Kameranytt.no

Kjapt ute med oppdateringer

Luminar
TOUCH BAR-STØTTE: Bildebehandlingsprogrammet Luminar har fått støtte for Touch Bar for MacBook Pro. (Ill.: Luminar)
Luminar
TOUCH BAR-STØTTE: Bildebehandlingsprogrammet Luminar har fått støtte for Touch Bar for MacBook Pro. (Ill.: Luminar)

Det nye bildebehandlingsprogrammet Luminar, lansert for Mac i november, ventet for Windows i 2017, er allerede ute i versjon 1.0.2.

Fortsatt er det naturligvis Mac-versjonen vi snakker om. Og dermed er selvfølgelig en av forbedringene støtte for Touch Bar-funksjonen i de nye MacBook Pro-bærbare fra Apple.

LES OGSÅ: Vi har fått et nytt fotoprogram

Touch Bar er en OLED-skjermstripe som erstatter den klassiske funksjonstast-rekken øverst i tastaturet på de nye bærbare Mac-ene. Her finner man et sett av virtuelle funksjonstaster der funksjonaliteten endrer seg avhengig av hvilket program man jobber med.

Programvareprodusentene kappes om å få ut oppdateringer som støtter denne nye funksjonen, og nå er altså Luminar i havn.

Touch Bar-støtten i Luminar omfatter blant annet det såkalte «Clone & Stamp»-verktøyet, altså hvordan man kopierer en endring i ett bilde over til et annet bilde. I tillegg kan man bruke Touch Bar-funksjonen til å redusere bildestøy, beskjære bilder og til viskelærfunksjonen.

Fart og Raw-støtte

Versjon 1.0.2. av Luminar skal også ha blitt raskere enn forrige versjon, ifølge produsenten, som dessuten varsler at oppdateringen byr på Raw-støtte til enda flere kameraer.

Folkene bak Luminar gir i forbindelse med oppdateringen uttrykk for stor optimisme etter at programmet nå har vært tilgjengelig for fotografer og fotoentusiaster verden over i flere uker. Mottakelsen er blitt enda bedre enn ventet, heter det.

Programmet har allerede fått tusenvis av brukere, og nye tusener er nær beslutningen om å gjøre Luminar til sitt standard-bildebehandlingsprogram på Mac-plattformen, ifølge Luminar.

For å lette beslutningen for dem som ennå er i tvil, loves det nye oppdateringer med én til to måneders mellomrom gjennom hele 2017.

I tillegg snakker man om nye opplæringsopplegg samt mulighet til å laste ned pakker av forhåndsoppsett utarbeidet av profesjonelle fotografer.

Luminar
PROFESJONELLE FORHÅNDSOPPSETT: Luminar tilbyr nedlasting av pakker av ferdige programoppsett fra profesjonelle fotografer. (Ill.: Luminar)

Fotokonkurranser via Luminars nettsted står også på kjøreplanen.

Pluto senere i desember

Luminar-folkene lover for øvrig å komme med ytterligere en oppdatering allerede rundt 18. desember. Den neste versjonen går ut kodenavnet Pluto, og Luminar-selskapet lover spennende nye funksjoner.

Blant nyhetene antydes det at det kommer funksjon for batch-prosessering av bilder, det vil si mulighet for at man kan gi mange bilder samme justering samtidig, altså i én «batch». Dette kan være veldig tidsbesparende, selv om mange likevel sikkert vil ta en titt innom hvert enkelt bilde for sikkerhets skyld.

Slik oppdaterer du

Oppdateringen hentes ned på forskjellig måte avhengig av om man har kjøpt programmet online direkte fra produsenten eller via Apples App Store-programvarebutikk på nettet.

I førstnevnte tilfelle finner man et Check For Updates-menyvalg under Luminar-menyen øverst til venstre i programvinduet. De som har kjøpt programmet via App Store, åpner dette programmet og klikker på Oppdateringer.

Mer informasjon om oppdateringene og planene videre kan du lese om på Luminars blogg her.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.