Kamera-trender i 2017

Go Pro Hero4
TRENDER: 4K-video og action-kameraer – både sammen og hver for seg – spås vekst og nyskaping i 2017. Her action-kameraet Hero4 fra Go Pro med innebygd 4K-video. (Foto: Pixabay.com)
Go Pro Hero4
TRENDER: 4K-video og action-kameraer – både sammen og hver for seg – spås vekst og nyskaping i 2017. Her action-kameraet Hero4 fra Go Pro med innebygd 4K-video. (Foto: Pixabay.com)

Tross mobilkameraveksten fortsetter kamerabransjen å fornye seg. Her er noen av trendene som er spådd for 2017.

[toc] Trendene for det nye året vil komme tydelig til syne allerede på den store Consumer Electronics Show-messen (CES), som går av stabelen i Las Vegas fra 5. til 8. januar. Amerikanske Consumer Report har tittet i krystallkulen.

4K-video for massene

Det første punktet i listen over 2017-trender i kamerabransjen hos Consumer Report er 4K-video for massene.

De fleste kameraprodusentene har allerede nå minst én eller to kameramodeller som også kan ta opp 4K-video.

LES OGSÅ: Sony a7R II – herlig, men dyrt

Panasonic var tidlig ute, blant annet med sitt velrennomerte Lumix GH4-flaggskip, men også Sony har begynt å satse mye på 4K-video. Blant annet tilbyr Sony avanserte muligheter i sitt lille RX100 Mark V, som har mulighet for å ta opp «langsom kino» i 4K.

Takket være stadig bedre bildestabiliseringssystemer i kameraene blir 4K-videoopptakene også stadig bedre med hensyn på stabilitet og skarphet.

Etterpå-fokus

En annen trend som Consumer Report trekker frem, er stadig mer avanserte autofokussystemer som gjør det enkelt å bestemme fokuspunktet etter at bildet er tatt.

Panasonic er blant pionerene som allerede har hatt slike løsninger på markedet et par år. Ved hjelp av funksjonen Post Focus tar kameraet en kjapp bildeserie, 30 bilderuter på ett sekund. Siden opptaket gjøres i 4K-modus, blir oppløsningen på bare åtte megapiksler, selv om kameraet i seg selv har mye høyere oppløsning. I løpet av opptaket fokuserer kameraet på ulike punkter i bildet, og etterpå kan fotografen velge blant disse punktene for å fastsette det endelige fokuspunktet.

Enklere kamera-apper

De to siste punktene på den korte trendlisten til Consumer Report er flere enkle apper for bilderedigering på mobile enheter og forbedringer av 360-graderskameraene.

LES OGSÅ: Mobilkameraets seiersmarsj

Stadig flere av oss tar bilder på mobile enheter, altså på smartmobiler og nettbrett. Selv om det er kommet avanserte bilderedigeringsprogrammer på markedet for mobilkameraer, spår Consumer Report at det nå også vil komme mange flere enkle programmer for bilderedigering på mobile enheter.  Eksempelet som trekkes frem, er Google Fotoskanner, som vi omtalte her på Kamerablogg.no i november:

LES OGSÅ: Google skanner og forbedrer 

Consumer Report påpeker dessuten at de nye og svært populære 360-graders action-kameraene kommer til å få betydelige forbedringer ganske snart, særlig i tilknytning til forenklet prosessering av opptakene for visning og deling.

Kamerablogg.no håper å kunne formidle spennende kameranyheter fra CES-messen, selv om messen finner sted uten denne bloggeren blant de besøkende.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.