk jeg selv erfare her om dagen. Da jeg hadde vært i kamerabutikken og kjøpt meg et nytt kamera, greide jeg ikke å vente helt til jeg kom hjem med å åpne pakken – jeg hadde en avtale senere på ettermiddagen, så det ville gå mange timer før jeg kom hjem.

Derfor satte jeg meg på en kafe for å «unboxe» kameraesken, slik at jeg kunne rusle meg en tur og fotografere litt med det nye kameraet i ventetiden forut for avtalen. Men esken var så vanskelig å få åpnet uten kniv, saks eller hva det var jeg burde ha brukt, så jeg måtte nesten rive deler av den i stykker for å få ut kameraet.

Fordelen med at kamerautstyret leveres i solid innpakning som er vanskelig å få opp uten at det blir synlige merker, er at man får litt ekstra sikkerhet for at ingen har tuklet med varene underveis.

Ulempen er altså at innpakningen kan får varig mén av det. Men det er vel uansett bedre å senere kunne selge kameraet med en litt slitt eske enn uten noen i det hele tatt.

God jul!

Kameranytt benytter anledningen i tilknytning til dette julegave-temaet til å ønske alle leserne god jul og godt nyttår!

For Kameranytts vedkommende blir det kanskje mer fotografering (og julekos) enn skriving de nærmeste dagene framover, men Kameranytt lover å komme sterkere tilbake etter jul. 2020 ser ut til å kunne bli et spennende år for dem som er interessert i kamerateknologi, og Kameranytt lover å følge godt med på det som skjer.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.